Babadag Fetele din trupele de elită ale Armatei americane, îndrăgostite de bucătăria românească

Fetele din trupele de elită ale Armatei americane venite în România cu ocazia exercițiului Platinum Lynx, desfășurat la Babadag în perioada 19 - 30 septembrie, spun că s-au îndrăgostit de bucătăria românească și arhitectura Bucureștiului.
 

"Am avut ocazia să vedem niște dansuri populare, să mâncăm mici și multă, multă mâncare bună", a spus zâmbind căpitanul Amanda Brown, una dintre cele patru membre ale Echipei Tactice Feminine de Angajare (FET) a Pușcașilor Marini, în cadrul unei întâlniri cu presa, marți, în Colțul American al Bibliotecii Naționale. Ele au avut ocazia să viziteze și Capitala, a cărei arhitectură o consideră "splendidă".

 
Misiunea FET este să ajute la depășirea diferențelor culturale între Armata Statelor Unite și Armatele altor țări. Unitatea a fost special formată pentru a înlesni schimbul de experiență cu unități de femei din alte țări.
 

"Am venit în România pentru antrenamente, pentru a ne îmbunătăți calitățile ca echipă și pentru a ajuta Forța prin rotație la Marea Neagră, în cadrul exercițiului Platinum Lynx", caracterizează Brown misiunea FET.

 
Căpitanul are o carieră de 14 ani și a intrat în forțele armate ale Statelor Unite ca simplu soldat. Ca și colegele ei, a ales corpul Pușcașilor Marini, datorită standardelor foarte ridicate impuse de această unitate de elită a Armatei americane.
 

"A fost o provocare și pentru mine. Mândria de a fi în corpul Pușcașilor Marini, felul în care au grijă unii de ceilalți ca într-o familie. Unul dintre lucrurile pe care ni le-au insuflat în tabăra de pregătire este că mergi acolo și ai grijă de persoana aflată în dreapta și în stânga ta. Am iubit acest lucru", a spus și sergentul Omeeka Amsterdam, care și-a început serviciul în armată în 1997.

 
Pentru membrii Echipei Tactice Feminine de Angajare viața în prima linie nu este cu nimic diferită de cea a bărbaților. Antrenamentul este viguros, iar procesul de pregătire îți testează, spun ele, capacitățile fizice, mentale, curajul, onoarea și angajamentul.
 

"Eu mi-am lăsat fiul acasă și vorbind cu camarazii mei bărbați este același lucru pentru toți. Îți lipsește familia, îți lipsește copilul. Nu cred că este diferit pentru femei sau bărbați. Este greu, dar o faci. Te uiți la camarazii de lângă tine și ei sunt acolo să te susțină, să te ajute să treci peste", a adăugat Omeeka Amsterdam, care susține că fiul ei este foarte mândru de ea.

 
Echipa Tactică Feminină de Angajare este formată din experți în tactici de securizare în zone urbane, arme non-letale, recunoaștere și luptă apropiată, executare tragere și manevre cu o multitudine de arme și cursuri de prim-ajutor pe câmpul de luptă. FET se va afla în România pe toată perioada exercițiului Platinum Lynx, desfășurat la Babadag în perioada 19 — 30 septembrie. Pe lângă întâlnirea cu mass-media, membrii FET s-au întâlnit luni și elevii mai multor licee din București.

sursa: Agepres

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Încep înscrierile pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior militar! Câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța?

24 Feb 2024 640

Știri Constanța Viceprimarul Ionuț Rusu a primit vizita delegației CIMIC România și Membri ai echipei de afaceri civile din armata SUA (FOTO)

21 Feb 2024 414

Ședinţă CSAT Sprijin NATO pentru securitatea României. Focus pe Zona Dunării și Mării Negre

21 Feb 2024 451

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 580

Constanța Încep înscrierile pentru posturile de soldați și gradați profesioniști! Ce condiții trebuie îndeplinite

10 Feb 2024 867

Știri Constanța Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"- „Devino camaradul nostru!“ Detalii despre recrutare

08 Feb 2024 618

Brigada 9 Mecanizată 'Mărășești' Constanța inspiră viitoarea generație Batalionul 114 Tancuri „Petru Cercel” în misiune de educație la Târgoviște (FOTO)

03 Feb 2024 498

#citeșteDobrogea Serviciul sanitar al marinei în timpul celui de-al Doilea Război Balcanic

30 Jan 2024 3192

Trei militari americani ucişi şi mai mulţi alţii răniţi într-un atac cu dronă!

28 Jan 2024 830

Ucraina anunță descoperirea unei fraude de proporții la achiziționarea de armament

28 Jan 2024 622

Doi ofițeri din Armata Română, trec în rezervă! Președintele României a semnat decretele

26 Jan 2024 631

Angel Tîlvăr Capabilităţi militare produse în România înseamnă locuri de muncă pentru români

25 Jan 2024 644

Rusia Cei care critică armata riscă să rămână fără avere! Proiectul de lege, votat de parlamentrai

24 Jan 2024 712

Rusia susține că a țintit obiective ale industriei militare ucrainene în ultimul atac cu rachete

23 Jan 2024 570

Armata americană a distrus o rachetă anti-navă a rebelilor houthi

20 Jan 2024 694