Frauda de proportii la Allianz Tiriac

allianz20tiriac.jpgUn control intern facut la nivelul Allianz-Tiriac Asigurari S.A. a scos la iveala nereguli foarte grave privind modul de achitare a politelor sau efectuarea platii comisioanelor aferente. Controlul a fost declansat in urma cererii formulate de Rangam Bir, care, din luna mai 2010, ocupa pozitia de director general al Allianz-Tiriac. El l-a inlocuit pe Cristian Constantinescu, dupa ce acesta a condus compania timp de 16 ani, chiar de la infiintare.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, cele mai grave nereguli au fost descoperite la Sucursala Municipiului Bucuresti (SMB), aflata in coordonarea lui Sorin Zaharescu, director regional, Regiunea Bucuresti, care este finul lui Cristian Constantinescu.

Departamentul Intern Antifrauda de la Allianz-Tiriac Asigurari S.A. a incheiat controlul la sfarsitul lunii trecute si a grupat neregulile intr-un amplu document care a ajuns in posesia lui Rangam Bir.

Pe de alta parte, la Directia Nationala Anticoruptie a fost inregistrata o plangere care contine date importante din documentul elaborat de Departamentul Intern Antifraudade la Allianz-Tiriac. Potrivit surselor ziuaveche.ro, procurorii DNA au demarat deja cercetarile, mai ales ca valoarea prejudiciului inregistrat in ultimii ani la SMB Allianz-Tiriac depaseste 3 milioane de euro.

Ziuaveche.ro a intrat in posesia unui raport de expertiza contabila judiciara din care rezulta fara echivoc fraudele de proportii comise la Allianz-Tiriac Asigurari S.A. in ultimii ani. Interesant este faptul ca, in toata aceasta perioada, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, a efectuat numeroase controale, dar nu a dispus masuri ferme pentru reglementarea neregulilor interne.

Din raportul Departamentului Intern Antifraudar ezulta ca la nivelul SMB al Allianz-Tiriac Asigurari S.A s-au incasat de catre angajati prime de asigurare de la clienti, sumele nefiind depuse in contul politelor de asigurare. O mare parte din primele de asigurare au fost incasate fara a se emite chitanta clientului. Mai mult, se foloseau chitantele albastre pentru completarea ulterioara a datelor lipsa de pe exemplarele rosii ale chitantelor.

Acestea nereguli si altele, mult mai subtile, sunt cunoscute in lumea asigurarilor sub denumirea de Scheme Ponzi: achitarea politelor cu prime incasate inainte de data emiterii acestora, efectuarea platii comisioanelor aferente agentilor reziliati in conturile unor alti agenti, incasarea primelor de la clienti in baza calculatiei, fara a se emite polita si fara a se depune banii in casierie etc. Au fost descoperite si cazuri cand au fost incheiate polite de asigurare de viata sau generale in numele clientilor, dar fara acordul acestora.

Avand in vedere amploarea fraudelor comise la Allianz-Tiriac Asigurari S.A., Ziuaveche.ro va demara propria ancheta pentru a scoate la iveala cea mai mare inginerie financiara din lumea asigurarilor comisa in Romania.

Sursa: ziuaveche.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

alecu

04 Oct, 2010 10:17

dar nu prea mai apar marile dezvaluiri anuntate de autorul articolului???!!!! ce sa fie, ce sa fie !!!!iar editia de bucuresti nici nu mai pastreaza articolul in arhiva!!!!!cit o fi pretuit linistea ????

elena

16 Aug, 2010 12:30

Asa o fi!!!!!!!! Dar incercati sa faceti o verificare din asta si la Zepter Romania, ca si acolo ce colcaie !!!! ce invarteli se fac, ce smecherii cu comisioanele, cu cadourile pt. clienti si posibili clienti ... cred ca nimeni din afara firmei n-ar reusi sa descalceasca itele acolo...unii oameni muncesc pe degeaba luni de zile....iar sefii ierarhici sunt "plini" de comisioane din toate directiile

Articole asemanatoare

Stelian Ion susține că numele său și al altor colegi din USR Constanța apare în listele de susținători ai partidului Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 544

Campanie de fraudă prin apeluri telefonice în care se utilizează identitatea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică

21 Mar 2024 696

Aveți grijă la „ofertele speciale”! Tentativă de fraudă în numele McDonald's România

19 Mar 2024 709

Poliția Română dă alerta asupra unei noi metode de fraudă pentru clienții băncilor

17 Mar 2024 649

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 615

Statele Unite ale Americii cer Ministerului Justiţiei din România extrădarea unui bărbat din Constanța (MINUTĂ)

11 Mar 2024 1201

Constanța Doi bărbați căutați de autoritățile din SUA pentru fraudă și spălare de bani, reținuți

08 Mar 2024 713

Simularea Evaluării Naționale 2024 La proba obligatorie de astăzi, 5 martie 2024, au fost eliminați șase elevi pe motive de fraudă

05 Mar 2024 570

Frauda prin SMS! Iată cum funcționează. Anunțul Poștei Române

03 Mar 2024 870

Tentative de fraudă de tip vishing, în numele Autorităţii de Supraveghere Financiară

05 Feb 2024 500

Ucraina anunță descoperirea unei fraude de proporții la achiziționarea de armament

28 Jan 2024 763

Au intrat în vigoare noi norme UE pentru combaterea fraudei cu TVA

02 Jan 2024 728

Cum a reușit un bărbat din Iași să nu devină victima unei infracțiuni de fraudă online

21 Dec 2023 867

DNSC Atenție la postări care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta!

04 Dec 2023 963

Fraudă de 15.000.000 euro identificată de inspectorii DGAF în domeniul comerțului cu autoturisme second hand

04 Dec 2023 828