UPDATE Brazilia a rămas fără preşedinte. Dilma Rousseff a fost suspendată definitiv

Parlamentul brazilian a votat, astăzi, în majoritate, pentru suspendarea definitivă din funcţie a preşedintelui Dilma Rousseff, cercetată penal pentru subminare economică şi dar pentru corupţie. Interimatul va fi asigurat de vicepreşedintele Braziliei, Michel Temer.

UPDATE ora 20:16

Președintele Braziliei, Dilma Rousseff, a fost destituită astăzi de Parlament, în urma unei proceduri juridico-politice controversate, transmite Agerpres.

Dintre cei 82 de parlamentari, 61 au votat pentru demiterea președintei social-democrate, care ocupă această funcție din anul 2010.

Lider al Partidului Muncitorilor, Dilma Rousseff este bănuită că a manipulat conturile publice pentru a fi realeasă în 2014 în funcția de președinte al Braziliei. Potrivit opoziției, Rousseff ar fi determinat bănci de stat să suporte cheltuieli suplimentare neînscrise în buget în 2014 și 2015. Ea ar fi ''cosmetizat'' în mod intenționat conturile publice pentru a disimula amploarea deficitelor și a favoriza realegerea sa în 2014, făcându-se vinovată de un ''delict de responsabilitate'', prevăzut în Constituție.

În replică, Dilma Rousseff a susținut că toți predecesorii ei au recurs la această practică și a denunțat o procedură ''fără bază legală'', care ar masca o ''tentativă de lovitură de stat'' instituțională.

În urma acestei destituiri, președinția Braziliei va fi asigurată în continuare de Michel Temer, care, în calitate de vicepreședinte, a preluat interimatul încă de când Rousseff a fost suspendată, la 12 mai.

Conform Sputnik.com, Dilmei Rousseff nu i s-a interzis şi dreptul de a candida la următoarele alegeri prezidenţiale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fost senator, condamnat la 19 ani închisoare

14 Oct 2016 1609

Brazilia Senatul a început procesul de destituire a Dilmei Rousseff din funcția de președinte

25 Aug 2016 1652

Se recomandă destituirea președintei Braziliei, Dilma Rousseff

12 Apr 2016 3292

Epidemia provocată de virusul Zika nu va afecta organizarea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro

13 Feb 2016 1582

Obama a ”atacat” cu Rousseff problema virusului Zika

30 Jan 2016 1834

Un nou val de proteste în Brazilia. Peste UN MILION de oameni au ieşit ÎN STRADĂ

13 Apr 2015 1456