09 May, 2011 21:32
1948
petitchef.ro
Ingrediente:
300 g spanac
300 g carne de porc (eu am folosit fleica)
2 cepe uscate
2-3 catei de usturoi
4-5 fire de ceapa verde
o legatura de patrunjel
3-4 oua
un galbenus
faina
ulei
unt
sare,piper
Preparare:
Spanacul se curata, se spala, apoi se
taie in bucati mai mari.Se pune intr-o oala, acoperim cu apa ,
condimentam cu sare si lasam la fiert.
Separat intr-o tigaie incalzim putin unt si calim cepele pe care le-am
spalat, le-am curatat si le-am taiat marunt.Adaugam si usturoiul taiat
rondele si lasam la calit pana cand totul prinde o culoare aurie.
Splam carnea , o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat .Odata cu
carnea dam prin masina de tocat si patrunjelul si ceapa verde.Amestecam
bine si apoi adaugam compozitia de carne in tigaia cu ceapa si usturoiul
calit.Condimentam cu sare si piper dupa gust , amestecam bine si lasam
pe foc pana scade bine.
Intre timp lasam la scurs spanacul ,il tocam cu ajutorul unui cutit de
lemn sau putem sa il dam prin robot(eu prefer sa il tai cu cutitul de
lemn pentru ca dat prin robot se obtine o pasta ).
Dupa ce amestecul de carne este bine scazut , se trage tigaia de pe foc ,
se lasa sa se racoreasca putin si apoi se amesteca cu spanacul si ouale
.Numarul de oua folosit este in functie si de marimea acestora.In final
trebuie sa obtinem un amestec omogen.Se gusta de sare si piper.
Se unge o tava de tarta cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna
compozitia de mai sus.Se unge cu un galbenus de ou si se da la cuptor
timp de aproximativ 50 min.( este in functie de cuptorul
fiecaruia).Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca in forma iar apoi
scoatem pe un platou si taiem.
Reteta preluata de pe petitchef.ro
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: