Stiri calde

A fost finalizat proiectul de împrejmuire Pădurea Letea va putea fi vizitată de turiști

Proiectul privind împrejmuirea Pădurii Letea s-a încheiat, iar guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, Edward Bratfanof, dă asigurări că și în acest an zona strict protejată va putea fi vizitată de turiști, scrie Agerpres.

Proiectul privind împrejmuirea Pădurii Letea a demarat în urmă cu un an și a avut drept obiectiv refacerea ecosistemelor naturale afectate din cauza pășunatului ilegal în această arie strict protejată pentru realizarea unui turism ecologic care să nu dăuneze habitatelor de importanță internațională din Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Managerul proiectului „Conservarea Pădurii Letea”, Florentina Grigoraș, a precizat că aria naturală strict protejată a fost împrejmuită cu un gard cu o lungime totală de 22.300 metri lineari, s-au realizat materiale informative cu privire la necesitatea conservării biodiversității și s-a achiziționat un tractor care va fi dat în custodia Administrației Rezervației.

Valoarea totală a proiectului derulat de asociația „Danubiu” în parteneriat cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a fost de 8.109.713,2 lei, finanțarea nerambursabilă asigurată prin POS Mediu fiind de 7.298.741,88 lei.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delta Dunării, frumoasă în orice anotimp Culori de toamnă în Pădurea Letea

15 Nov 2020 588

24 de trasee turistice în Delta Dunării. Lista completă

28 Oct 2014 1328

Braconaj în pădurea Letea

02 Mar 2013 1331

Caii chinuiţi din Pădurea Letea au ajuns în farfuriile britanicilor

10 Feb 2013 1392