Bogdan Nau­movici, Ziua Publicităţii "Brandul României în lume este făcut de Simona Halep şi de DNA"

România a cheltuit anul trecut peste 8 milioane de euro pentru promovarea României. Cu toate acestea, imaginea ţării peste graniţe nu este una pozitivă, scrie Ziarul Financiar.

„Pot să spun din perspectivă su­biec­tivă că imaginea României nu este foarte bună văzută din afară. Tre­bu­ie să definim în primul rând cine sunem. Trebuie să avem o pozi­ţio­na­re clară“, a spus Radu Florescu, CEO al grupului Saatchi & Saatchi Ro­mânia, la evenimentul „Ziua Publi­­ci­tăţii“, organizat de IAA în parteneriat cu ZF şi cu sprijinul Rompe­trol.

Pe de altă parte, un lucru evident la ora actuală este că România nu are un brand de ţară şi nu şi-a definit o strategie de promovare. Din această cauză ţara noastră nu a reuşit să se impună cu o imagine convingătoare peste gra­niţă. „La ora actuală, brandul României în lume e făcut de Simona Halep şi de DNA. Întrebarea mea este cine se ocupă de problema mare? Cine este «agenţia» care ar trebui să se ocupe de această campanie a brandului de ţară. Ni­meni nu a reuşit să facă o campanie“, spune Bogdan Nau­movici, managing part­ner al agenţiei 23 Communi­ca­tion Ideas, parte a grupului Leo Burnett.

Soluţii există. Antreprenorul Jean Valvis, proprietarul brandului de apă minerală Aqua Carpatica şi al vinurilor Sâm­bureşti, este de părere că România ar trebui să îşi găsească un produs fani­on pe care să îl promoveze. El dă exemplul vinurilor roşii de România care nu sunt cu nimic mai prejos decât vinurile de Bordeaux, scrie Ziarul Financiar.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Bârsan, preşedinte IAA România „Aproximativ 18% din locurile de muncă din România sunt influenţate de succesul publicităţii“

03 Nov 2014 1956

Eveniment unic „Ziua Publicităţii“, dedicată în totalitate industriei de marketing şi publicitate din România

29 Oct 2014 2268

IAA România şi Ziarul Financiar organizează prima ediţie a evenimentului „Ziua Publicitățiiˮ

19 Oct 2014 2105

Paginademedia.roIAA și Ziarul Financiar organizează Ziua Publicității

02 Oct 2014 1722