Trufe de ciocolată cu unt de arahide

trufe.jpgO negresă îmbracată în unt de arahide şi învelită în ciocolată! Un desert cu adevărat decadent care face ravagii în Statele Unite, unde untul de arahide este rege iar ciocolata regină. Inutil să mai spunem câte calorii are un astfel de răsfăţ, tocmai de aceea, desăvârşit.

Porţii: 24 pătrăţele

Timp de preparare: 110 de minute

Ingrediente: pentru primul strat - negresă

230 grame unt (la temperatura camerei)

400 grame zahăr tos

3 ouă

2 plicuri zahăr vanilat

50 grame de cacao

220 grame făină

jumătate de linguriţă de praf de copt (aproximativ jumătate dintr-un plic de 10 grame)

un vârf de cuţit de sare

pentru al doilea strat - cremă cu unt de arahide

120 grame de unt (la temperatura camerei)

120 grame de unt de arahide (neîndulcit)

400 grame zahăr pudră

2-3 linguri lapte

pentru al treilea strat - cremă ganache cu unt de arahide

60 grame de unt de arahide (neîndulcit)

450 grame ciocolată de menaj

60 grame unt (la temperatura camerei)

2 linguri de smântână dulce (pentru frişcă)

Preparare: Preîncălziţi cuptorul la 180ºC (foc mediu). Ungeţi o tavă pătrată (cantităţile din reţetă sunt pentru o tavă de 22 x 33 cm) cu puţin unt şi tapetaţi cu hârtie de copt.

Preparaţi primul strat: Topiţi untul într-o crăticioară şi lăsaţi-l la răcit puţin. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi până se topeşte (crăticioara nu este pe foc). Separat, bateţi ouăle împreună cu zahărul vanilat. Amestecaţi praful de copt cu cacao, sare şi făină într-un castron. Încorporaţi treptat untul în ouăle bătute cu ajutorul unui tel. Încorporaţi amestecul de făină cu cacao în masa lichidă. Turnaţi amestecul în tavă şi nivelaţi. Introduceţi la cuptor pentru 20-25 de minute. Scoateţi tava şi lăsaţi să se răcească complet (în tavă).

Preparaţi al doilea strat: Amestecaţi cu mixerul untul cu untul de arahide, zahărul şi câteva linguri de lapte. Întindeţi amestecul într-un strat uniform peste blatul de negresă complet răcit. Introduceţi tava la rece pentru minim 30 de minute pentru a permite celui de al doilea strat să se solidifice.

Preparaţi al treilea strat: Topiţi ciocolata în bain marie (baie cu aburi). Adăugaţi untul, untul de arahide, zahărul şi smântâna dulce. Amestecaţi. Turnaţi amestecul în tavă într-un strat uniform şi reintroduceţi tava la rece pentru 45 de minute. Scoateţi tava de la rece şi scoateţi prăjitura.

Tăiaţi prăjitura în pătrăţele cu ajutorul unui cuţit înmuiat în apă fierbinte şi şters.

http://www.cevabun.ro/trufe-de-ciocolata-cu-unt-de-arahide/


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua de 13 mai în istorie Ziua internaţională a humusului. Cum pregătim o rețetă de humus cu ardei copți

13 May 2022 1474

Bancul zilei Rețetă pentru o noapte liniștită

17 Dec 2021 1486

Cartea zilei Cum m-am vindecat de nefericire

05 Nov 2021 1274

Fotoreportaj Ziua Dobrogei, sărbătorită de constănțeni, alături de primarul Decebal Făgădău (galerie foto)

14 Nov 2019 5038

Bancul zilei - La farmacie vine o bătrână de 80 de ani cu...

12 Nov 2016 1893

Poftă bună cu Gina BradeaPaste rapide cu roşii şi dovlecei

27 Jul 2016 5132

Poftă bună cu Gina Bradea Tartă curcubeu cu vinete, dovlecei, morcov şi brânză

05 Jul 2016 5002

Poftă bună cu Gina Bradea Tartă cu brânză, leurdă şi sparanghel

20 May 2016 3904

Poftă bună cu Gina Bradea Ciocolată de casă

11 May 2016 8279

Poftă bună cu Gina Bradea Tiramisu de lămâie

14 Apr 2016 4593

Voceaconstantei.ro Prăjitură rapidă cu vișine

01 Apr 2016 3236

Voceaconstantei.ro Tăiţei De Morcovi Cu Cartofi

11 Mar 2016 2148

Rețeta zilei Savarine. 4 rețete de savarine originale

04 Jan 2016 4822

Rețete pentru masa de Revelion Wrap picant cu pui si avocado

28 Dec 2015 3806

Ecuisine.ro Supă mexicană cu linte şi spanac

27 Dec 2015 2370