Stiri calde

Cooperare în domeniul turismului între Polonia și România. Ce a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif despre acest protocol

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și ministrul Sportului și Turismului, Vitold Banka, din Republica Polonă au stabilit primele detalii despre rutele turistice comune.
 

“Cooperarea din România și Polonia poate duce la atragerea unui număr mare de turiști din Asia sau alte zone îndepărtate  și nu numai. Noi am vorbit acum câteva luni, când am fost în Polonia, despre eventualitatea în care am putea să coordonăm acțiunile de promovare în zone importante .Am analizat, totodată, și oportunitatea de a contura o rută culturală asemănătoare și venim cu propunerea unei rute a orașelor, a cetăților medievale și a castelelor din România și Polonia, iar o a doua rută ar putea trasa legăturile dintre lăcașuri de cult UNESCO construite din lemn din România și Polonia.” a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif. 

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și Ministrul Sportului și Tineretului, Vitold Banka, au avut o întălnire oficială la sediul Ministerului Turismului după ce la sfârșitul lunii mai, cei doi oficiali au discutat despre oportunitatea unor proiecte în comun.

Astăzi, reprezentanți ai Ministerului Turismului au venit cu două propuneri pentru oficialii polonezi și au fost stabilite mai multe detalii care vor contura doua rute cultural-turistice ce vor face legătura între obiective cu aceeași apartenență din România și Republica Polonia.

”Până la sfârsitul anului două echipe tehnice  la nivelul celor două ministere vor continua întâlnirile comune pentru a putea fi stabilite atât destinațiile și obiectivele cât și infrastructura traseelor pentru cele două rute.
În plus, ministrul Bogdan Trif și ministrul Banka au dezbătut subiectele de actualitate din România referitoare la tichetele de vacanță și garantarea pachetelor turistice, ordonanța care a fost adoptată ieri de Executivul României și care se aplică de aproape doi ani în Polonia, programe care au primit aprecierea oficialului polonez” - se arată în comunicatul Ministerului Turismului.


Întâlnirea oficialilor a continuat cu declarații de presă care s-au desfășurat la sediul Ministerul Tineretului și Sportului, care au fost găzduite de Ministru Ioana Bran.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Turismului acordă 5,5 milioane de euro pentru modernizarea Delfinariului din Constanța

07 Aug 2019 357

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, vine la Constanța Se va semna contractul de finanțare pentru extinderea Delfinariului

06 Aug 2019 446

Tranzacţie cheie la SIF Transilvania. Societatea vrea să vândă pachetul de acţiuni deţinut la Neptun-Olimp SA (document)

06 Aug 2019 509

Senatoarea USR Ramona Dinu caută soluţii legislative pentru promovarea tradiţiilor şi a obiceiurilor locale

03 Aug 2019 470

Revista presei locale

05 Jul 2019 562

Bugetul Ministerului Tineretului și Sporturilor, suplimentat pentru organizarea la București a Turneului internațional WTA de tenis

03 Jul 2019 503

Ministrul Turismului și ministrul Apelor și Pădurilor, în control pe litoralul românesc al Mării Negre (galerie foto)

21 Jun 2019 814

Ce societăţi sunt subordonate Ministerului Turismului. Iată câte sunt în judeţul Constanţa şi cine le conduce!

06 Jun 2019 692

Ministerul Turismului Orașele și stațiunile din România, tot mai căutate de turiști

03 Jun 2019 403

Guvernul României a adoptat Strategia de dezvoltare a ecoturismului. Ce prevede documentul

30 May 2019 435

Doi administratori noi la Biroul de Turism pentru Tineret. Unul este din Constanţa

17 May 2019 429

Ministerul Turismului a finalizat finanțarea dezvoltării domeniului schiabil de la Voineasa

10 Apr 2019 366

Pregătirile pentru sezonul estival, pe ultima sută de metri la Constanța. Cu ce noutăți sunt așteptați turiștii pe litoral

09 Apr 2019 678

Proiect de aproape 5 milioane de euro. Extinderea Delfinariului din Constanţa, aprobată de Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Turismului

05 Apr 2019 887

Minivacanță de Paște și 1 mai pentru salariaţii din sectorul public. Ce s-a decis în ședință de guvern

29 Mar 2019 1479