Curtea de Apel Constanța amână procesul deschis de primarul din Nufăru Agenției de Integritate! Se cer mai multe acte în dosar


Comuna Nufăru - Sursa foto: Primăria Comunei Nufăru

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au acordat un nou termen în procesul deschis de Ciprian Ionuț Solomencu, primarul comunei Nufăru, din județul Tulcea, Agenției Naționale de Integritate.
 
Noua înfățișare în proces a fost stabilită la data de 14 martie 2024, termen până la care va fi suplimentată proba cu înscrisuri – cu alte cuvinte, la dosarul cauzei vor fi depuse mai multe documente.
 
În proces, primarul tulcean cere anularea raportului întocmit în cazul său de către inspectorii de integritate.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, cauza are indicativul 491/36/2023 și este deschis în contradictoriu cu Agenția Națională de Integritate, obiectul dosarului fiind reprezentat de „conflict de interese/incompatibilitate – constatate de ANI anulare Raport de Evaluare nr.28283/G/II/24.07.2023“.
 
Dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, Secția de Contencios administrativ și fiscal, în atenția completului prezidat de magistratul Constantina Monica Turcu, potrivit informațiilor noastre.
 
Agenția Națională de Integritate a dat publicității, pe 24 iulie 2023, o informare în care a vorbit despre conflict de interese administrativ în legătură cu primarul Ciprian Solomencu, din Nufăru, fiind vorba despre raportul contestat acum în instanță de edil.
 
Potrivit ANI, „în perioada exercitării mandatului de primar (2020 -prezent)  a încheiat două acte juridice care au produs un folos material pentru soția acestuia, constând în încasarea de subvenții în calitate de persoană fizică autorizată“.

 
„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019“, au mai spus inspectorii de integritate.
 

 Conform ANI, „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“.
 
Decizia pe care o va pronunța în cauză Curtea de Apel Constanța va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Următoarea înfățișare va avea loc la data de 14 martie 2024, ora 11.00.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, în instanță cu Universitatea Ovidius! Când începe procesul 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciprian Ionuț Solomencu, primarul din Nufăru, județul Tulcea, renunță la procesul din Constanța cu Agenția Națională de Integritate (MINUTA)

12 Apr 2024 493

Primarul comunei Nufăru, din Tulcea, citat mâine la Curtea de Apel Constanța

14 Feb 2024 711

Atletism Constanța Campionul Alexandru Toader, primul cetățean de onoare al comunei Nufăru, județul Tulcea (GALERIE FOTO)

02 Aug 2023 1259

Licitație de aproximativ 300.000 de mii de lei organizată de Primăria comunei Nufăru

02 Feb 2023 1420