Stiri calde

100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, întrevedere bilaterală cu două delegații din Republica Moldova

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au avut astăzi, 27 martie 2018, o întrevedere bilaterală comună cu delegația condusă de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Candu și delegația Guvernului Republicii Moldova, condusă de Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană.

Întrevederea a fost precedată de Ședința comună solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, care a avut loc la Palatul Parlamentului, la care cele două delegații din Republica Moldova au fost invitate să ia parte, potrivit unui comunicat oficial.

Președinții celor două Camere ale Parlamentului de la București au salutat contextul în care a avut loc această întrevedere – marcarea Centenarului de la adoptarea Actului Unirii, la 27 martie 2018, a Actului Unirii de către Sfatul Țării de la Chișinău.

Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că România respinge cu fermitate orice încercare de distorsionare a semnificației Actului Unirii, Unirea de la 27 martie 1918 fiind rezultatul voinței și deciziei românilor din Basarabia, înfăptuită prin voința comună cu românii din Regat, în cel mai favorabil moment istoric după prăbușirea imperiilor asupritoare. Totodată, a menționat că istoria, limba și cultura română sunt parte a patrimoniului de valori europene, iar integrarea europeană a Republicii Moldova va încununa revenirea ei în acest spațiu de valori comune.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților a afirmat că Republica Moldova reprezintă o prioritate constantă pentru România, iar dezvoltarea acestei relaţii este un subiect asupra căruia există un consens general, la nivelul întregii clasei politice şi al societăţii româneşti. Liviu Dragnea a exprimat încă o dată dorința de unire a celor două țări și de afirmare în istorie ca o națiune liberă, unită și prosperă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ana Birchall România va sprijini eforturile Republicii Moldova în parcursul ei european, însă sunt necesare argumente pe care le pot oferi numai progresele pe calea reformelor ale fraților noștri de peste Prut

23 Mar 2017 877

Întâlnire cu „greutate” la Garda de Coastă

19 Oct 2013 597

Întâlnire bilaterală APIA MADR institutii similare din Franta

06 Jun 2013 637

Intalnire Bilaterala Borbely-Hahn la Bruxelles

21 Dec 2010 639

Intalnire bilaterala privind implementarea mecanismului de finantare timpurie

10 Dec 2010 483

Ministrul Gabriel Sandu va avea o intalnire bilaterala cu doamna Neelie Kroes

27 Mar 2010 915

Presa rusa semnaleaza lipsa de rezultate concrete ale ultimului summit Bush - Putin

08 Apr 2008 452

Intalnire a ministrilor apararii din Bulgaria si Romania

25 Aug 2006 659

UNPR doreste achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al CEC

23 Jan 2006 585

Comandantul Marinei Militare a Croatiei, in vizita la Constanta

22 Nov 2005 675

Intalnire la nivel inalt intre Sefii de Stat Major ai Fortelor Navale din Danemarca si Romania

23 Jun 2005 736