Stiri calde

Mirela Matichescu „Emiterea voucherelor de vacanță, una dintre prioritățile interimatului meu“

Emiterea voucherelor de vacanță reprezintă una dintre prioritățile președintelui interimar al Autorității Naționale pentru Turism, Mirela Matichescu, care consideră că deblocarea acestui proiect este foarte importantă atât pentru angajatori, cât mai ales pentru angajați și pentru industria turistică în general, scrie Agerpres.

De asemenea, aceasta a declarat într-un interviu, acordat Agerpres, că redeschiderea biroului de promovare din China și intensificarea acțiunilor de promovare a României ca destinație turistică pe piața asiatică și pe cea din Golf sunt măsuri prioritare pentru creșterea circulației turistice și asigurarea unei dezvoltări durabile a sectorului turistic.

În opinia președintelui ANT, reprezentanții industriei ar trebui să aibă un cuvânt important de spus în promovarea destinațiilor și a produselor turistice.

Întrebată de jurnaliştii de la Agerpres care sunt prioritățile interimatului la șefia Autorității Naționale pentru Turism, Matichescu a răspuns: „Sunt aceleași priorități pe care le am încă de acum doi ani și jumătate de când am fost numită vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Turism. Între timp, desigur, au mai avut loc schimbări, dar în principiu obiectivul este același: creșterea circulației turistice și asigurarea unei dezvoltări durabile a turismului prin definirea României ca destinație turistică, prin exploatarea potențialul turistic al țării.

În acest sens, doresc să duc la bun sfârșit proiectele pe care ANT le are în derulare și deblocarea unora noi, așa cum ar fi campaniile de publicitate outdoor pentru implementarea planurilor operaționale anuale de marketing pentru brandul turistic național în țările țintă și cele de oportunitate. Și pentru că vorbim de piețele de oportunitate, consider că este foarte importantă redeschiderea biroului de promovare din China și intensificarea acțiunilor de promovare a României ca destinație turistică pe piața asiatică și pe cea din Golf. În acest moment avem nouă reprezentanțe de promovare în străinătate și cred că ar trebui să capete mai multă forță, ele fiind vectorii prin care ne facem auziți în țările ce ar putea genera un flux cât mai mare de turiști către România.

Îmi doresc să continui acțiunile pe care ANT le-a desfășurat anul trecut cu privire la implicarea în evenimente cu rol în creșterea circulației turistice în țară, organizarea de infotripuri pentru reprezentanții mass-media din țară și străinătate, acțiuni care, din păcate, în prima parte a anului 2015 au lipsit.

De asemenea, voi continua și voi îmbunătăți parteneriatul cu industria turistică. Întotdeauna i-am considerat pe reprezentanții asociațiilor patronale din turism parteneri serioși de care avem nevoie în implementarea strategiilor și politicilor pe turism. Mă aflu într-un dialog permanent cu ei și doresc cu adevărat să ne sprijinim reciproc“.

De asemenea, Matichescu a vorbit şi despre voucherele de vacanţă.

„În prezent, proiectul de Lege privind acordarea voucherelor de vacanță se afla la Camera Deputaților, a fost aprobat cu amendamente la Comisia de muncă și protecție socială și este trimis pentru avizare la Comisia de Industrii și Servicii. Săptămâna aceasta va avea loc o nouă ședință în care, alături de reprezentanții industriei turistice, vom susține amendamentele propuse și sperăm să obținem avizul final al celor două comisii. Tot în cursul acestei săptămâni avem programate întâlniri la Ministerul Finanțelor pe tema impozitului forfetar, unde, de asemenea, voi fi însoțită de reprezentanții industriei turistice. Și pentru că am început cu prioritățile interimatului, amintesc că emiterea voucherelor de vacanță este una dintre acestea. Și, da, cred că este foarte importantă deblocarea acestui proiect atât pentru angajatori, cât mai ales pentru angajați și pentru industria turistică în general“, a declarat președintele interimar al Autorității Naționale pentru Turism, potrivit Agerpres.
Sursa: Agerpres


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Turismului, Bogdan Trif va ajunge joi la Constanța. La ce eveniment va participa

26 Mar 2019 638

UPDATE Asociația Elevilor din Constanța, discuții cu reprezentanții CJC pe tema acordării reducerilor elevilor la transportul județean

09 Jan 2019 905

CN APM Constanţa Mandatele administratorilor provizorii Elena Petraşcu şi Mirela Matichescu, prelungite. Ce salarii vor încasa lunar

28 Dec 2018 929

Nume vechi şi nume noi Componenţa Consiliului de Administraţie al CN APM Constanţa SA, publicată în Monitorul Oficial

05 Oct 2018 1653

CN APM Constanţa organizează licitaţie pentru servicii de inspecţii subacvatice (document)

28 Sep 2018 730

Ce decizii au fost luate în şedinţa Adunării Generale a CN APM Constanţa

15 Sep 2018 751

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre nunta fiului lui Liviu Dragnea

22 Aug 2018 1866

#RespectTeatru Mesaj dedicat sărbătorii seniorilor teatrului constănțean. Mirela Florența Matichescu, administrator public al județului Constanța

09 Jun 2018 1372

Doamnele s-au evaporat din cabinetul preşedintelui. Cum şi-a schimbat Horia Ţuţuianu consilierii personali în numai doi ani!

17 May 2018 3045

Mirela Matichescu este noul administrator al CA din cadrul CN APM Constanța

11 May 2018 2394

Schimbare la vârful societăţii Litoral SA. Unul dintre administratori, asociat cu Mirela Matichescu, administratorul judeţului Constanţa

26 Feb 2018 893

Imagini de la evenimentManifestări dedicate Zilei Unirii Principatelor Române la Constanţa (galerie foto+video)

24 Jan 2018 1838

Cine sunt noii membri provizorii ai CA-ului SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu SA şi ce remuneraţii vor primi

18 Jan 2018 2255

Dobrogea 139 de ani Mirela Matichescu, administratorul public al județului Constanța - „Consiliul Judeţean urmează să obţină finanţările necesare restaurării şi readucerii în circuitul turistic a monumentelor istorice“

24 Nov 2017 397

Mirela Matichescu, administrator public al județului Constanța, are un nou partener de afaceri în Airtours SRL

23 Oct 2017 2008