George Maior, abonat la B1?

 
Noul ambasador al României în SUA, George Maior, a fost din nou invitat la B1 TV, la şase luni de la declaraţiile din aceeaşi emisiune care au contribuit la decizia de a demisiona din fruntea SRI. „Aș vrea să precizez că eu mi-am oferit foarte clar demisia încă din perioada de precampanie electorală. Acel interviu (acordat lui Dan Andronic la sfârșitul lunii ianuarie, interviu care a generat discuții care au dus la demisia lui Maior din fruntea SRI- n.red.) poate că, într-adevăr, a readus în dezbatere vechea mea dorință de a-mi exprima o idee foarte sănătoasă cred pentru democrație că un director pus față-n față cu un nou președinte este într-un fel obligat moral să își pună în evaluare mandatul și să genereze cel puțin o discuție pe termenii acestui mandat și pe viitor. Și acest lucru s-a întâmplat”, a spus Maior.
Fostul director al SRI a precizat că, într-adevăr, a fost o situație mai complexă în legătură cu acel interviu și aceasta datorită faptului că în dezbatere erau anumite proiecte de lege foarte utile pentru Serviciu pentru care s-a bătut: "Regret poate interpretarea unora dintre afirmațiile mele de către aceia care chiar ar fi dorit să nu mai continui în această funcție. Aceasta este o cu totul altă chestiune, lumea are tot dreptul să interpreteze, libertatea de expresie bineînțeles este totală. Probabil în afară de cel care o exercită, atunci eram director". Maior a mai afirmat că și acum refuză să creadă că oameni inteligenți au putut crede că a proferat amenințări la adresa unor instituții importante, cum ar fi Curtea Constituțională. 
El a mai spus că românii trebuie să se pregătească pentru a lua decizii grele, iar "anumiţi oameni vor trebui să îşi sacrifice popularitatea de care beneficiază": "Să nu ne iluzionăm că trăim în pacea kantiană pe teritoriul naţional mioritic. Nu se întâmplă acest lucru. Nu se va întâmpla şi atunci trebuie să fim pregătiţi pentru decizii grele. Inclusiv din punct de vedere al devianţei de la o anumită ideologie sau de la comandamentele, fie că e vorba de Facebook, mass-media sau ce vreţi dvs".
Totodată, George Maior a declarat că, deşi nu este un fenomen, există români, cazuri izolate, care luptă sub culorile Statului Islamic.

sursafoto: blitzmagazine.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

George Cristian Maior, fostul șef al SRI, acreditat ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Haşemit al Iordaniei

25 Sep 2023 922

Eduard Hellvig a demisionat! Cine au fost șefii Serviciului Român de Informații, după 1989 și până în prezent! Cine a avut cel mai lung mandat

04 Jul 2023 1384

În dosar cu foști șefi și adjuncți SRI Clasare la Curtea Supremă pentru procurorul constănțean Adina Florea și Laura Codruța Kovesi! (MINUTA)

15 Jul 2022 2388

Războiul declarațiilor între Victor Ponta și Liviu Dragnea. Ce dezvăluiri a făcut fostul premier. Numele lui Radu Mazăre menționat

14 Mar 2018 2390

Ambasadorul român în SUA, George Maior, audiat șase ore în Comisia SRI

27 Feb 2018 1832

Marcel Lazăr Lehel, alias Guccifer sau Micul Fum, va fi extrădat din România (MINUTA CURŢII SUPREME)

04 Mar 2016 3060

Iohannis a semnat decretul privind acreditarea lui Maior ambasador în SUA

29 Jun 2015 1894

Maior „Am avut o discuție cu Udrea despre pozele de la Paris, nu SRI le-a făcut”

10 May 2015 1878

George Maior, despre legea Big Brother „Stocarea datelor este importantă”

10 May 2015 1710

Iohannis a numit noi ambasadori Maior în SUA, Hurezeanu la Berlin

30 Apr 2015 2015

George Maior, la Realitatea TV „Demisia mea a fost un gest firesc, de onoare”

21 Mar 2015 2140

Ion Cristoiu Demisia lui George Maior de la SRI ar putea confirma ipotezele Elenei Udrea

07 Mar 2015 2077

George Maior, prima declaraţie după demisia de la SRI Mesajul pentru Hellvig

02 Mar 2015 1875

Ştiripesurse.ro Intră Maior la vârful PSD?

26 Feb 2015 2118

Comisia de control a SRI din Parlament, aviz pozitiv pentru Eduard Hellvig

24 Feb 2015 1711