Ajutor pentru persoanele cu dizabilităţi, oferit de Parohiile Adormirea Maicii Domnului I şi II

Cu câteva zile înainte de marea sărbătoare a Inviertii Domnului credincioşii parohiilor Adormirea Maicii Domnului I şi II din Constanţa, au oferit persoanelor cu dizabilităţi, din cadrul asociatei “Carmen Silva”, pachete cu alimente.

Centrul s-a înfinţat cu 23 de ani în urmă, atunci când Burnea Adela, preşedinta actuală a asociaţiei, s-a hotărât să-şi dedice viaţa persoanelor cu dizabilităţi, printre care se numără şi fiul acesteia.

„Am luat clădirea această, care a fost o ruină, cu ajutorul comunităţii am pus-o pe picioare şi aici ne-am adăpostit atâta timp şi ne-am împărtăşit necazurile, greutăţile, aici ne-am întâlnit la bine şi la rău”.

Prezent la eveniment, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a binecuvântat pe cei prezenţi, întărindu-i în lupta pe care aceştia o duc în fiecare zi cu boala: “Noi Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să va aline şi suferinţele, să va dea tuturor înţelepciunea de a-I rosti numele, să va rugaţi şi să nu cârtiţi din pricina suferinţei, pentru că astfel, la Învierea Sa, Dumnezeu vă va întâmpina şi vă va îmbraca în lumina cea neînserată, cea care aduce pace, bucurie şi viaţă veşnică.”

Acţiunea socială din marţea săptămanii patimilor face parte din cadrul mai multor activităţi pe care credincioşii celor două biserici, coordonaţi de preoţii parohi, le întreprind înaintea marilor sărbători religioase. Scopul acestora este de a nu-I uita pe semenii noştri aflaţi în nevoi. “În fiecare an, înainte de marea sărbătoare a Învierii Domnului, credincioşii parohiei noastre adună daruri pentru cei nevoiaşi. Şi în acest an am reuşit să facem acest lucru, de aceea ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască bucurii şi fericire celor ce au adus aceste daruri” a declarat Părintele Protoiereu Mihai Jan, Parohul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului I”.

De asemenea, Părintele Dancu Vasile, reprezentantul Parohiei “Adormirea Maicii Domnului ÎI” ne-a vorbit despre importanţa milosteniei în legătură cu Învierea lui Iisus Hristos: “Se apropie Învierea Domnului şi, ca orice înviere, trebuie să înviem şi noi sufleteşte, iar pentru a face asta trebuie să venim în ajutorul celor nevoiaşi.”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parohia Adormirea Maicii Domnului II Constanța, proces cu CNCI. Dosarul, amânat

14 Jan 2024 863

Parohie din Constanța, la judecată pentru terenul preluat abuziv de comuniști. Obiecțiuni la expertiză

17 Sep 2023 1034

Ziua Marinei 2023 Programul Arhiepiscopului Tomisului de praznicul Adormirii Maicii Domnului

11 Aug 2023 1314

Dosarul preotului Stelian Florin Dabija, de la Biserica Albă, din Constanța, condamnat definitiv pentru ucidere din culpă, s-ar putea rejudeca

24 Jun 2023 1543

Proces cu Parohia Adormirea Maicii Domnului II Constanța, la Tribunal!

06 Apr 2023 1703

O parohie din Constanța, proces pentru un teren din inima orașului. Judecătorii au decis să repună dosarul pe rol. Iată motivul

04 Oct 2022 1314

O parohie din Constanța așteaptă verdictul Tribunalului! La mijloc sunt mii de metri pătrați de teren în oraș

01 Oct 2022 1811

O parohie din Constanța a revendicat un teren preluat abuziv de comuniști. Ce au răspuns judecătorii

25 Oct 2021 1846

Parohie din Arhiepiscopia Tomisului, reclamantă la Tribunalul Constanța. Ce se întâmplă azi

29 Jun 2021 2209

Tulcea Containere pentru colectare haine și încălțăminte, gata de utilizare. În ce zone au fost amplasate

16 Jun 2021 4521

Proces pentru terenul preluat abuziv de comuniști de la o parohie din Arhiepiscopia Tomisului. Ce s-a întâmplat cu dosarul

24 Apr 2021 1902

O parohie din Arhiepiscopia Tomisului revendică un teren preluat abuziv de comuniști, la sistematizarea orașului

31 Mar 2021 2673

Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ Negrești, județul Constanța (galerie foto)

15 Aug 2019 7857

Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Cobadin, județul Constanța (galerie foto)

10 Aug 2019 8977

Parohia Faclia din județul Constanța este în doliu. Soția preotului din localitate a decedat

07 Apr 2019 11424