Atenţie! Începe sezonul toxiinfecţiilor alimentare

 
Medicii atrag atenţia că în fiecare vară numărul celor care ajung la spital din cauza alimentaţiei inadecvate este în creştere. Toxiinfecţiile alimentare apar în urma consumării de alimente contaminate cu bacterii sau cu toxinele acestora, care sunt mult mai agresive pe timpul verii, din cauza căldurii.
 
Alimentele cel mai frecvent contaminate sunt produsele din carne, peştele, produsele lactate, ouăle dar şi prăjiturile, cremele şi maioneza. Simptomele toxiinfecţiei alimentare apar după 6-48 ore de la ingestia alimentului contaminat: stare de rău general, dureri de cap, greaţă, vărsături, diaree, febră şi deshidratare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Agenţii economici, sub lupa DSVSA Constanţa cu prilejul Paştelui. La ce trebuie să fiţi atenţi când vă faceţi cumpărăturile

09 Mar 2018 1464

Sfârşitul verii, moment de bilanţ la DSVSA 200 de amenzi aplicate, dar niciun focar de toxiinfecţie alimentară!

01 Sep 2015 3237

Bilanţ DSVSA Constanţa Geronimo Brănescu - “E prima dată când pe litoral nu au fost toxiinfecţii alimentare confirmate”

01 Sep 2014 2040