13 Apr, 2010 13:14
2124
A descoperit bucataria franceza la restaurantul La Bastille si de atunci i-a ramas fidel. De ceva timp, a venit la restaurantul Ginger deoarece aici putea sa-si etaleze in voie talentul si pasiunea sa pentru bucatarie. Este tare dezamagit de restaurantele in care miroase numai a mici pe gratar sau a ciorba de burta, dar stie ca si noi incepem sa descoperim incet, dar sigur, si o alta fata a bucatariei. Preparatul propus de Gabriel Nechifor, "Piept de rata cu orez basmati, prune de California, usturoi confiat si trufe negre", reprezinta o combinatie eleganta de arome si texturi, un fel de mancare foarte usor de preparat, care cere atentie in asociere cu vinurile.
INGREDIENTE PENTRU O PORTIE:
230 g piept de rata, 120 g orez basmati, 200 ml supa de pui, 30 g usturoi confiat, 30 g morcov, 15 g ardei gras, 10 g ceapa, 10 g capere, doua trufe negre, 10 g unt, cateva prune de California uscate, putin cimbru proaspat, sare si piper mozaic,
MOD DE PREPARARE
Asezonati pieptul de rata cu sare si piper, apoi crestati-i putin pielea. Presarati cimbrul. Turnati putin ulei intro tigaie si asezati pieptul de rata cu pielea in jos. Lasati-l cateva minute la foc mic, pana ce pielea se rumeneste pe jumatate. Apoi intoarceti pieptul de rata pe partea cealalta si lasati-l la rumenit timp de sase minute. In ultimele doua minute, radeti trufa neagra si acoperiti totul cu un capac pentru a se crea o infuzie. Fierbeti 200 ml supa de pui si asezonati- o cu sare si piper mozaic. Adaugati orezul basmati si lasati-l sa fiarba in supa. Separat, topiti untul intr-o tigaie si adaugati morcovul, ardeiul gras, ceapa si caperele. Cand orezul a absorbit toata cantitatea de supa de pui, adaugati legumele sotate si amestecati usor astfel incat sa se pastreze bobul de orez intreg. Montati orezul pe o farfurie, asezati langa el pieptul de rata si puneti alaturi cateva feliute de trufa neagra. Turnati putina dulceata de usturoi confiat. Puneti alaturi si cateva prune de California,uscate. Pentru decor, puteti folosi o crenguta de cimbru proaspat.
STIATI CA?
Ti-a placut articolul?
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: