26 May, 2011 13:09
2096
Francezii sunt poporul cu cel mai ridicat consum de ouă pe cap de locuitor din Europa. Şi, evident, pentru un asemenea apetit e nevoie de multă diversitate.
ouăle "en cocotte" reprezintă, probabil, cea mai rafinată abordare în gătirea ouălor. Metoda face referire nu doar la maniera de gătire ci şi la cea de servire: fiecare ou într-un vas individual. Însă ceea ce face dintr-un simplu ou un festin culinar este versatilitatea ingredientelor care pot fi adăugate: legume, brânzeturi, carne, peşte şi fructe de mare. Reţeta de mai jos este doar o sugestie. Puteţi să o folosiţi ca punct de plecare pentru propria versiune de ouă en cocotte.
Ingrediente:
Preparare:
Ouăle en cocotte se mânâncă direct din vasele în care le-aţi gătit, cu soldăței din pâine prăjită, unse cu unt.
Reteta preluata de pe http://www.cevabun.ro/oua-en-cocotte/.
Ti-a placut articolul?
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: