21 Jun, 2011 10:58
2137
Fructele şi, în special cireşele, se pretează în orice tip de îngheţată, pentru că se simt bine în orice mediu, fie că este vorba de apă (sorbet sau granita), iaurt, smântână dulce sau frişcă.
Iată-le aici, în amestecul primar al îngheţatei, al cremei îngheţate iniţiale, în care gustul dulce acrişor al fructelor se contopeşte în amestecul cremos de smântână dulce şi gălbenuş.
Ingrediente:
Preparare:
Dacă folosiţi o maşină de îngheţată va trebui să introduceţi vasul special în congelator, cu 24 de ore înainte de începerea procesului de preparare.
"Baia de gheaţă". Folosiţi două vase, unul în care turnaţi gheaţă spartă şi puţină sare, în care introduceţi al doilea vas, cel în care veţi face îngheţata. Turnaţi spuma de fructe cu smântână în vasul de sus şi amestecaţi uşor cu ajutorul unui tel (insistând pe marginea vasului) până când se se formează o cremă îngheţată. Introduceţi îngheţata la congelator minim 2 ore înainte de servire.
Îngheţaţa "de casă". Cea mai simplă metodă pentru formarea îngheţatei este turnarea spumei de fructe cu smântână dulce într-un vas pentru congelator. Pentru ca îngheţata să fie cremoasă şi fără cristale de gheaţă mari va trebui însă să o scoateţi şi amestecaţi de câteva ori, prima dată după 1 oră după ce aţi introdus-o în congelator. Cu aceasta metodă va trebui să păstraţi îngheţata în congelator minim 4 ore înainte de servire.
Îngheţata preparată astfel (indiferent de metoda aleasă) se serveşte decorată cu cireşe, frişcă şi/sau siropuri. Reteta preluata de pe http://www.cevabun.ro/inghetata-de-cirese/
Ti-a placut articolul?
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: