Lansare PD-L solidaritate cu demisii

Castigarea alegerilor de catre Dorel Onaca si Ion Popescu va duce la trimiterea lui Mazare in somaj * Nicusor Constantinescu a fost sfatuit sa-si continue somnul in intersectii

Dupa lansarea cu succes a lui Emil Boc la Primaria Clujului, reprezentantii de seama ai partidului democrat-liberal si-au indreptat atentia catre Dorel Constantin Onaca si Ion Popescu. Sala Casei de Cultura, unde s-a desfasurat evenimentul, a fost plina de simpatizantii partidului portocaliu, veniti din toate ungherele judetului, care impartaseau acelasi ideal: solidaritatea pentru Constanta. Spectatorii au fost rasfatati cu muzica specific dobrogeana, iar apoi s-au lasat purtati, prin intermediul unui film sugestiv, intr-o lectie de istorie predata de Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si, nu in ultimul rand, de Traian Basescu. Intr-un final, delegatia oficiala si-a facut aparitia pe scena, fluturand esarfele portocalii si intonand celebrul imn, cantec din popor - "Apa trece, pietrele raman". Printre numele impunatoare, aflate pe scena, au fost deputatii Costica Canacheu, Monica Rizzi, Elena Basescu, Elena Udrea, Raluca Turcan, Teodor Stolojan, Sulfina Barbu si, nu in ultimul rand, presedintele PD-L, Emil Boc. Cel din urma a marturisit ca a fost purtat spre Constanta de "vantul portocaliu al schimbarii". Boc a mai declarat ca PD-L-ul se afla in fata celui de-al doilea examen politic. Primul, alegerile pentru Parlamentul European, a fost trecut cu brio, iar acum, trebuie sa castige alegerile locale, pentru ca, din toamna, sa guverneze Romania. Boc a declarat, in premiera, ca de la 1 iunie 2008, va mai fi un somer in municipiu: primarul actual, Radu Mazare. Al doilea om care va primi titulatura de somer va fi actualul presedinte al Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu. Nici laudele prim-vicepresedintelui PD-L, Teodor Stolojan, nu au lipsit de la mega-evenimentul portocaliu. "Sunteti, aici, favorizati de soarta, aveti doi vectori de dezvoltare: portul si litoralul Marii Negre", a declarat Stolojan. Nu doar candidatul la fotoliul de primar al municipiului, Dorel Constantin Onaca, si cel pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, Ion Popescu, au fost in centrul atentiei, ci si cei inscrisi in lupta pentru primarii la comune, orase si municipii, pentru ca acestia "sunt oamenii care si-au asumat responsabilitatea de a reprezenta PD-L in cea mai importanta lupta politica a anului: alegerile locale".

"Vantul in pupa" al Elenei Basescu

Presedintele tarii, Traian Basescu, si-a facut simtita prezenta prin intermediul fiicei sale, Elena, care a defilat pe scena, invocand motivele prin care orasul Constanta are un loc aparte in sufletul sau. Elena Basescu a depanat amintiri despre senatorul Onaca si nu a omis faptul ca acesta este un om puternic, pe masura staturii sale. Fiica presedintelui i-a amintit senatorului ca trebuie sa aiba rolul de vesta de salvare a orasului Constanta. Elena Basescu a prezentat, pe scurt, argumentele pentru care Onaca trebuie sa devina primar. "Organizatia de tineret sustine politica partidului, de a creste nivelul de descentralizare dinspre guvern catre administratia locala, pentru ca, numai in felul acesta, oamenii care sunt alesi de comunitati vor hotari", a declarat fiica presedintelui. In incheiere, Elena i-a urat echipajului, in frunte cu Onaca, "vant in pupa".

Elene confundate

Programul serii a fost, deseori, intrerupt de aducerile-aminte ale membrilor delegatiei oficiale, una dintre sclipiri apartinand lui Teodor Stolojan, care a omis faptul ca, pe vremea in care navigatorii romani au fost uitati de autoritati, prin porturile lumii, Onaca si banii lui i-au readus pe cei rataciti pe meleaguri romanesti. Emotiile l-au coplesit si pe prezentatorul galei, care a confundat-o, intr-un mod care a starnit amuzamentul publicului, pe Elena Udrea cu Elena Basescu. Secretarul executiv al partidului democrat-liberal, Elena Udrea, nu a pierdut nicio ocazie de a-l trimite pe presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, sa doarma in intersectii. Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost, deseori, invocat de Udrea, aceasta intrebandu-se, la fiecare sfarsit de fraza, cum a reusit Mazare sa jongleze cu propriile afaceri, dar si pe constanteni. "Fara aliante cu tradatorii", a fost replica adresata prim-ministrului, Calin Popescu Tariceanu, care il imbratiseaza, ca un tradator, pe Ion Iliescu. "Lasati PSD-ul sa se uneasca cu partidul antenelor, nu vor face nicio branza. Lasati PNL-ul sa faca fuziune cu AP-ul, ce mare castig pe scena politica romaneasca? PD-L-ul trebuie sa castige singur!", a declarat Elena Udrea. Aceste motive au dus la fuziunea dintre fostul partid democrat si fostul partid liberal-democrat, iar pentru prima data, s-a gasit o solutie si pentru Constanta. Elena Udrea l-a chemat in ring pe Radu Mazare, sa se lupte cu Dorel Onaca, mizand, bineinteles, pe scafandru, ca e mai mare la stat. Candidatul pentru presedintia Consiliului Judetean, avocatul Ion Popescu, a fost denumit ca o alternativa la ceea ce ar dori partidul democrat sa nu se mai intample niciodata in judet. "Nicusor Constantinescu este o rusine! Sa se duca sa doarma acasa, sa lase Constanta constantenilor", a spus Elena Udrea.

Onaca: "Ce, Ceausescu a fost mai destept?"

Proiectul partidului democrat-liberal propune, dupa 18 ani de chinuri politice, o guvernare a solutiilor, si nu a compromisurilor. Prim-vicepresedintele organizatiei PD-L Constanta, Mircea Iustinian, a enumerat candidatii inscrisi pe lista de judet si municipiu. La fiecare nume rostit, indiferent daca in discutie erau Eforie, Medgidia, Cumpana, 23 August, Valu lui Traian, in sala se auzeau urale. Publicul, pe langa dezbaterile aprinse si replicile acide adresate dusmanilor in politica, a fost martor si la cateva gafe admirabile. Candidatul la presedintia Consiliului Judetean, avocatul Ion Popescu, a dat frau liber imaginatiei si i-a indemnat pe alegatori sa voteze echipa "Mazare - Popescu", in loc de "Onaca - Popescu". Popescu si-a recunoscut, cu zambetul pe buze, greseala, care a cam dat de gandit celor din sala, daca nu cumva avocatul este un trimis de-al lui Mazare. Discursul senatorului Dorel Onaca a sters cu buretele indoiala celor prezenti, acesta rostind fraze demne de istorie. Programul lui Onaca e format din 67 de capitole, insa acesta a dat citire doar la cinci. Nu au fost uitati tinerii, batranii, copiii si nici Mazare. A promis ca va construi case, din bani europeni, pentru toti constantenii care au nevoie, inclusiv pentru actualul primar al municipiului, Radu Mazare, pe care il va obliga sa-si plateasca locuinta. Onaca a marturisit ca, in vizitele pe care le-a facut prin cartierele municipiului, oamenii i-au adus aminte de regimul lui Ceausescu. Desi totul era limitat, cetatenii beneficiau de o casa a lor.

Mai se si pleaca

Candidatul PD-L la fotoliul de primar al Constantei, Dorel Onaca, a rostit un discurs puternic, demn de statura sa, iar oamenii din sala au fost, pentru cateva momente, constienti de impactul pe care il poate avea PD-L asupra Constantei de astazi. Bomba serii a constituit-o demisia liderului PD-L, Stelian Dutu, din functia de presedinte al organizatiei judetene. Dupa lansarea cu succes a candidatilor PD-L la primariile si consiliile judetului, presedintele Partidului Democrat-Liberal, Emil Boc, a declarat ca retragerea din functie a lui Dutu a fost necesara pentru ca partidul are nevoie de oameni noi in structurile de conducere. In sedinta Biroului Permanent National, desfasurata ieri, candidatul pentru functia de primar al Constantei, Dorel Onaca, a fost numit presedinte interimar al organizatiei judetene PD-L.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor} {autor} Cristina PUSCASU{/autor} {autor} Cosmina PATRASCU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu prilejul Jocurilor Olimpice Loteria Română lansează lozul TEAM ROMANIA

16 May 2024 289

Farul Constanța Spectacol pirotehnic la festivitatea de premiere a campioanelor României. Cine participă de la FRF

16 May 2024 490

Farul Constanța Under-18 a pierdut finala Cupei de Tineret, dar vrea să-și ia revanșa în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO)

16 May 2024 546

Festivitate la baza Academiei Hagi Fotbalistele de la Farul Constanța primesc trofeul, medaliile și tricourile cuvenite campioanelor (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2024 833

ZIUA Electorală Ioan Alexandru Picu, despre proiecte ambițioase pentru atragerea investitorilor și revitalizarea Palatului Copiilor (VIDEO)

15 May 2024 850

LIVE TEXT Stelian Ion, candidatul din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța prezintă subiecte de interes local (Galerie FOTO)

15 May 2024 683

Oină Constanța Echipa Liceului Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârșova, medaliată la faza națională a ONSS 2024 (GALERIE FOTO)

15 May 2024 756

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

14 May 2024 1026

DGASPC Constanța face precizări despre situația copiilor intoxicați (VIDEO)

14 May 2024 538

ZIUA Electorală De la antreprenoriat la politică. Ioan Picu, despre proiectul său de suflet - Palatul Copiilor din Constanța!

14 May 2024 898

CSM Constanța volei Echipa Under-17, pe locul trei la Turneul Final - Perspectivă din Campionatul Național (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 May 2024 485

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de campioană națională universitară la volei feminin (GALERIE FOTO)

13 May 2024 427

Volei feminin CSM Constanța U17 a cucerit titlul de campioană a României! Lupta cu Dinamo pentru lauri s-a dus până în ultima zi

13 May 2024 505

Societate comercială angajează muncitori necalificați, serioși și punctuali

13 May 2024 296

Fotbalistele de la Farul Constanța au devenit campioanele României (FOTO+VIDEO)

12 May 2024 1176