3 ani de la moartea primului primar de după 1989 al Constanței. A murit încercând să salveze doi copii de la înec

În după amiaza zilei de 10 iulie 2013 a murit, Barbu Dănescu, primul primar post revoluționar al municipiului Constanța. Avea 62 de ani.
 
Barbu Dănescu a murit după ce a salvat doi copii de la înec. Tragedia a avut loc pe plaja cunoscută sub denumirea generică „Trei Papuci”, din spatele Spitalului Militar, unde în cursul dimineţii zilei fatidice, acesta a observat nişte copii care se îndepărtaseră de geamandură. Minorii au fost doborâţi de valurile agitate ale mării.
Dănescu a înotat spre aceştia şi i-a adus pe mal, în siguranţă. Deşi era un bun înotător şi voluntar la Asociaţia Salvamarilor din Constanţa, acesta a necesitat intervenţii medicale, fiind transportat la Spitalul Judeţean Constanţa.
Din păcate, efortul depus pentru a salva copii l-a costat viaţa pe fostul revoluţionar, lăsând în urmă multă durere în sufletul apropiaţilor.
Barbu Dănescu a fost primul preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale Constanţa alături de Lazăr Cercel, Valeriu Şurubaru, Costel Vasilescu, Nicolae Cuşa, Gheorghe Vicol, Mircea Iani şi alţii.
A fost unul dintre inițiatorii ideii de înfiinţare a Universităţii Ovidius.
În ședința de Consiliul Local din data de 31 iulie 2013, la propunerea fostului primar al Constanței, Barbu Dănescu a fost făcut cetățean de onoare post mortem al municipiului. 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vă mai amintiţi? Au trecut şase ani de la moartea primului primar al Constanţei de după Revoluţie. A murit ca un erou

10 Jul 2019 6319

Numele primului primar al Constanţei de după Revoluţie, Barbu Dănescu, şi cel al generalul de aviaţie (r) Gheorghe Constantin vor fi atribuite unor străzi din cartier Veterani - Constanţa Sud

25 May 2018 3385