Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu măsura Primăriei Constanţa de sancţionare a celor care parchează sau staţionează cu vehiculele pe trotuare?

Redarea trotuarelor pietonilor reprezintă o prioritate pentru Primăria Municipiului Constanţa, cel puţin aşa declară primarul Decebal Făgădău, ori de câte ori i s-a cerut să comenteze acest subiect.
Între timp, municipalitatea a trecut şi la fapte. Acesta este motivul pentru care constănţenii care locuiesc în zonele în care au fost executate ample lucrări de reabilitare şi modernizare a părţii carosabile, dar şi a trotuarelor, urmează să fie notificaţi în legătură cu posibile amenzi contravenţionale dacă vor mai parca pe spaţiul destinat pietonilor. De asemenea, notificări vor primi şi cei care şi-au parcat maşinile în zona în care au fost montate pavele.
 
Conform art. 9, pct. 35 din HCLM nr.184/2013, oprirea/staţionarea autovehiculelor pe trotuare se sancţionează cu amendă de la 400 la 800 de lei. Totodată, conform prevederilor art. 142, lit. n din OUG nr. 195/2002 (R), cu modificările şi completările ulterioare, privind circulaţia pe drumurile publice, „se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepţia situaţiei în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) şi (3)”.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa, lansează un sondaj de opinie, cu următoarea întrebare:
 

  
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

GB

12 Feb, 2019 00:20

De cand am aflat de aplicarea ac legi,am urmarit situatia masinilor parcate,cam peste tot pe unde am avut treaba in oras Ex Zona Piata Grivitei,ANAF,cu toate stradutele intre Bd Mamaia si Bd Ferdinand,in zona citata, exista f multe masini parcate neregulamentar Unde vor parca ac oameni de la 1 martie Cat te ai indeparta de zona,totul este blocat de masini Nu poti spune ca nu mai parchezi pe IG Duca si te duci pe Atelierelor,e la fel Cuza Voda e blocata,toate stradutele Ce facem vindem masinile si mergem cu taxiul la treaba? De multe ori cetateanul este mai in siguranta pe strada decat pe trotuar ,unde e plin de gropi Reabilitarea s a facut ffff putin Platim taxe,impozite,dar nu mai putem sa ne folosim de masina ,nu ne mai este utila Pai daca serviciul meu este in zone fff aglomerate ,si se presupune ca merg cu masina pt a ajunge mai repede la treaba,in situatia data,mie imi tb minim 1/2 ora pt a gasi un loc de parcare tot mergand pe stradute si daca am noroc sa gasesc,la ceva distanta fata de punctul meu de interes,unde NU SUNT LOCURI DE PARCARE,mai imi tb 1/2 ora sa merg pe jos de la masina la serviciu Pt ce sa mai merg cu masina? O vand si uite nu mai platesc taxe,impozite,accize la combustib ... Nu ai cum sa pui ,in purul stil romanesc,carul inaaintea boilor Cand s-au dat toate spatiile pt malluri,cladiri in zonele aglomerate,cand s au dat autoriz constructie pt cladiri cu etaje ,fara garaje subterane,nu a interesat pe nimeni sa faca parcari supraetajate ?! Va fi un nou bir,stres pe omul care aduce bani la bugetul primariei Cine va castiga ???!!!

ileana

05 Feb, 2019 14:18

Nu sunt de acord!Atata timp cat nu faci parcari ,dar dai avize pentru tot felul de constructii pe unde iti vine,fara a avea parcari,mi se pare ca ai pus carul,inaintea boilor!

Un cetățean din zona Delfinariu.

05 Feb, 2019 10:29

In conditiile in care vii de la serviciu stresat, obosit si enervat la culme de toți dobitocii grăbiți din trafic care nu se asigura, nu stiu sa dea semnal in momentul schimbării benzilor si riști să faci accident de cel putin 5 ori pana ajungi acasa... Ce sa vezi! ajungi si nu găsești loc de parcare nici macar pe trotuar. Mai dai doua trei ture pe stradutele din cartier.. poate poate pleaca cineva si se elibereaza vreun loc. De trotuare renovate nici nu se pune problema.. riști sa-ti rupi picioarele oricum.. ca mergi pe trotuar sau pe strada e acelasi lucru.. gropi si denivelari la tot pasul. Dacă mai ai si un copil cu tine pe care vrei sa-l duci in parc (de menționat că singurul parc cat de cat decent este Tabacariei.. unde daca te plimbi pe marginea lacului risti sa ajungi direct in el) trebuie să fi cu ochii in 7. Asa ca domnilor dacă vreți să dați amenzi. Creați locuri de parcare si reasfaltati strazile si trotuarele ...macar atat.

G Breban

04 Feb, 2019 18:23

Sunt prima persoana care isi doreste sa fie respectate regulile de circulatie si de convietuire in comunitate ,gandinu ne la tot ce inseamna ac Atat timp cat nu exista locuri de parcare ,cum sa fii amendat pt ca te chinui sa gasesti un spatiu unde sa iti lasi masina ,acasa sau pe unde ai treaba ,unde muncesti pt a avea de unde sa platesti taxe si impozite locale ? Platim impozite pt autoturisme!!! Intai ar tb sa existe parcari la preturi decente ,trotuarele sunt pline de gropi si denivelari unde risti sa te accidentezi ,daca se repara vreun trotuar,se pun niste borduri inalte de tb sa iei copilul in brate pt a trece de pe trotuar pe strada,apoi sa ne simtim in siguranta cand mergem pe jos,au inceput sa apara grupuri de adolescenti care stau pe strazi ,asculta muzica la telefoane,tablete,sunt agitati,agresivi,daca indraznesti sa le spui ceva,in cel mai bun caz ,doar iti aud urechile ceva nu prea decent,sa nu mai fim asurziti de muzica data la maxim si blocarea circulatiei ,cand au loc nunti , sa existe spatii verzi ingrijite Constanta nu mai are verde,Constanta se sufocata si ce e mai usor,ii amendam pe cei cu masini ....etc Daca tot ne intereseaza cetateanul,cum vrea primaria sa arate,sunt multe lucruri mai deranjante decat parcarea pe trotuare,mai ales ca multe sunt destul de late incat permit si circulatia pietonilor ...Hai sa nu mai punem caruta inaintea boilor si sa ne gandim la toate aspectele comunitatii,in interesul tuturor Poate ar tb sa se faca public ,ce suma se aduna din amenzi si in ce scop sunt folositi ...

SADIC NELIDA

04 Feb, 2019 14:32

Nu este corect facut acest sondaj... cei care sunt cu adevarat deranjati de prezenta acestor autovehicule pe trotuare (pensionarii si cei cu venituri mici)nu sunt internauti si , prin urmare, nu pot raspunde la acest sondaj! Mai ales ca romanului oricate parcari i-ai face tot in fata blocului vrea sa parcheze deoarece de la locul de parcare pana la bloc sunt ceva pasi de facut!

Madalina

04 Feb, 2019 12:31

O sa fiu de acord cu masura... chiar și cu amenzi mari, doar cand Constanța va fi sufocată de locuri de parcare... pana atunci ce fac... imi urc mașină la etaj 6... o iau la subraț in oraș cat stationez...Lucrurile nu au nici o logică... sunt suficiente locuri de parcare?

Catalin

04 Feb, 2019 06:54

Voi fi de acord cu sanctionarea atunci cand se vor creea noi locuri de parcare. Parcari supraetajate nu blocuri trantite peste noapte. Aceasta este alternativa corecta atat pentru pietoni cat si pentru soferi platitori de taxe in orasul asta.

Articole asemanatoare

Prefectul județului Constanța a dispus formarea unei comisii tehnice de evaluare a falezei din Cumpăna

03 May 2019 407

Sondaj de opinie Aproape jumătate dintre respondenți au crezut că vor fi alertați la cutremur

05 Nov 2018 340

Sondaj de opinie Aţi crezut că veţi fi notificat prin RO-ALERT la cutremurul de duminică dimineaţă?

29 Oct 2018 986

Romtelecom a majorat tarifele. Aproximativ un milion de clienți sunt afectați

12 Jun 2014 2004

Viceprimarul municipiului Mangalia reziliază contractul cu societatea Callatis Therm

15 Feb 2012 829

Cum a salvat Primăria Constanţa moştenirea lui Don Pedro

13 Jan 2012 2345

Telegraf Zeci de cazuri de furturi de apă

17 Aug 2011 607

ReplicaScandalul eolienelor CEZ se muta si la Fantanele

15 Apr 2011 1328

Romanii care au credite ar putea fi chemati din nou la banca pentru a semna acte aditionale la acte aditionale

08 Oct 2010 776

Romanii care au credite ar putea fi chemati din nou la banca pentru a semna acte aditionale la acte aditionale

30 Sep 2010 616

Fostul sef de la Romline vorbeste cu vecinul Cilibia prin notificari

09 Mar 2010 2122

O noua aplicatie software va facilita gestionarea executarilor silite

06 Jan 2010 1184