A fost creat vaccinul care ar putea salva milioane de vieţi

descopera_1.jpgOamenii de ştiinţă au făcut primii paşi spre conceperea unui vaccin ce ar putea salva viaţa câtorva milioane de oameni. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe medicale ce a avut loc la Londra.

O echipă de specialişti de la Universitatea Lund din Suedia a descoperit o nouă metodă prin care se poate acţiona pentru a preveni atacul de cord, noua descoperire fiind prima soluţie anti-infarct care tratează direct cauzele acestuia.

Problemele cardiace au loc atunci când placa se depune pe arterele care transportă sânge către inimă, acestea devenind cu timpul mai subţiri. Anumite părţi ale plăcii depuse se pot desprinde, blocând astfel artera şi provocând un atac de cord.

Printre cauzele care duc la atac de cord se numără lipsa de activitate fizică, dieta proastă, consumul ridicat de alcool, la care se adaugă factorii ereditari.

Profesorul Jan Nilsson de la Universitatea Lund, specialist în probleme cardiovasculare, afirmă că metodele actuale sunt eficiente în 40% din cazuri. Specialistul a identificat o nouă metodă, în mod curent neexplorată, ce ar putea creşte procentul intervenţiilor reuşite.

„Persoanele care sunt predispuse riscului de a face un atac de cord pot fi tratate şi prin ţintirea sistemului imunitar. Aceste terapii, fiind diferite de cele folosite în mod curent, pot fi folosite în acelaşi timp cu metodele actuale, crescând astfel şansele de reuşită", afirmă Nilsson.

Profesorul Nilsson a explicat că este posibilă modificarea reacţiei sistemului imunitar la micşorarea arterelor. Echipa condusă de doctorul Nilsson a conceput un vaccin pe care l-au testat pe şoareci predispuşi la atac de cord, reuşind astfel să reducă cu 70% numărul atacurilor de cord.

Vaccinul conceput, intitulat CVX-210, aşteaptă acum aprobările autorităţilor competente pentru următorii paşi ai testării, cea pe oameni.

Dacă efectul înregistrat pe şoareci se confirmă şi în rândul oamenilor, vaccinul anti-infarct ar putea fi folosit pe scară largă în câţiva ani, salvând astfel de la moarte milioane de persoane. Problemele cardiovasculare sunt cauzele principale ce duc la deces pentru un număr foarte mare de persoane la nivel mondial.

„Această descoperire diferă de un medicament obişnuit, fiind nevoie de administrarea sa pe termen lung, în mod continuu. Acest lucru va ridica foarte mult costurile, astfel că nu va putea fi administrat tuturor. Dar, dacă acest mecanism se confirmă în producerea de rezultate benefice, acesta poate fi administrat celor mai predispuşi spre această afecţiune", a adăugat Peter Weissber, director medical în cadrul British Heart Foundation.

Sursa: Descopera.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

KKK

05 Apr, 2012 19:11

Si cine si cum va stabili ce persoane au urgenta nevoie de acest vaccin? Din acest moment ne aflam practic, oficial, in era accesului selectiv la tratamente si medicamente. Oficial, pentruca pana acum se facea in mod tacit. Tot tacit se foloseau armele psihotronice, dar acum Putin a afirmat raspicat ca va porni razboiul psihotronic in caz de......!! Ce vremuri intersante apucam sa mai traim!!!!

Articole asemanatoare

Investiții la Marea Neagră Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu comisarul european pentru Parteneriate Internaționale

25 Apr 2024 351

Guvernul RomânieiÎntrevederea dintre premierul Marcel Ciolacu și comisarul european pentru Parteneriate Internaționale, Jutta Urpilainen

25 Apr 2024 287

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 1602

Doliu în cinematografia mondială Un actor cunoscut pentru rolul său dintr-un serial pe Netflix s-a stins din viață la doar 27 de ani

31 Mar 2024 1851

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 648

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 994

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 650

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 676

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1077

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 911

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 779

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 816

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 944

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1733

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 925