Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Cetăţenii vs mobilitatea propusă de Primăria Constanţa - „Vorbe goale! Suntem sătui de promisiuni!“

Primăria Constanţa intenţionează să actualizeze Planul Urbanistic General (PUG), Planul de Mobilitate Durabilă a Polului de Creştere Constanţa fiind un document de bază în acest proces. Documentul menţionat confirmă lipsa locurilor de parcare şi vine cu propunerea de construire de parcări tip Park & Ride în Mamaia, precum şi de parcări subterane şi ecologice la nivelul urbei.

Totodată, este avută în vedere realizarea unor noi drumuri de legătură, benzi speciale pentru transportul în comun şi pentru biciclişti. În paralel, se optează şi pentru o variantă ce va integra partea de nord a portului Constanţa în centrul municipiului.

Referitor la transportul public, se recunoaşte faptul că nu sunt benzi dedicate autobuzelor, accesul la acestea este dificil şi se impune o reproiectare a staţiilor. Vă vine să credeţi sau nu, în PUG-ul actualizat al municipiului Constanţa se menţionează faptul că există potenţial pentru crearea unui sistem de Light Rail (tramvaie uşoare) pe direcţia nord-sud, folosind o mare parte din şinele şi infrastructura existente. „O posibilitate pe termen lung este adaptarea liniei Constanţa - Mangalia pentru operarea de trenuri-tramvai sau a unui sistem de metrou uşor, acesta din urmă fiind independent de sistemul de transport feroviar greu, ceea ce ar permite în continuare utilizarea gării principale din Constanţa. De asemenea, pe termen lung, poate exista un potenţial pentru linia de transport exclusiv de marfă între Constanţa şi Dorobanţu sau partea de sud a acesteia, fiind convertită pentru operarea de trenuri tramvaie sau tranzit cu metroul uşor, pentru a forma coloana vertebrala a unei reţele de transport public de la nord la sud, poate chiar unită cu linia către Mangalia“, se specifică în documentul ce a fost în consultare publică.

În contextul prezentat, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: „Sunt realizabile planurile Primăriei Constanţa privind gestionarea mobilităţii urbane sau doar simple proiecte SF?” Din totalul participanţilor la sondaj, 67% au răspuns „NU“.

Cum comentează cetăţenii propunerile municipalităţii

Totuşi, 33% cred că planurile Primăriei Constanţa ar putea fi puse în practică. Printre optimişti se regăseşte şi Marica D., care a lăsau următorul comentariu: „Sunt FABULOASE planurile acestea şi nu sunt deloc irealizabile. Ideea introducerii metroului uşor (mare păcat că fosta, monstruoasa administraţie a desfiinţat liniile de tramvai, atât de eficiente) este salutară, iar realizarea legăturii Constanţa - Mangalia cu tren-metrou este cu adevărat GROZAVĂ. Iar rezolvarea spaţiilor de parcare, ce să mai spun... nu găsesc cuvintele potrivite! Mă entuziasmez numai când mă gândesc la cum va fi DACĂ Primăria va realiza aceste planuri spectaculoase.
 
 

Sondajul s-a încheiat pe data de 11 Decembrie 2016

Primăria Constanţa ar trebui să ia măsuri şi în centrul oraşului, zona fostului hotel Continental - Miga, care este foarte, foarte urâtă. Fiarele acelea ruginite, jenante, înşirate pe un spaţiu care s-ar putea amenaja - încântând vederea - ar trebui luate de acolo (şi duse... nu ştiu unde). Faţadele construcţiilor din zonă ar trebui reabilitate, să fie atrăgătoare, nu să arate mizer sau ca şi cum ar fi părăsite. Reabilitată ar trebui să fie întreaga clădire Miga sau fostul hotel Grant (mai caut, cred ca se numea altfel), redându-li-se frumuseţea de altădată. Şi câte şi mai câte sunt de făcut... Ce frumos, deosebit ar putea redeveni oraşul nostru dacă s-ar dori!!!“

Mulţi dintre cei care au lăsat comentarii au concluzionat scurt şi la obiect - „sunt SF-uri de proastă calitate“, iar în privinţa punerii în practică, decretul oamenilor a fost: „NU“.
 
Carmen D.: „Astea sunt SF-uri!!! Nu sunt în stare să facă un grafic normal al autobuzelor. Spre Poarta 1 circulă două autobuze care au în mare parte traseu comun. Şi, ca să fie treaba bună, vin şi amândouă în acelaşi timp. Isteţ cel ce a făcut acest grafic!“
Cristian G.: „Le trebuie nişte bani şi au găsit un motiv, autobuzele. De ce nu au lăsat tramvaiele şi troleibuzele? Erau economice şi ecologice“.
Adrian M.: „Doar dacă dezvoltă sistemul de teleportare“.
Ana I.: „Dar bănci în staţii şi cabinele lor, când? Suntem bolnavi şi stăm în picioare, plus că plouă, ninge şi stăm ca amărâţii. V-aţi uitat la Pod Butelii ce lume este? Dar ce vă pasă, luaţi din cot vot!!!“
Bogdan B.: „Nu, după alegeri vă veţi convinge; totul este praf în ochii contribuabilului constănţean“.
Silvestru U.: „Vorbe goale!! Suntem sătui de promisiuni!“

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Primăria Constanţa a primit nota 1 din partea majorităţii participanţilor la sondaj

14 Jan 2019 209

Sondaj de opinie Credeţi că Simona Halep va triumfa şi în 2019 într-un turneu de Grand Slam, ca anul trecut?

14 Jan 2019 787

Sondaj de opinie Constănțenii sunt de părere că în perioada sărbătorilor de iarnă se cumpără mâncare în exces

07 Jan 2019 217

Sondaj de opinie Pe o scară de la 1 la 5, ce notă aţi da Primăriei Constanţa pentru activitatea din 2018?

07 Jan 2019 634

Sondaj de opinie Majoritatea participanţilor la sondajul de opinie au ales să petreacă sărbătorile de iarnă acasă

31 Dec 2018 272

Sondaj de opinie Credeţi că locuitorii Constanţei cumpără mâncare în exces în această perioadă a anului?

31 Dec 2018 422

Constănţeanul supărat Petiţie depusă la Primărie de către Asociaţia de Proprietari MK2 din Constanţa, în legătură cu investiţia de lângă Poarta Mare a Cetăţii Tomis (documente)

31 Dec 2018 1388

Sondaj de opinie 38% dintre participanţii la sondajul de opinie lansat de ZIUA de Constanţa l-au ales pe Bogdan Ioan ca finalist la Vocea României

24 Dec 2018 203

Sondaj de opinie Unde aţi ales să vă petreceţi sărbătorile de iarnă?

24 Dec 2018 497

Sondaj de opinie 53% dintre respondenţi nu vor ca în Constanţa să crească limita de viteză de la 50 km/oră la 60 km/oră

17 Dec 2018 291

Sondaj de opinie Care dintre cei patru finalişti credeţi că ar fi trebuit să câştige Vocea României?

17 Dec 2018 816

Sondaj de opinie Ce părere au constănţenii despre noile autobuze Isuzu cumpărate de Primăria Constanţa?

10 Dec 2018 420

Sondaj de opinie Sunteţi de acord ca limita de viteză în municipiul Constanţa să crească de la 50 km/oră la 60 km/oră?

10 Dec 2018 589

Sondaj de opinie Constănțenii vor să aibă treceri de pietoni semaforizate pe bază de buton

03 Dec 2018 287

Sondaj de opinie Ce părere aveţi despre noile autobuze care vor deservi flota CT Bus din Constanţa?

03 Dec 2018 1586