Deputatul PNL Mihai Lupu „Domeniul naval, maritim şi fluvial din România are nevoie de dezvoltare“

 
Deputatul Partidului Naţional Liberal Mihai Lupu susţine, într-o declaraţie politică, faptul că „România are nevoie de o infrastructură puternică, de calitate şi, mai ales, foarte bine structurată, în funcţie de nevoile actuale ale ţării“.  Mihamaritima, trasnport fluvbial, i Lupu mai susţine, după cum se arată în comunicatul de presă, că „problemele importante care sunt legate de gestionarea domeniului infrastructurii, fie că vorbim acum de cel naval, maritim şi fluvial sau de cel de transport în general, toate acestea trebuie dezbătute într-un cadru larg, cu participarea tuturor factorilor implicaţi“.

Din acest motiv, săptămâna trecută, în cadrul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, a fost organizată o  dezbatere care a cuprins „cele mai stringente probleme legate de infrastructura portuară, începând de la evaluarea situaţiei actuale a traficului de mărfuri, a investiţiilor aflate în derulare din domeniu, dar şi a altor proiecte necesare, care au însă nevoie de finanţare, până la identificarea celor mai pertinente modalităţi de creştere a traficului de mărfuri, dar şi a oportunităţii şi a legalităţii trasferului/vânzării de acţiuni portuare, de la autorităţile centrale către cele locale.“, mai se arată în comunicat.

La acest eveniment au participat membri ai tuturor grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor, cât şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, dar şi cei ai Organizaţiei Patronale Operatorul Portuar.

„Ţinând cont de faptul că pe tema trasferului de acţiuni portuare de la Ministerul Trasporturilor la Administraţia locală Constanţa au existat foarte multe discuţii publice şi au fost exprimate prin media tot felul de opinii vehemente, dându-i astfel acestei intenţii guvernamentale accente destul de controversate, consider că şi această temă, precum şi celelalte subiecte abordate în cadrul dezbaterii noastre trebuiau abordate în mod serios în Parlamentul României. Mai mult decât atât, demersul nostru parlamentar nu a avut doar efectul unei şedinte ca oricare alta, ci aceasta are şi o finalitate importantă şi necesară, şi anume transpunerea concluziilor acesteia într-o rezoluţie adoptată în cadrul Comisiei pentru trasporturi şi infrastructură, rezoluţie care va fi supusă ulterior atenţiei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, precum şi Ministerului Trasporturilor“, declară deputatul PNL la finalul comunicatului de presă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Un SRL din Botoșani va realiza pentru CJC un studiu de prefezabilitate pentru o nouă infrastructură spitalicească cu deservire regională (DOCUMENT)

16 May 2024 442

Raport al Curții de Conturi. Nereguli constatate în Portul Constanța (DOCUMENT)

08 May 2024 496

Profit.ro Portul Constanța nu a recâștigat rolul de hub la Marea Neagră

08 May 2024 401

ASSMB 22.000 de copii și adolescenți suferă de afecțiuni psihice

05 May 2024 530

Primăria Murfatlar, din județul Constanța, a bătut palma cu Riva Systems SRL, din Iași! Este vizat iluminatul public

03 May 2024 1147

CFR Infrastructură Constanța Citește cu CFR! Invitație la lectură, în Gara Constanța

03 May 2024 464

LIVE TEXT+VIDEO Gihan Eserghep își depune candidatura la Primăria Constanța din partea PUSL - „Vom readuce Constanta acolo unde îi este locul!”

29 Apr 2024 784

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 594

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1030

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1872

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu

18 Apr 2024 320

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 1085

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 756

În mai multe zone din Constanța se lucrează la infrastructura rutieră! Trafic restricționat total pe strada IL Caragiale

01 Apr 2024 570

Licitație organizată de primăria Valea Nucarilor pentru infrastructura rutieră din satul Agighiol, contestată la CNSC

27 Mar 2024 469