Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților consideră inoportună instituirea sensului unic pe bulevardul Tomis, de la Victoria la Capitol

Primăria municipiului Constanța a anunțat că va opera modificări în trafic. Astfel, de la Dacia și până la Capitol, bulevardul Tomis va fi cu sens unic de urcare. Sens de coborâre vor avea doar autobuzele, pe banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun, ambulanțe, pompieri sau poliție.
 
Mai mult, traseul autobuzelor de pe Mircea cel Bătrân se va muta pe bulevardul Tomis, astfel încât pe Mircea rămân două benzi libere și va crește fluența traficului. Autoritățile locale consideră că prin această măsură constănțenii vor fi încurajați să meargă cu bicicleta. Consiliul Local Constanța a aprobat deja indicatorii tehnico-economici pentru avizarea lucrărilor de intervenții și modernizare bulevardul Tomis, pe sectorul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Ion Rațiu.
 
În acest context, ZIUA de Constanța a derulat sondajul de opinie cu întrebarea: Considerați oportună instituirea sensului unic pe bulevardul Tomis, de la Victoria la Capitol?
 
La sondajul de opinie lansat de ZIUA de Constanța au răspuns peste 890 de persoane, 28% fiind de acord cu instituirea sensului unic, iar 72% considerând inoportună această măsură.

 

Mai mulți cititori au lăsat și comentarii cu privire la tema lansată. Redăm mai jos câteva:
„Dar un sens giratoriu Lăpușneanu - Hasdeu nimeni nu se gândește???”
 
„Nuuu...Ne-a amețit cu modificările din trafic. Pe Traian, sensul unic prea puțini îl respectă, dar cui îi pasă? Doar celor ce îl respectă, ocolind aproape un cartier că să ajungă acasă, pe sensul legal”.
 
„Categoric NU!!!! Este un haos total în oraș, traficul oricum este îngreunat! Să vă imaginați când ninge și e zăpadă ce frumos s-ar circula pe Mircea!!! Eu totuși mă întreb cine are aceste viziuni mărețe, asemenea proiecte de anvergură? De ce nu implementați transportul electric? De ce nu demarați proiecte pentru persoanele cu dizabilități?”
 
„Aceste proiecte trebuie gândite la un nivel "global", nu strict o stradă-două. Adică trebuie văzut întâi care sunt alternativele și gândit cumva circular, astfel încât să fie un trafic fluid. Așa se vor înghesui toți pe Mircea... și probabil pe Lahovari. Plus că 80% dintre cei cu mașini se plimbă fără scop, de dragul de a face prezența pe bulevard. Nu îmi explic altfel cum la ore la care teoretic ar trebui să fie la serviciu se plimbă în voie pe străzi, învârtindu-se dintr-un sens giratoriu în altul. Deci da, așa cum zicea cineva mai sus, trebuie descurajat plimbatul inutil… fie prin mărirea taxelor, fie prin alte mijloace”.
 
„Sensurile unice nu sunt recomandate orașelor turistice!”
 
„Este foarte bună ideea... și înjurați-mă... dar dacă vedeți coloanele formate pe Tomis, sunt numai spre sensul de urcare spre capitol...”
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simbol al Constanței vechi, Geamia „Hunchiar“ va fi pusă în valoare de Muftiatul Cultului Musulman

21 Nov 2019 146

Atenție unde vă parcați mașinile Continuă lucrările de modernizare a bulevardului Tomis din Constanța

18 Nov 2019 372

Deblocare de ușă în Constanța. Pompierii ISU Dobrogea au intervenit pe bulevardul Tomis din municipiu

18 Nov 2019 611

Sondaj de opinie Majoritatea participanților la sondaj, de acord ca toate trecerile de pietoni din municipiul Constanța să fie iluminate cu leduri

18 Nov 2019 221

Noi locuri de parcare în Constanța (galerie foto)

15 Nov 2019 4022

IPJ Constanța, despre un accident rutier produs astăzi, pe bulevardul Tomis

15 Nov 2019 756

Eveniment rutier în Constanţa, la intersecţia bulevardului Tomis cu Aurel Vlaicu

14 Nov 2019 3222

Act emis de municipalitate pentru Luv Event, firmă administrată de fostul candidat la Primăria Constanţa Ion Budi

14 Nov 2019 1105

Eveniment rutier în Constanța, pe bulevardul Tomis. Un pieton a fost rănit

13 Nov 2019 3199

Primăria Municipiului Constanţa angajează consilier clasa I gradul principal. Se solicită vechime

13 Nov 2019 967

Avarie la CET Constanţa. Cine este afectat şi nu are încălzire şi apă caldă

13 Nov 2019 3224

Sondaj de opinie Sunteţi de acord ca toate trecerile de pietoni din municipiul Constanţa să fie iluminate cu leduri pe mijloc?

11 Nov 2019 1431

Bloc de opt etaje, vizavi de Centrul de Scafandri Consultare cu privire la investiţia societăţii Dakonis Imobiliar

08 Nov 2019 1123

Premieră pentru Constanța Cum arată o trecere de pietoni de pe bulevardul Tomis (galerie foto + video)

07 Nov 2019 5889

SC Confort Urban SRL continuă intervențiile pe bulevardul Tomis și în această lună (galerie foto)

05 Nov 2019 502