Stiri calde

Descentralizarea Ministerului Turismului, proiect adoptat de guvern. Ce beneficii aduce această măsură

Descentralizarea Ministerului Turismului a fost adoptată de guvern. Astfel, avizele și autorizațiile vor fi mult mai accesibile pentru operatorii din industria turismului. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului, măsura descentralizării vine în sprijinul persoanelor care trebuie să obțină avize/autorizații de la administrația centrală, respectiv Ministerul Turismului.

Astfel, până acum, indiferent de localitatea unde funcționa, de exemplu, o unitate de cazare, administratorul trebuia să se deplaseze în București pentru a depune documentațiile și, mai apoi, pentru ridicarea avizelor/autorizațiilor.

”Ministerul Turismului a făcut parte din faza pilot a proiectului de descentralizare. Această fază a fost realizată împreună cu Primăria București, Consiliul Județean Constanța, Consiliul Județean Bihor, Consiliul Județean Maramureș dar și Tulcea.
În memorandumul de descentralizare este prevăzut ca atestarea ghizilor de turism, clasificarea unităților de cazare, omologarea pârtiilor și a traseelor turistice, autorizarea plajelor,  avizarea documentațiilor tehnice privind construcțiile să fie emise de autoritățile locale. Ministerul Turismului va continua activitățile de licențiere a agențiilor de turism, de acreditare a centrelor de informare turistică și de atestare a stațiunilor turistice” - a transmis Ministerul Turismului.

Ministerul Turismului va asigura, timp de minimum 1 an, instruire și consultanță pentru persoanele din cadrul CJ-urilor care sunt responsabile de turism și care vor asigura emiterea acestor acte de reglementare. Mai mult decât atât, activitatea de turism din cadrul Consiliilor Județene va fi verificată de către reprezentanți ai Ministerului Turismului.

O dată cu degrevarea de o parte dintre atribuții atât Ministerul Turismului cât și autoritățile locale vor putea să-si eficientizeze activitatea, astfel că, această măsura va elimina cheltuielile autorității centrale pentru deplasarea și cazarea în timpul delegațiilor. În plus, descentralizarea va crea efecte pentru încurajarea investitorilor în domeniul turismului cărora le va fi mult ușurată activitatea.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delfinariul din Constanţa se va extinde, cu fonduri de la Ministerul Turismului

24 Dec 2018 392

Guvernul a adoptat Autoritățile publice locale vor putea obține mai ușor fonduri pentru investiții în turism

21 Dec 2018 328

Au puterea şi banii, dar le lipseşte voinţa Proiectul miniporturilor turistice pe Dunăre, din judeţul Constanţa, a picat. CJC bagă subiectul sub preş! (documente)

12 Dec 2018 887

Ministerul Turismului trimite 13 medici într-un infotrip pe litoral, în luna decembrie. Ce costuri implică

29 Nov 2018 524

Guvernul a decis ca 11 localități din România să devină staţiuni turistice de interes local. Care sunt acestea

15 Nov 2018 650

Cristina Dumitrache (PSD) - „În an aniversar, ce facem cu monumentele istorice care se degradează?“

13 Nov 2018 569

Ministerul Turismului va face un film de promovare cu tema Centenarului. Filmări vor fi la Constanţa şi în alte oraşe (document)

23 Oct 2018 927

Campanie a Ministerului TurismuluiJurnalişti din toată Europa vin să promoveze România

18 Oct 2018 381

Dosar pentru furt cu „A.N.“, aflat în lucru la Poliţie. De echipamente s-au bucurat şi firme de casă Unde sunt ambarcaţiunile Primăriei Constanţa achiziţionate acum 16 ani? (document)

24 Sep 2018 3076

Deputatul Mircea Dobre - „Ministrul Trif, vicepreşedinte PSD, tocmai a legalizat ţeparii din turism!“

07 Sep 2018 1019

Oficial de la Ministerul Turismului! Ce a declarat Bogdan Trif legat de voucherele de vacanţă

02 Sep 2018 606

Ministerul Turismului va cheltui peste 100.000 de lei pentru un film publicitar și spot-uri. Iată ce temă vor avea! (document)

01 Sep 2018 278

Ministerul Turismului. Noi localități, în lista zonelor cu potențial turistic ridicat. Unde va investi Ministerul

30 Aug 2018 456

Acţionarii societăţii Neptun Olimp SA, convocaţi în AGOA. Care este ordinea de zi

13 Aug 2018 545

Cooperare în domeniul turismului între Polonia și România. Ce a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif despre acest protocol

03 Aug 2018 405