Stiri calde

Captură a poliţiştilor de frontieră. Peşte şi plase de pescuit, confiscate de agenţi


Poliţiştii de frontieră au depistat în ultimele trei zile, în zona de competenţă, aproximativ 100 kilograme peşte și 350 m plase tip monofilament, pentru care, mai mulți cetățeni români nu deţineau documentele legale.
 
La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, în apropierea localității Sinoe, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 44 și 67 de ani de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanța. 
         
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul aflat la volan nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
         
De asemenea, la controlul efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în habitaclul autovehiculului, opt plase de pescuit de tip monofilament în lungime totală de 350 m și cantitatea de 7,8 kilograme peşte, specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale. 
 
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Pardina au oprit pentru control, pe raza localității Ceatalchioi, un autovehicul înmatriculat în România, condus de cetățeanul român B.T., în vârstă de 70 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.
În urma verificărilor, în autovehicul, a fost descoperită cantitatea de 25 kilograme de pește, din specia plătică, în stare proaspătă pentru care persoana în cauză nu deținea documente legale.
 
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în zona Pieței din localitatea Hârșova, au surprins un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza localității Hârșova, care oferea spre vânzare cantitatea de 28 kilograme de pește, din specia crap, în stare proaspătă, fără să dețină autorizaţie de comercializare.
De asemenea, a fost depistat un cetățean român, în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza localității Hârșova, care deținea cantitatea de 6 kilograme de pește, din specia crap, în stare proaspătă, fără să dețină documente de proveniență.
Totodată, în aceeași zonă, a fost găsită cantitatea de 28 kilograme de pește, din specia plătică, în stare proaspătă, precum și cantitatea de 4 kilograme pește afumat, din aceeași specie.
 
Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deținerea,transportul și comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”, „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit”, „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție” și au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 1000 de lei.

Sursă foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fraudă de milioane de euro în atenția Direcției Naționale Anticorupție și a Oficiului European de Luptă antifraudă

21 Aug 2019 377

Filme în aer liber pe Faleza Cazino din Constanţa (galerie foto)

21 Aug 2019 367

Mii de sancţiuni aplicate de poliţişti, doar într-o singură zi, în ţară

21 Aug 2019 237

Doliu în sportul constănţean. A murit Dima Tararache

21 Aug 2019 1898

Bogdan Severin, patru titluri de campion la Trofeul Tineretului. S-au întrecut sportivi paralimpici constănţeni (galerie foto)

21 Aug 2019 313

Cea mai mare competiţie de triatlon din sud-estul Europei H3RO by TriChallenge aduce la Mamaia peste 1.200 de sportivi din 30 de ţări

21 Aug 2019 377

Mii de rechizite școlare contrafăcute, descoperite într-un container, în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

20 Aug 2019 463

Decizia definitivă în cazul drogurilor care au „invadat“ litoralul

20 Aug 2019 614

Începe cea de-a doua sesiune a Examenului Național de Bacalaureat. În Constanța, peste 1500 de candidați înscriși

19 Aug 2019 759

Amenzi usturătoare la 36 de unități din judeţul Constanţa, aplicate de inspectorii ANSVSA

19 Aug 2019 364

Ziua Mondială pentru Asistenţă Umanitară, marcată pe 19 august

19 Aug 2019 302

Lumea poeziilor „Linişte“ - Grigore Sălceanu (1932)

17 Aug 2019 401

Mii de tone de alge strânse din stațiunile litoralului românesc

17 Aug 2019 680

Bilanț al controalelor de prevenire a incendiilor, în sezonul estival

17 Aug 2019 364

Loteria română Pentru tragerea de mâine, se anunță un report de aproape 3 milioane de Euro la Joker

17 Aug 2019 391