1.000 de absolvenți reîntregesc de azi rândurile MAI

MAI își reîntregește rândurile: peste 1.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră vor depune azi jurământul de credință la absolvirea școlilor de agenți și subofițeri.

Mai exact este vorba despre absolvenții celor șase școli care pregătesc agenți și subofițeri pentru structurile MAI, respectiv: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea şi Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

În acest context, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, le-a transmis felicitări tuturor absolvenților Promoției 2016, exprimându-și încrederea că tot ce au învățat în școală îi va ajuta să se adapteze rapid la cerințele noilor locuri de muncă și la misiunile pe care le vor avea de îndeplinit.

„Indiferent de arma pe care o reprezentați, de structura operativă unde veți lucra, fiecare dintre dumneavoastră începeți o meserie grea dedicată aplicării legii, salvării de vieţi omeneşti şi protejării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor. Transformările care au loc în jurul nostru, noile riscuri și amenințări cu care Europa se confruntă, fac ca așteptările românilor în ceea ce privește siguranța și securitatea să fie foarte mari“, a precizat ministrul.

Acesta a continuat, spunând că „în cazul vostru, cum majoritatea urmează să lucrați în stradă, în contact direct cu cetățenii, veți cunoaște și veți răspunde acestor așteptări legitime care țin de siguranța comunităților în care vă veți desfășura activitatea”.

La ceremoniile de depunere a jurământului de credință organizate în cele 6 școli de agenți și subofițeri au participat reprezentanți ai conducerii inspectoratelor generale în care urmează să-și desfășoare activitatea tinerii absolvenți.

Încadrarea Promoției 2016 este a treia etapă a Planului privind reducerea deficitului de personal din MAI, aprobat la începutul anului de către ministrul afacerilor interne Petre Tobă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De Ziua Muncii Proteste violente, de amploare, în Franța. Forțele de ordine au intervenit

01 May 2024 278

Constanța Un participant la festivalul Sunwaves a fost săltat de mascați (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1012

Accident rutier la Doraly, în Constanța (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 978

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 303

Cum poți prepara cel mai savuros grătar vegan sau de post?

01 May 2024 260

Proiect de lege Părinții singuri nu vor mai fi obligați la ture de noapte, ci numai dacă își doresc

01 May 2024 326

„Eva Nostra“ se reîntoarce pe scena Teatrului „Jean Bart“ Tulcea

01 May 2024 303

Reprezentantele Organizației Județene de Femei Constanța a Partidului Social Democrat vor oferi daruri cu prilejul Paștelui

01 May 2024 343

ANM Ploile și vijeliile se extind în mai multe zone ale țării. Cum va fi vremea pe litoral

01 May 2024 399

Alpha Builders Group SA va edifica două blocuri turn de 12 etaje în Mamaia. Dezbaterea publică, organizată de APM Constanța pe 22 mai

01 May 2024 390

Judecătorii explică de ce a pierdut Primarul Constanței procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MOTIVARE)

01 May 2024 428

Premiile UNITER se decernează în această lună Până când pot fi votați Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța

01 May 2024 392

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj cu ocazia zilei de 1 Mai! Ce spune despre motanul Caramel

01 May 2024 399

Județul Constanța Patrulele de poliție acționează în Vama Veche și 2 Mai – Anunțul IPJ

01 May 2024 262

Cazul City Insurance SA - cel mai mare faliment din istoria recentă a României! Tribunalul București anunță noul termen

01 May 2024 284