Stiri calde

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur la final. În ultima seară este organizat spectacolul „România Centenar"

Ediţia aniversară a Festivalului Cerbul de Aur se încheie în această seară, cu spectacolul "România Centenar"
 
Smaranda Vornicu, Directorul Festivalului, a povestit, la conferinţa de presă, despre conceptul inedit al show-ului din ultima seară a Cerbului de Aur, care va aduce folclorul în modernitate: "Încheiem Festivalul Internaţional Cerbul de Aur într-o notă emoţionantă, cu spectacolul România Centenar. Aniversăm Centenarul Marii Uniri şi era firesc să avem o seară dedicată acestui moment istoric", conform unui comunicat al TVR. 
 
Iuliana Tudor, gazda şi producătorul show-ului, a pregătit un spectacol absolut impresionant. Într-un veritabil spectacol al tradiţiilor, vom regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reinterpretate de invitaţii speciali Grigore Leşe, Damian Drăghici şi Alex Calancea Band, alături de Orchestra "Lăutarii" din Chişinău condusă de maestrul Nicolae Botgros.
La 50 de ani de la prima ediţie a Festivalului, orchestra din Republica Moldova urcă pe scenă într-o variantă lărgită, cu 50 de instrumentişti.
 
În aceeaşi notă aniversară, spectacolul va fi deschis de o sută de căluşari. De asemenea, în anul celebrării Centenarului Marii Uniri, TVR aduce pe scenă artişti din toate regiunile istorice ale ţării, nume sonore ale folclorului: Cornelia şi Lupu Rednic, Niculina Stoican, Alexandru Pugna, Chiamiran Chivu, Ionuţ Fulea, Mariana Deac, Gelu Voicu, Andreea Voica, Constantin Lătăreţu şi Viorica Macovei.
 
Şi pentru că Televiziunea Română a lansat un proiect naţional menit să descopere o nouă generaţie de artişti, promotori ai culturii tradiţionale române - show-ul "Vedeta Populară" -, pe scena Festivalului se vor afla şi câţiva dintre laureaţii concursului, dar şi tineri care au debutat la TVR.
 
Finalul serii este dedicat unui proiect muzical: "Toţi K1 Pentru România", oferit de Primăria Generală a Capitalei prin Teatrul Excelsior. Show-ul are o distribuţie de gală, din care fac parte Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Grupul instrumental "Crai Nou" din Alba Iulia, Trupa K1, actorii Vlad Rădescu, Mihaela Rădescu, Sorin Francu.
 
Actorii şi interpreţii vor aduce pe scena Festivalului personalităţile proeminente şi cele mai semnificative evenimente istorice care au marcat evoluţia actului de unire a românilor, într-o suită de momente artistice.
 
Accesul publicului la evenimentul din Piaţa Sfatului se face începând cu ora 18.45, în fiecare seară de spectacol, porţile urmând a se închide la ora 20.20, întrucât este un eveniment televizat.
 
Pentru accesul în Piaţa Sfatului sunt amenajate 14 porţi şi 4 puncte de acces A, B, C şi D - trei în Strada Mureşenilor şi unul în Strada Apollonia Hirscher. Astfel, pentru spectatorii care au bilete pe rândurile de la 1 la 25, recomandarea organizatorilor este de a folosi intrarea din Strada Mureşenilor cea mai apropiată de scenă, iar cei care au bilete cu locuri plasate începând de la rândul 26 au la dispoziţie celelalte trei intrări. Accesul la locurile din tribună se face pe scările care se află în spatele tribunei.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trofeul Festivalului Cerbul de Aur a fost câştigat de Inis Neziri din Albania

02 Sep 2018 848

Cerbul de Aur 2018. James Blunt, Horia Brenciu şi Delia au făcut senzaţie în a treia zi de festival. Toate biletele au fost vândute

01 Sep 2018 893

Ediția aniversară a Festivalului Cerbul de Aur 2018 a debutat pe scena din Piața Sfatului din Brașov. Cine a urcat pe scena festivalului în prima seară

30 Aug 2018 811

Stiati ca...? O cunoscută cântăreață din România împlinește 47 de ani

01 Jun 2018 977

Monica Anghel s-a născut de Ziua Internaţională a Copilului

01 Jun 2017 1653

Melodia zilei Paula Seling - Oameni de zăpadă

28 Dec 2015 2387

Melodia zilei Paula Seling - Trei păstori

24 Dec 2015 1477

Ştiaţi că...? Margareta Pâslaru este născută în aceeaşi zi cu Angela Similea

09 Jul 2015 5262

Știați că La mulți ani, Monica Anghel!

01 Jun 2015 2543

Melodia Zilei Paula Seling - Trei păstori

18 Dec 2014 1430

Ştiaţi că...? Astăzi este ziua cântăreţei Monica Anghel

01 Jun 2014 1281

Melodia zilei Corina Chiriac - Cerbul de aur '71

20 Feb 2014 1041

Litoral TV Proconsul a concertat într-un club din Constanța

15 Dec 2013 1634

Agentia de presa mondena Paula Seling revine la Cerbul de Aur

21 Jun 2010 693

Agentia de presa mondena Annamari Dancs - "Imi doresc sa cant cu Dan Bittman!"

28 May 2010 520