DNA disjunge cauza în care Laura Georgescu este acuzată de luare de mită și trafic de influență

 
Procurorii DNA au dispus disjungerea unor cauze din dosarul în care șefa Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, a fost trimisă în judecată alături de fostul deputat Viorel Hrebenciuc, de fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și de Narcisa Iorga, fost membru CNA, informează Agerpres.

Astfel, potrivit rechizitoriului, procurorii au dispus disjungerea și continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență în ceea ce privește aspectele ce au făcut obiectul dosarului care a fost înregistrat ca urmare a denunțului formulat împotriva Laurei Georgescu de mai mulți membri ai Parlamentului.

„În conținutul denunțului se semnalează că, în calitatea sa de președinte al CNA, Laura Georgescu 'a pretins 5 laptop-uri cu titlu de sponsorizare pentru instituție, de la persoane pe care aceasta le-ar fi favorizat ori protejat în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu'. Disjungerea și continuarea urmăririi penale vor viza și posibilele aspecte infracționale (...) referitoare la acțiunile inculpatei Georgescu Laura de a instiga la realizarea unor falsuri și la exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu'', se arată în documentul citat.

De asemenea, anchetatorii au disjuns și cauza care vizează săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, referitor la implicarea în deturnarea votului legat de postul Giga TV a altor persoane care dețin funcții în partide politice sau a unor membri sau funcționari CNA, continuarea cercetărilor vizând și influențarea activității CNA în alte situații.

Totodată, s-a dispus disjungerea și continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în vederea identificării autorilor în cazul a 21 de sesizări false rezoluționate și promovate de Laura Georgescu în baza cărora au fost sancționate mai multe posturi tv.




Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a terminat procesul în dosarul cadastrării județului Constanța! Când se va pronunța Tribunalul Constanța

08 May 2024 754

Avocata Irina Luminița Stanciu – „Susțin în mod cert nevinovația clientului meu, Arhiepscopul Tomisului“

08 May 2024 1197

Oficial de la DNA Procurorii explică de ce l-au trimis în judecată de IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

08 May 2024 446

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA Constanța

08 May 2024 1539

Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer de poliție în cadrul IPJ Constanța - Serviciul de Investigare a Fraudelor (DOCUMENT)

07 May 2024 701

Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin părăsesc de azi DNA Constanța! Iată unde își vor continua activitatea cei doi magistrați

06 May 2024 1421

Dosar DNA Constanta! Cazul presupusului şantaj de la SOCEP se va rejudeca! Tribunalul Constanța anunță primul termen

02 May 2024 506

Curtea de Apel Constanța repune pe rol un dosar al DNA Constanța! S-a calculat un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

01 May 2024 6654

Procurorul Sorin Constantinescu, fostul șef al DNA Constanța, eliberat din funcţie, prin pensionare!

29 Apr 2024 738

Dănăilă Sorin, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA!

29 Apr 2024 650

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 742

Stănculescu Cătălin Liviu, șeful Direcției Energie din Complexul Energetic Oltenia, reținut de DNA

26 Apr 2024 628

Surse - perchezitiții DNA la Complexul Energetic Oltenia

25 Apr 2024 392

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 622

Dosarul SOCEP, instrumentat de DNA Constanța, se va rejudeca! (MINUTĂ)

24 Apr 2024 551