CAS redus la jumătate şi scutire la plata impozitului pentru unele societăţi. Vezi noile propuneri

Ministerul Economiei a publicat recent un proiect de ordonanţă care a atras atenţia întregului sector al IMM-urilor.
A fost astfel lansat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii nr. 364/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici si mijlocii.

Potrivit contabilul.manager.ro, proiectul propune mai multe beneficii pentru aceste tipuri de societăţi, cele mai importante fiind reducerea cu 50% a contribuţiile de asigurări sociale pentru angajaţi şi scutiri de la plata impozitului pe venit.
Concret, aceste societăţi ar beneficia de reducerea cu până la jumatăte a contributiilor de asigurări sociale pentru angajaţii cu normă întreaga, pe durata nedeterminată, în primul an fiscal de la înregistrarea la Registrul Comerţului.

Această măsură s-ar aplica însă pentru cel mult 4 angajaţi cu vârsta sub 25 ani sau peste 55 ani, precum şi pentru cel mult 4 angajaţi necalificaţi, cu vârsta între 25-55 ...

...cititi mai departe aici

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este oficial! Constănțenii care au investit în eficienţa energetică a locuințelor nu mai plătesc impozitului pe clădire. Cum puteți beneficia de această scutire? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 16271

Constănțenii care au investit în eficiență energetică, vor fi scutiți de la plata impozitului pe clădire

03 Jan 2023 2507