Stiri calde

Infotrip pentru promovarea României ca destinație turistică. Corpul Diplomatic și Consular străin acreditat la București în vizită în România (galerie foto)

Ministerul Turismului a fost gazda Corpului Diplomatic și Consular acreditat în România, pe parcursul unui Infotrip, desfășurat în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe. Vizita educațională și de informare desfășurată în județele Vâlcea, Alba, Hunedoara și Sibiu a avut ca obiectiv promovarea României ca destinație turistică.
 
Reprezentanții Corpului Diplomatic și Consular acreditat la București au fost însoțiti pe parcursul desfășurării vizitei de reprezentanții instituțiilor-gazdă: secretarul de stat Bogdan Tomoiagă (Ministerul Turismului) și secretarul de stat Alexandru Victor Micula (Ministerul Afacerilor Externe).
 
Infotripul a debutat cu vizitarea celor mai importante obiective turistice din zona de nord a Olteniei: parcul balnear din stațiunea Băile Govora, Mănăstirea Hurezi, inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, cula Duca din cadrul Complexului Muzeal Măldărești. Corpul Diplomatic a participat activ la o demonstrație de olărit, oferită de meșteri ceramiști din stațiunea de interes local Horezu.
 
A doua zi a vizitei de informare a inclus un tur al celor mai atractive obiective din Transilvania: Sarmizegetusa Regia, capitala regatului dac, inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, și Castelul Corvinilor. De asemenea, invitații au avut ocazia să descopere viața autentică a vechilor daci printr-o acțiune de reenactment istoric, o reconstituire a unei lupte între daci și romani, cât și printr-o demonstrație a meșteșugurilor și tehnicilor folosite în antichitate.
 
La Castelul Corvinilor, delegația oficială a fost întâmpinată de salve de archebuze și cavaleri, și a asistat la un recital de muzică medievală oferit de Huniadi Cantores. În ultima zi a infotripului, diplomații au parcurs Traseul celor Trei Fortificații ale Cetății Alba Carolina, au vizitat Sala Unirii și au asistat la schimbarea gărzii de la Cetate. Evenimentul s-a încheiat la ansamblul arhitectural baroc, Palatul Brukenthal, din Avrig.
 
Infotripul organizat de Ministerul Turismului, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe,a reprezentat o continuare a demersurilor comune ale celor două instituții de promovare a imaginii României, în urma aprobării de către Prim-Ministrul României a Memorandumului cu tema ”Vizita corpului diplomatic acreditat la București în Maramureș (19-21 mai 2017)”.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

COMUNICAT DE PRESA - Promovam Mamaia, Litoralul si Delta Dunarii la CHISINAU

06 Apr 2016 1141

umblat.ro De ce să nu mergi în #infoculaguna?

24 Feb 2016 1221

Infotrip by MAREEA Mirela Matichescu - „În ultimii ani, România a pierdut o mare parte a turiştilor români“ (galerie foto)

23 May 2015 2311

Dezbateri despre relansarea turismului în sudul litoralului

28 Jun 2014 648

Relansarea turismului în sudul litoralului Radu Cristian – „Lucrările vor începe în septembrie şi vor fi gata până la începutul următorului sezon estival”

28 Jun 2014 977

Primarul Mangaliei, prezent la acţiunile "Litoralul verde. Infotrip ANAT"

26 Jun 2014 734

Cu participarea primarului Mangaliei Acţiunile „Litoralul Verde. Infotrip ANAT“, la Saturn

26 Jun 2014 2133

Infotrip ANAT, în Mangalia Vezi ce hoteluri vor fi vizitate

25 Jun 2014 1359

Se ia pulsul investițiilor Tur de forță la hotelurile din sudul litoralului

23 Jun 2014 2219

Litoral TV Grilă de programe, 26 decembrie 2013

26 Dec 2013 1524

F.A.P.T. continua Caravana "Vacanta in Tara Mea"

27 Nov 2012 1043

Lansarea primului hotel " Family Club - Premium All Inclusive" din Romania - update Infotrip Litoral - Delta Dunarii

25 May 2012 774

Croaziera pe Marea Neagra - 12 octombrie 2011

11 Oct 2011 1147