Anaid Tavitian, fostul secretar literar al Teatrului de Stat Constanţa, hrisov de apreciere și binecuvântare arhierească din partea Bisericii Armene

În semn de apreciere pentru toată dăruirea și pentru aportul adus la împlinirea proiectelor lăudabile ale armenilor din Constanța, Anaid Tavitian a primit ”Hrisov de apreciere și binecuvântare arhierească” din partea Bisericii Armene.

”Hrisov de apreciere și binecuvântare arhierească,
Doamnei Ahahid Tavitian

Cu dragoste părintească vă trimitem prin aceste rânduri  sincere cuvinte de apreciere, mărturie a  bucuriei Noastre duhovnicești  pentru  toată reușita vieții voastre de slujire a culturii și artei românești, pentru demnitatea  dovedită de-a lungul anilor de strădanie spre a aduce strălucire lumii iubitorilor de artă din România  și fală comunității armene.

Faceți  parte dintre cei care ne-au adus mândria  de a fi armeni, ne-au dat bucuria de a putea simți și trăi clipe de fericire  văzând strădania d-voastră pentru păstrarea și deșteptarea   gândurilor spre o viață nouă, luminată de farmecul de netăgăduit al tainicei lumi a teatrului. Slujiți această  lume de mai bine de 3 decenii, cu dăruire, profesionalism, cu o pasiune neascunsă, aportul d-voastră la afirmarea reușitelor teatrului constănțean fiind de netăgăduit.

Demnă urmașă a unui mare împătimit al scrisului, v-ați dovedit harul slujind acelorași idealuri, adevărul și frumosul. Spre mândria și bucuria noastră a armenilor, nu v-ați ferit nici o clipă din a vă arăta disponibilitatea și dorința de a vă implica în viața comunității armene din Constanța.

În semn al alesei Noastre aprecieri pentru toată dăruirea d-voastră, pentru aportul adus la împlinirea proiectelor lăudabile ale armenilor din Constanța,  pentru vrednicia întregii voastre lucrări, răspundem cu bucurie cuvântului de mijlocire al preotului paroh al comunităţii armene din Constanţa Oshakan Khachatryan și vă acordăm cu sinceră bucurie acest HRISOV DE APRECIERE ȘI BINECUVÂNTARE ARHIEREASCĂ.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru sănătatea voastră , dorindu-vă viață lungă și spor îmbelșugat în fapte bineplăcute Domnului.”

Despre Anaid Tavitian

 
Teatrologul Anaid Tavitian s-a născut la 12 iunie 1955, la Constanţa, fiind unicul copil al lui Simion şi al Azaduhiei Tavitian.

Primii opt ani de învăţământ i-a parcurs la Şcoala Generală nr. 13 Constanţa, apoi, între 1970-1974, a urmat Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“. Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ Bucureşti, promoţia 1978, are diplomă de licenţă în Arte, specializarea arta şi metodologia spectacolului. Imediat după absolvirea facultăţii a fost, un an, secretar literar al Teatrului Dramatic Constanţa şi al Teatrului de Păpuşi Constanţa, apoi şef de secţie la Teatrul de Păpuşi.
 
Din anul 1999 şi până în 2017, când s-a retras, a mai deţinut funcţiile de consultant artistic, dar şi de director artistic al Teatrului „Ovidius” Constanţa, al Teatrului „Ovidius” Constanţa, secretar literar la teatrul Național Constanța, apoi la Teatrul de Stat Constanța, ultimii cinci ani fiind consultant artistic la Teatrul de Stat Constanța.
 
Este membru al următoarelor asociații profesionale: Asociația creatorilor din instituțiile teatrale și muzicale - ATM (1978-1989), Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru, secția română - AICT, Uniunea Teatrală din România - UNITER UNIMA - România - 1990 (1994-1998 membră în comitetul UNIMA-România).
 
Pentru prodigioasa activitate închinată teatrului constănțean, a fost răsplătită cu numeroase premii, diplome și medalii.
 
Este autoarea lucrărilor „Metamorfoza unui vis” - Editura Ex Ponto (2011), „Thalia Ex Ponto, la cumpănă de milenii” - Editura Muntenia & Leda, 2001 și „Leac pentru trac” - povestiri teatrale (volum ilustrat de Horaţiu Mălăele), editura Muntenia & Leda, 2004, ultimele două, împreună cu teatrologul Georgeta Mărtoiu.
 
A mai semnat prefaţa a două volume „Teatru” de Cristina Tamaş, a colaborat la „Dicţionarul Teatrului de păpuşi, marionete şi animaţie din România” (1999). Autoare de cronici de teatru, articole pe teme de istorie şi estetică teatrală, interviuri, portrete de creatori (actori, muzicieni), dar și a piesei „Punguţa cu doi bani”, după Ion Creangă, jucată la Teatrul de Păpuşi Constanţa şi prezentată cu succes la Festivalul internaţional „Licurici `50”, Chişinău, Republica Moldova, şi la Festivalul internaţional de la Alacati, Turcia, 1996.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Biserica Armeană Sfânta Maria din Constanţa va avea un nou preot

30 Aug 2019 2291

Care este programul Deniilor in Săptămâna Mare şi a slujbelor de Paşte în Bisericile Armeneşti din Constanţa şi Tulcea

23 Apr 2019 1965

Atelier de creație organizat de biserica Armeană din Constanța cu ocazia Bunei Vestiri (galerie foto)

07 Apr 2019 2011

Anaid Tavitian - „Hrisovul de Binecuvântare Arhierească vine într-un moment special pentru mine, într-un moment de suflet“ (galerie foto)

22 Oct 2018 2309

Biserica armeană „Sfânta Maria“ din Constanța își serbează, azi hramul. Hrisovul de binecuvânare arhierească, înmânat teatrologului Anaid Tavitian (galerie foto)

21 Oct 2018 1743

Charles Aznavour, pomenit, azi, la Biserica armeană Sfânta Maria din Constanța

07 Oct 2018 2618

Comunitatea armeană a sărbătorit Schimbarea la Faţă! La Constanţa, s-au bătut cu... pistoale cu apă (galerie foto)

16 Jul 2018 3789

Imagini de la eveniment. Armenii din Constanța în sărbătoare! Este hram la Biserica Armeană „Sfânta Maria“ (galerie foto)

15 Oct 2017 3125

Mare sărbătoare pentru armenii din Constanța! Biserica Armeană „Sfânta Maria“ își prăznuiește, duminică, hramul

14 Oct 2017 4071