Stiri calde

Ce teme s-au dezbătut la întâlnirile bilaterale avute de ministrul Carmen Dan cu omologii din Bulgaria, Marea Britanie și Germania

 Drepturile cetățenilor români din Marea Britanie după Brexit, siguranța cetățenilor europeni și fenomenul migrației - temele întâlnirilor bilaterale avute de ministrul Carmen Dan cu omologii din Bulgaria, Marea Britanie și Germania.

Întâlnirile au avut loc în marja Consiliului JAI, desfășurat la Bruxelles, astăzi, 6 decembrie 2018.
 
În cadrul primei întâlniri bilaterale, cei doi miniștri de interne, din România și Bulgaria, au subliniat importanța parteneriatului strategic dintre cele două state pentru atingerea obiectivelor prioritare la nivelul Uniunii Europene.

Cei doi oficiali s-au angajat să colaboreze pe subiecte sensibile aflate în discuția Consiliului, în special pe dosarele legate de migrație.
De asemenea, miniștrii de interne din cele două țări au agreat ca polițiștii români să desfășoare o nouă misiune operativă în stațiunile din Bulgaria, începând cu 17 decembrie a.c., până în luna martie. Misiunea este necesară având în vedere numărul mare de turiști români care se vor afla în aceasta perioadă în stațiunile din Bulgaria.

Totodată, ministrul Carmen Dan și omologul său bulgar, Mladen Marinov, au stabilit să extindă colaborarea în ceea ce privește frontiera de stat, inclusiv prin operaționalizarea unui nou punct de frontieră și dezvoltarea unui format România - Bulgaria- Serbia, prin centrul de contact trilatetal de la Vidin.

La a doua întâlnire bilaterală, doamna Carmen Dan a discutat cu doamna Caroline Nokes, ministru de stat pentru imigrație al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, situația cetățenilor români din Marea Britanie și a celor britanici din România.

Cei doi miniștri au discutat despre necesitatea unui set de măsuri pentru protecția drepturilor cetățenilor care lucrează și studiază în cele două state, set de măsuri care să poată fi aplicat unitar la nivelul Uniunii Europene.

De asemenea, cei doi oficiali au convenit ca România și Marea Britanie să continue colaborarea între cele două poliții naționale și schimbul de informații în domeniul prevenirii și combaterii criminalității, cu accent pe protejarea persoanelor vulnerabile.

La întâlnirea bilaterală cu delegația germană, cei doi miniștri au făcut un schimb de idei pe prioritățile Președinției Române a Consiliului UE și au hotărât să continue discuțiile aprofundate pe aceste teme.

Ministrul federal de interne al Germaniei, domnul Horst Seehofer, a anunțat că va fi prezent la Reuniunea JAI de la București și i-a lansat doamnei Carmen Dan invitația de a efectua o vizită de lucru la Berlin.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" şi-au dat demisia din funcţii, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne

24 May 2019 286

MAI oferă ultimele detalii pentru buna desfășurare a alegerilor și a referendumului

23 May 2019 262

Carmen Dan prezentă pe litoral. Partidului Social Democrat Constanța a primit 145 noi membri

12 May 2019 651

Constanța. Încep pregătirie pentru sezonul estival. Câți polițiști vor fi detașați pe litoral în perioada 15 iunie – 15 septembrie

10 May 2019 621

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, întâlnire de lucru la Prefectura Constanța

10 May 2019 655

Candidaţii PSD la europarlamentare 2019. Rovana Plumb şi Carmen Avram deschid lista

08 May 2019 619

Unde a fost prezentă Carmen Dan, ministrul afacerilor interne, la slujba de Înviere (galerie foto)

28 Apr 2019 787

Ministrul Carmen Dan a avut o întâlnire, la sediul DGA cu conducerea instituției. Ce a declarat despre afirmațiile șefului DGA

24 Apr 2019 415

SCOMAR. Ce este şi de ce nu a văzut drogurile care au invadat litoralul Mării Negre, deşi ar fi trebuit

22 Apr 2019 3637

Ministrul Carmen Dan despre ancheta în cazul protestului din 10 august „Recomand Parchetului General să caute vinovăţii pe baza probelor şi nu scuze”

19 Apr 2019 324

Decrete semnate de președinte Dan Adrian Bălănescu, rechemat din calitatea de ambasador al României în Lituania și Letonia

12 Apr 2019 420

Ministrul Carmen Dan, întrevedere cu noul ambasador al Republicii Turcia la București. Füsun Armaz a fost consul general în Constanța

12 Apr 2019 418

Cazul ambarcațiunii cu droguri găsite răsturnate la Sfântu Gheorghe. Este verificat sistemul SCOMAR

08 Apr 2019 1027

Noul șediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, inaugurat în prezența premierului și a ministrului Afacerilor Interne (galerie foto)

08 Apr 2019 880

Colonelul în rezervă Lucian Diniță, noul consilier al ministrului afacerilor interne, Carmen Dan

05 Apr 2019 544