Stiri calde

Cooperare în domeniul turismului între Polonia și România. Ce a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif despre acest protocol

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și ministrul Sportului și Turismului, Vitold Banka, din Republica Polonă au stabilit primele detalii despre rutele turistice comune.
 

“Cooperarea din România și Polonia poate duce la atragerea unui număr mare de turiști din Asia sau alte zone îndepărtate  și nu numai. Noi am vorbit acum câteva luni, când am fost în Polonia, despre eventualitatea în care am putea să coordonăm acțiunile de promovare în zone importante .Am analizat, totodată, și oportunitatea de a contura o rută culturală asemănătoare și venim cu propunerea unei rute a orașelor, a cetăților medievale și a castelelor din România și Polonia, iar o a doua rută ar putea trasa legăturile dintre lăcașuri de cult UNESCO construite din lemn din România și Polonia.” a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif. 

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și Ministrul Sportului și Tineretului, Vitold Banka, au avut o întălnire oficială la sediul Ministerului Turismului după ce la sfârșitul lunii mai, cei doi oficiali au discutat despre oportunitatea unor proiecte în comun.

Astăzi, reprezentanți ai Ministerului Turismului au venit cu două propuneri pentru oficialii polonezi și au fost stabilite mai multe detalii care vor contura doua rute cultural-turistice ce vor face legătura între obiective cu aceeași apartenență din România și Republica Polonia.

”Până la sfârsitul anului două echipe tehnice  la nivelul celor două ministere vor continua întâlnirile comune pentru a putea fi stabilite atât destinațiile și obiectivele cât și infrastructura traseelor pentru cele două rute.
În plus, ministrul Bogdan Trif și ministrul Banka au dezbătut subiectele de actualitate din România referitoare la tichetele de vacanță și garantarea pachetelor turistice, ordonanța care a fost adoptată ieri de Executivul României și care se aplică de aproape doi ani în Polonia, programe care au primit aprecierea oficialului polonez” - se arată în comunicatul Ministerului Turismului.


Întâlnirea oficialilor a continuat cu declarații de presă care s-au desfășurat la sediul Ministerul Tineretului și Sportului, care au fost găzduite de Ministru Ioana Bran.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delfinariul din Constanţa se va extinde, cu fonduri de la Ministerul Turismului

24 Dec 2018 435

Guvernul a adoptat Autoritățile publice locale vor putea obține mai ușor fonduri pentru investiții în turism

21 Dec 2018 355

Au puterea şi banii, dar le lipseşte voinţa Proiectul miniporturilor turistice pe Dunăre, din judeţul Constanţa, a picat. CJC bagă subiectul sub preş! (documente)

12 Dec 2018 914

Ministerul Turismului trimite 13 medici într-un infotrip pe litoral, în luna decembrie. Ce costuri implică

29 Nov 2018 538

Guvernul a decis ca 11 localități din România să devină staţiuni turistice de interes local. Care sunt acestea

15 Nov 2018 689

Cristina Dumitrache (PSD) - „În an aniversar, ce facem cu monumentele istorice care se degradează?“

13 Nov 2018 615

Ministerul Turismului va face un film de promovare cu tema Centenarului. Filmări vor fi la Constanţa şi în alte oraşe (document)

23 Oct 2018 967

Campanie a Ministerului TurismuluiJurnalişti din toată Europa vin să promoveze România

18 Oct 2018 390

Dosar pentru furt cu „A.N.“, aflat în lucru la Poliţie. De echipamente s-au bucurat şi firme de casă Unde sunt ambarcaţiunile Primăriei Constanţa achiziţionate acum 16 ani? (document)

24 Sep 2018 3129

Deputatul Mircea Dobre - „Ministrul Trif, vicepreşedinte PSD, tocmai a legalizat ţeparii din turism!“

07 Sep 2018 1070

Oficial de la Ministerul Turismului! Ce a declarat Bogdan Trif legat de voucherele de vacanţă

02 Sep 2018 643

Ministerul Turismului va cheltui peste 100.000 de lei pentru un film publicitar și spot-uri. Iată ce temă vor avea! (document)

01 Sep 2018 301

Ministerul Turismului. Noi localități, în lista zonelor cu potențial turistic ridicat. Unde va investi Ministerul

30 Aug 2018 487

Acţionarii societăţii Neptun Olimp SA, convocaţi în AGOA. Care este ordinea de zi

13 Aug 2018 592

Ministerul Turismului, protecție 100% pentru turiști. România scapă de infringenment

02 Aug 2018 497