Stiri calde

UPDATE 7. Victor Ponta a susținut o conferință de presă la Hotel Del Mar Ce se discută în ședința cu ușile închise (galerie foto+video)La Hotel Del Mar au ajuns, în urmă cu scurt timp, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului Mihai Tudose, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) Mirela Matichescu, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc Mohammad Murad, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) Aurelian Marin, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia Nicolae Bucovală, deputatul PSD Mircea Titus Dobre și senatorurul PSD Nicolae Moga și primarul Interimar al Constanței Decebal Făgădău și prefectul Ion Constantin.


 
Urmează să ajungă premierul Victor Ponta.
 
Pe ordinea de zi este un proiect de lege care vizează reglementarea unor aspecte din turism. În principiu vor pleda pentru un impozit forfetar. Rămâne de văzut cum o să se rezolve.

UPDATE 7, ora 14.28

Ședința a luat sfârșit. Premierului i s-a prezentat proiectul de oamenii din turism și parlamentari care prevede introducerea acestui impozit specific pentru turism, proceduri mai simple, controale mai puține și servicii mai bune.
 
Ponta a declarat că vrea taxe mai bune, infrastructură mai bună și creșterea numărului de turiști în România, iar acest impozit specific ar urma să fie aplicat pentru o cifră de afaceri de până în cinci milioane de euro. Totodată, proiectul beneficiază de o debirocratizare și în principal îl sprijină. Premierul speră ca în toamnă să fie aprobat și de la 1 ianuarie speră să fie aplicat.
 
Referitor la cererile din învățământ, Ponta a menționat că este convins că școala va începe normal pentru că sunt oameni raționali și vor găsi soluții, dar în același timp a menționat că există deja un acord cu reprezentanții din învățământ și deja creșterile salariale au început, de la 1 octombrie urmând să fie aplicată și următoarea creștere.
 
„Pe măsură ce există posibilități, cererile legitime vor fi onorate”, a declarat Ponta.


UPDATE 6, ora 13.37

Ședința se aproprie de final. În aproximativ 10 minute se vor face declarații de presă.

UPDATE 5, ora 13.08

În ședință se solicită schema impozitului forfetar pe care o discută cu ministerul Finanțelor, înființarea unui minister al Turismului, iar dacă nu se poate minister, măcar o autoritate națională pentru turism în subordinea directă a premierului. Totodată, se solicită concentrarea atenției organelor de control atât a altor sectoare de activitate unde încă există evaziune în special a celor care sunt cu produse accizabile și eliminarea ambiguităților și a capcanelor folosite de organele de control în IMM-urile din turism care au dus la falimentul acestora.


UPDATE 4, ora 12.32

În aceste momente a început discuția, însă presa nu a fost lăsată înăuntru, urmând ca la finalul întâlnirii să fie prezentate concluziile.

UPDATE 3, ora 12.20

Toată lumea era nerăbdătoare să înceapă discuția, însă Victor Ponta a preferat să servească o cafea.

Împreună cu premierul a venit și preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.


UPDATE 2, ora 12.16

Premierul a ajuns și este întâmpinat de comitetul de primire cu care dă mâna, a salutat presa, însă nu a făcut declarații.
 
Mai în glumă mai în serios, în momentul în care a ajuns în fața sălii unde era întâmpinat de ministrul Economiei și Mircea Dobre, premierului i-a spus lui Mihai Tudose dacă îi împrumută sacoul pentru că e mult mai elegant decât el. 


UPDATE 1, ora 12.03

În aceste momente se aproprie premierul. În Comitetul de primire se află Ion Constantin, Decebal Făgădău, Mohammad Murad și Nicolae Moga.
Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - o nouă alianţă politică?

07 Aug 2019 425

Viorica Dăncilă, întâlnire cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu cu privire la un acord pentru alegerile prezidenţiale

22 Jul 2019 489

Ședință a liderilor PSD în acest week-end în stațiunea Neptun

20 Jun 2019 948

Președintele Klaus Iohannis „Românii au votat pentru România europeană și au votat împotriva atacului nemernic al PSD împotriva justiției”

13 Jun 2019 551

Preşedintele PRO România, Victor Ponta a renunţat la mandatul de europarlamentar

13 Jun 2019 622

Ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, astăzi, la Palatul Cotroceni

13 Jun 2019 539

Victor Ponta (PRO România) - „Dragnea a îngropat PSD”

26 May 2019 455

Candidaţii PRO România Victor Ponta, Corina Creţu şi Mihai Tudose, prezenţi la Constanţa (galerie foto)

20 May 2019 1109

Victor Ponta, întâlnire cu membrii partidului PRO România la Constanța

18 May 2019 767

Interviu Victor Ponta (PRO România) - „PRO România crede că locul nostru este şi trebuie să rămână în Europa şi sper ca tot mai mulţi români să aibă încredere în noi şi să ne susţină“

14 May 2019 626

Victor Ponta "PNL vrea la guvernare, dar nu e pregătit! E opinia unui fost premier"

09 May 2019 656

Liderul PRO România, Victor Ponta, prezent în localitatea tulceană Baia. „Cum facem să luăm bani europeni?“ (galerie foto)

07 May 2019 611

LIVE TEXT Președintele PRO România Victor Ponta la întâlnire cu investitori din județele Constanța și Tulcea (galerie foto+video)

06 May 2019 1551

Echipa de candidaţi PRO România la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019

06 May 2019 588

Victor Ponta (PRO România) - „Am decis să salvăm valorile social-democraţiei europene şi prestigiul de profesionalism dobândit în guvernarea 2012-2015!“

04 May 2019 519