Concurenta imobiliara in PSD

Mircea Geoană a confirmat că proiectul tip Mazăre privind construcţia de locuinţe pentru tineri nu are adepţi în ţară # În schimb, el a apreciat ideea lui Costică Niţă, de la Braşov, şi preluată de Guvern : garantarea primei locuinţe pentru tineri 

Chiar dacă proiectul pilot demarat de primarul Radu Mazăre -„Locuinţe ieftine pentru tineri" - a fost inclus în programul de guvernare al PSD, el nu s-a extins la nivel naţional.

În toamna trecută, acest proiect a fost un adevărat magnet al voturilor obţinute de PSD, la nivel judeţean, la alegerile parlamentare. Inaugurarea şantierului de lucru a adus toată floarea cea vestită a PSD, în frunte cu preşedintele Mircea Geoană. Dacă tot a avut efectul scontat atunci, la finele săptămânii trecute, liderul PSD a revenit a revenit pe şantier. Informat de Mazăre că lucrările n-au stagnat ci, dimpotrivă au avansat, Geoană s-a înfiinţat la faţa locului pentru a arăta oamenilor că pesediştii îşi respectă promisiunile. După ce a aruncat o privire într-o garsonieră şi un apartament cu două camere, cu toate că i-a plăcut ce vede, preşedintele PSD a recunoscut că acest proiect a prins viaţă doar la Constanţa. „Pe proiectul tip Mazăre, nici un primar PSD şi nici un alt primar din România nu construieşte locuinţe pentru tineri", a confirmat Mircea Geoană.

Între două proiecte

Varianta locuinţelor tip Mazăre nu s-a extins însă, pentru a nu pierde segment electoral abia cooptat de partea PSD - tinerii, preşedintele Mircea Geoană a trecut rapid la un alt proiect ce pare să aibă mai mult succes: garantarea primei locuinţe pentru tineri. Potrivit lui Geoană, ideea ar fi aparţinut unui alt lider PSD, miliardarul Costică Niţă de la Braşov. Aşadar, Geoană va trebui să caute soluţii pentru implementarea ambelor programe, conştient fiind că este între ciocan şi nicovală. Întrucât echipa Mazăre -Constantinescu deja a supărat-o prin neincluderea pe lista pentru europarlamentare a ex-deputatului Lucian Băluţ, Mircea Geoană şi-a redresat rapid „direcţia". Aşa se explică dorinţa lui Geoană de a ajuta la realizarea tronsonului doi al locuinţelor ieftine pentru tineri. „Va trebui să avem o discuţie mult mai serioasă cu instituţiile statului şi principalele ministere care au terenuri din domeniul public. Acestea trebuie transferate autorităţilor locale pentru a fi puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, pentru dezvoltare imobiliară", a specificat liderul PSD. Concret, PSD a pus ochii pe terenurile ministerului Apărării şi cel al Internelor. Pentru Constanţa, Geoană a afirmat că ar exista discuţii „destul de avansate" pentru câteva hectare de teren ce ar urma să fie transferate de la Poliţia de Frontieră la municipalitate. Demersurile PSD au ca motivare oficială „pregătirea terenului pentru relansarea economică". „În estimarea noastră se pot construi, prin garanţia statului, circa 50.000 de locuinţe", a adăugat Mircea Geoană.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegație diplomatică din partea Irlandei la Constanța. Ambasadorul Irlandei în România, în vizită

16 May 2024 319

Transferurile judecătorilor din Constanța, decise de Consiliul Superior al Magistraturii! Președintele Judecătoriei Constanța pleacă la Tribunal

15 May 2024 549

Până în 20 mai, AEP va desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi computerizată

12 May 2024 852

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 698

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 532

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 1464

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 887

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 651

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 824

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1058

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1451

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1703

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1099

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 860

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 672