Comunicat de presă Poziţia primarului Nicolae Matei privind Ordinea de zi a şedinţei CSM (documente)

deschidere_1.jpgReferitor la ordinea de zi din data de 09.01.2013 a Plenului  Consiliului Superior al Magistraturii, aflu cu uimire că la punctul  7 sunt incriminaţi toţi oamenii politici care au participat la mitingul din data de 18.11.2012, miting ce a avut ca scop manifestarea susţinerii subsemnatului de către locuitorii oraşului Năvodari, acestora alăturându-se şi oameni politici care au rezonat cu acest manifest.

Curios este că în raportul de inspecţie judiciară se vorbeşte clar de faptul că toţi susţinătorii nu doresc imixtiuni în înfăptuirea actului de justiţie, iar tocmai prin concluziile acestui raport apreciez că se aduce atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său, a independenţei şi imparţialităţii magistraţilor în realizarea actului de justiţie.

Apreciez că tocmai supunerea la o analiză a inspecţiei judiciare privind apărarea independenţei sistemului judiciar ca urmare a unor declaraţii făcute de către susţinătorii primarului oraşului Năvodari, este o încălcare gravă a libertăţii de exprimare a opiniilor, drept apărat de legile supreme ale acestei ţări.

Dat fiind acest demers al inspecţiei judiciare, aş fi apreciat oportună şi o cercetare în paralel efectuată de organismele abilitate a temelor dezbătute în cadrul emisiunilor postului de televiziune B1 Tv, care îl prezentau pe primarul oraşului Năvodari ca o persoană ce se făcea vinovată de faptele reţinute în sarcina sa de către organele de cercetare penală, prezumţie de nevinovăţie de care se bucură orice persoană a cestei ţări fiind încălcată flagrant în ceea ce mă priveşte, cred că tocmai aceste emisiuni erau menite sa influenţeze subtil justiţia.

Îmi ridica serioase semne de intrebare faptul că în cadrul CSM s-a dispus efectuarea unui raport de inspecţie judiciară care a vizat şi activitatea Curţii de Apel Bucureşti, în legătura cu acest dosar .

Organizatorii mitingului au avut ca unic scop susţinerea morală a primarului şi speranţa oamenilor ca el să poată fi judecat în stare de libertate, deoarece măsura arestului preventiv pe parcursul cercetărilor penale au apreciat-o a fi exagerat de severă, raportat la faptele reţinute a fi săvârşite de către edilul oraşului.

Întreaga populaţie prezentă la acest miting, precum şi oamenii politici care au participat au avut convingerea că o măsură mai puţin restrictivă de libertate ar fi fost suficientă pentru continuarea demersurilor judiciare şi pentru atingerea scopului suprem al procesului penal, respective aflarea adevărului, tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovaţi, precum şi nepedepsirea vreunei persoane care nu a încălcat prevederile legale.

Apreciez că prin stabilirea pe ordinea de zi a unui punct avându-l ca şi subiect pe primarul oraşului Năvodari Matei Nicolae şi pe susţinătorii acestuia, într-un moment atât de tulbure pentru conducerea sistemului juridic din România denotă încă o dată interesele manifestate asupra dosarului în care sunt judecat în stare de arest preventiv, interese din cauza cărora atât eu cât şi susţinătorii mei tindem a ne pierde încrederea în puterea justiţiei independente şi imparţiale din România.

Sper să nu fie o imixtiune a unor membri din cadrul C.S.M în acest dosar pentru a mă ţine în stare de arest, dar eu cred în nevinovăţia mea, iar dacă la finele demersurilor judiciare ce urmează a fi parcurse, soluţia instanţelor va fi una atinsă de interesele de care am făcut vorbire anterior, cu siguranţă voi înainta o plângere către Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

PRIMAR, MATEI NICOLAE

 

 

 

 

 

 

                                                     


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Matei Paris și Brigitte Belu, cicliști la CSM Constanța, medaliați cu argint la ultimele întreceri interne (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 421

Candidatura i-a fost respinsă de Biroul Electoral Fostul primar, Nicolae Matei își „aruncă" fiul în competiția electorală de la Năvodari!

29 Apr 2024 927

Judecătoria a menținut decizia Biroului Electoral Năvodari în cazul candidaturii lui Nicolae Matei. Mai poate face apel la Tribunal!

28 Apr 2024 497

Mainstage Agency SRL și-a schimbat sediul social. Printre asociați, constănțeanul Matei Dima, celebrul Bromania

28 Apr 2024 404

„Cu 2 MAI puțini“ – pelerinaj din Vama Veche spre locul tragediei de la 2 Mai! „Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate“

27 Apr 2024 769

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei la Primăria Năvodari! Se va adresa instanțelor de judecată

26 Apr 2024 755

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 2785

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 921

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 529

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 608

Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru, cinci medalii (trei de aur) la Campionatul Național, plus a treia performanță a competiției! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 1064

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 427

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 717

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 1494

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1266