Cartea zilei Anxietatea și fobia. Ghid practic pentru gestionarea anxietății și a fobiilor

  • Anxietatea, depresia sau alte suferințe care își au originea în psihicul uman ne afectează starea de spirit și ne influențează activitățile zilnice în cele mai neașteptate și dureroase moduri. 
Cartea „Anxietatea și fobia“ se constituie ca un ghid complet de care ai nevoie pentru gestionarea anxietății și a fobiilor.

Este tradusă în limba română de Claudia Roxana Olteanu și are un număr de 576 de pagini.

Să depășim granițele unui subiect tabu!

Anxietatea, depresia sau alte suferințe care își au originea în psihicul uman ne afectează starea de spirit și ne influențează activitățile zilnice în cele mai neașteptate și dureroase moduri. Dar nu se desfășoară la vedere, iar prezența lor nu poate fi certificată cu ajutorul unui set clasic de analize medicale. Ca urmare a valului de prejudecăți sau din cauza confuziei create de anumite simptome, afecțiunile psihice sunt de multe ori trecute sub tăcere. În realitate, panica și anxietatea au atins proporții epidemice în ultimii 25 de ani, la nivel global.

Autorul lucrării de față menționează studiile realizate de Institutul Național pentru Sănătate Mintală din SUA. Știai că tulburările anxioase reprezintă problema numărul 1 cu care se confruntă femeile din America? În rândul bărbaților, acestea sunt depășite doar de abuzul de alcool și de droguri. Aproximativ 18% din populația Statelor Unite, adică peste 50 de milioane de oameni, au suferit de atacuri de panică, fobii sau alte tulburări de anxietate în ultimul an.

Statisticile sună alarmant, dar oricine se confruntă cu astfel de stări și devine conștient de vasta lor prevalență poate răsufla ușurat. Nu suntem singuri în acest rollercoaster mental și emoțional.

De unde izvorăște anxietatea?

Fie că vorbim despre stări răzlețe de frică și panică sau despre transformarea lor în tulburări anxioase, societatea zilelor noastre le oferă un mediu propice de dezvoltare. Te poți întreba cum e totuși posibil să sporească incidența acestora în condițiile în care războiul, foametea, molimele și crizele economice nu ating intensitatea celor din trecut.

În realitate, specialiștii ne atenționează că nivelul general de stres atinge acum cele mai înalte cote din întreaga istorie a omenirii. Cu siguranță, există numeroși factori care fac ca cineva să sufere atacuri de panică, să aibă fobii sau obsesii, dar stresul acumulat în timp joacă un rol esențial. Mediul și ordinea socială s-au schimbat mai mult în ultimii 30 de ani decât în ultimii 300 de ani. Astăzi există așteptări tot mai mari în ceea ce privește calitatea vieții din prezent și viitor, iar nesiguranța împlinirii crește direct proportional cu acestea.

Cum ne poate ajuta ghidul întocmit de Edmund J. Bourne?


Accentul cade pe strategiile de depășire a problemelor legate de panică, anxietate și fobii. Autorul descrie abilitățile punctuale de care avem nevoie, oferindu-ne proceduri și exerciții pas cu pas pentru a ne ajuta să deprindem aceste abilități. El și-a asumat misiunea de a aduna într-un singur volum toată gama tehnicilor necesare pentru eliminarea problemelor ridicate de anxietate.

Vei descoperi, așadar, o sumedenie de informații despre relaxare, exerciții, tehnici de gestionare a atacului de panică. Vei afla totul despre expunerea, identificarea și exprimarea sentimentelor, asertivitate, respect de sine, nutriție, medicație și meditație. Cu cât mai multe strategii de acest fel vei include în propriul tău program de recuperare, cu atât mai eficient și mai rapid va fi progresul tău.

Sursa foto și text: Editura All

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine 25 septembrie 2023. Zi de balanță, de echilibru, de început de săptămână cu potențial de a merge în orice direcție posibilă

25 Sep 2023 820

#ConstanțaEsteBine 23 septembrie 2023. Echinocțiu de toamnă cu bucurie și blândețe pentru noi toți!!

23 Sep 2023 986

#ConstanțaEsteBine Ziua 286 – 13.10.2022. Astăzi sărbătoresc frica de necunoscut

13 Oct 2022 1237

Bancul zilei Soție de programator

08 Aug 2022 1830

Cartea zilei Gena. O istorie fascinantă

01 Aug 2022 2868

Cartea Zilei „Ploaia curcubeu“ de Andreea Iatagan

31 Jul 2022 2949

Cartea Zilei „Îl iubesc pe tati“, de Giles Andreae

30 Jul 2022 3063

Cartea Zilei „O iubesc pe mami“ de Giles Andreae

29 Jul 2022 1402

Cartea Zilei „Bufniţel și prima zi de școală“ de Debi Gliori

28 Jul 2022 1487

Cartea Zilei „Totu-i mai ușor cu un pupic!“ de Smriti Prasadam-Halls

27 Jul 2022 1593

Cartea zilei „Praf de zâne“ de Ana Dragomir

26 Jul 2022 1700

Cartea Zilei „Prin ochii tăi. Un dar de la copilul meu“ de Ainsley Earhardt

25 Jul 2022 1501

Cartea zilei „Luna vrea să zboare“, de Andreea Lițescu

24 Jul 2022 1670

Cartea zilei Vreau să știu totul

23 Jul 2022 1591

Cartea zilei Așa ceva nu ți s-ar putea întâmpla niciodată

22 Jul 2022 1927