Stiri calde

Babadag Fetele din trupele de elită ale Armatei americane, îndrăgostite de bucătăria românească

Fetele din trupele de elită ale Armatei americane venite în România cu ocazia exercițiului Platinum Lynx, desfășurat la Babadag în perioada 19 - 30 septembrie, spun că s-au îndrăgostit de bucătăria românească și arhitectura Bucureștiului.
 

"Am avut ocazia să vedem niște dansuri populare, să mâncăm mici și multă, multă mâncare bună", a spus zâmbind căpitanul Amanda Brown, una dintre cele patru membre ale Echipei Tactice Feminine de Angajare (FET) a Pușcașilor Marini, în cadrul unei întâlniri cu presa, marți, în Colțul American al Bibliotecii Naționale. Ele au avut ocazia să viziteze și Capitala, a cărei arhitectură o consideră "splendidă".

 
Misiunea FET este să ajute la depășirea diferențelor culturale între Armata Statelor Unite și Armatele altor țări. Unitatea a fost special formată pentru a înlesni schimbul de experiență cu unități de femei din alte țări.
 

"Am venit în România pentru antrenamente, pentru a ne îmbunătăți calitățile ca echipă și pentru a ajuta Forța prin rotație la Marea Neagră, în cadrul exercițiului Platinum Lynx", caracterizează Brown misiunea FET.

 
Căpitanul are o carieră de 14 ani și a intrat în forțele armate ale Statelor Unite ca simplu soldat. Ca și colegele ei, a ales corpul Pușcașilor Marini, datorită standardelor foarte ridicate impuse de această unitate de elită a Armatei americane.
 

"A fost o provocare și pentru mine. Mândria de a fi în corpul Pușcașilor Marini, felul în care au grijă unii de ceilalți ca într-o familie. Unul dintre lucrurile pe care ni le-au insuflat în tabăra de pregătire este că mergi acolo și ai grijă de persoana aflată în dreapta și în stânga ta. Am iubit acest lucru", a spus și sergentul Omeeka Amsterdam, care și-a început serviciul în armată în 1997.

 
Pentru membrii Echipei Tactice Feminine de Angajare viața în prima linie nu este cu nimic diferită de cea a bărbaților. Antrenamentul este viguros, iar procesul de pregătire îți testează, spun ele, capacitățile fizice, mentale, curajul, onoarea și angajamentul.
 

"Eu mi-am lăsat fiul acasă și vorbind cu camarazii mei bărbați este același lucru pentru toți. Îți lipsește familia, îți lipsește copilul. Nu cred că este diferit pentru femei sau bărbați. Este greu, dar o faci. Te uiți la camarazii de lângă tine și ei sunt acolo să te susțină, să te ajute să treci peste", a adăugat Omeeka Amsterdam, care susține că fiul ei este foarte mândru de ea.

 
Echipa Tactică Feminină de Angajare este formată din experți în tactici de securizare în zone urbane, arme non-letale, recunoaștere și luptă apropiată, executare tragere și manevre cu o multitudine de arme și cursuri de prim-ajutor pe câmpul de luptă. FET se va afla în România pe toată perioada exercițiului Platinum Lynx, desfășurat la Babadag în perioada 19 — 30 septembrie. Pe lângă întâlnirea cu mass-media, membrii FET s-au întâlnit luni și elevii mai multor licee din București.

sursa: Agepres

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prinţul din Răsărit Noul Pitagora (galerie foto)

19 Jul 2019 686

Gabriel Leş, ministrul Apărării, despre tancurile Leopard pentru armata României

13 Jul 2019 1559

Istoria Dobrogei - Evenimente Cucerirea Dobrogei de către romani în 29 î. H. (galerie foto)

11 Jul 2019 638

Premieră la Neversea. Armata României are tehnică militară pe plaja Modern de la Constanţa. Iată motivul (galerie foto)

06 Jul 2019 2323

MApN Se va inaugura monumentul artiștilor muzicii românești

28 Jun 2019 552

Delegație de militari din Forțele Navale, la jubileul Mănăstirii Dintr-un Lemn din județul Vâlcea

27 Jun 2019 736

Forțele Terestre Americane în Europa, precizări cu privire la incidentul de la Exercițiul Multinațional Saber Guardian 19

21 Jun 2019 466

O avarie afectează furnizarea agentului termic către abonați din Constanța. Ce zone sunt vizate

21 Jun 2019 1004

O avarie CET Palas întrerupe furnizarea apei calde în mai multe zone din Constanţa

13 Jun 2019 2096

Mai multe zone din Constanța, fără apă caldă

10 Jun 2019 2183

Avarie Electrocentrale Constanţa S.A. (CET Palas). Mai mulți abonați au rămas fără apă caldă

10 Jun 2019 2189

Trei eleve de la Colegiul Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța. Sute de aprecieri pe pagina Femei din Armata României

05 Jun 2019 4619

Atenţie! Mai multe zone din Constanţa, fără apă caldă

04 Jun 2019 2069

Armata are nevoie de oameni. Peste 1500 de locuri libere. Câte sunt în fiecare judeţ. La Constanţa sunt cele mai multe vacante

02 Jun 2019 11710

Revista presei locale

31 May 2019 533