Stiri calde

Ce nu ai voie să faci în Noaptea de Înviere

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății, iar în tradiția populară sunt câteva superstiții legate de această sărbătoare.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, creștin-ortodocșii sărbătoresc Învierea lui Iisus, iar la miezul nopții, merg în biserici, pentru a lua lumină. Preotul îi primește cu urarea „Hristos a Înviat”, iar ei trebuie să răspundă cu „Adevărat a Înviat”.

Creştinii merg apoi cu lumânarea aprinsă, iar tradiția spune că Lumina Sfântă trebuie dusă în fiecare cameră, pentru a alunga răul. Pentru a fi ferit de rele tot anul, trebuie să ai grijă ca lumânarea să nu s estingă. Lumina de Înviere are scopul de a lumina persoana și locul în care trăiește.

Credinţa străveche spune că nu este bine să arunci lumânarea pe care ai avut-o la slujba de Înviere. Tradiția spune că, dacă o aprinzi în momentele grele, te va ajuta să treci cu bine peste ele.

Totodată, în popor se mai spune că cine se naște de Paște va fi plin de noroc toată viața, în timp ce sufletele celor care mor în Sâmbăta Mare se plimbă între Rai și Iad, între lumea viilor și cea a morților.

În Noaptea de Înviere nu este bine să pui mâna pe sare, deoarece se spune că îți vor transpira mâinile vara.

Citeşte şi Arhiepiscopul Tomisului: Ce facem cu lumânarea de la Înviere

Sursa: DCNews.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Obiceiuri ciudate de Paște. Ce nu ai voie să faci în Noaptea de Înviere

01 May 2016 4302