Fostul deputat Andrei Gerea a fost numit la conducerea parcului eolian Crucea din Dobrogea

  • Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm SA a decis numirea în calitate de director general al societății, pentru o perioadă de 4 luni a lui Andrei- Dominic Gerea
  • Gerea a fost deputat de Argeș în Parlamentul României din 2004 până în 2020, fost membru ALDE, ulterior afliliat PNL, fost ministru al economiei în cadrul guvernului Victor Ponta (2) și ministru-delegat pentru energie și IMM în guvernul Victor Ponta
  • Obiectivul prioritar al societății vizează integrarea societății în cadrul acționarului unic Hidroelectrica SA, pe calea fuziunii prin absorbție

Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm SA a decis pe 22 martie a.c, prin intermediul unei conferințe telefonice, a concluzionat în mod unanim oportunitatea delegării conducerii executive unui singur director, acesta urmând să aibă titulatura de director general.
Limitele generale ale remunerației directorului general au fost stabilite prin hotărârea acționarului unic la data de 19.03.2021, cu respectarea limitelor generale legale impuse de OUG 109/2011.

Delegarea conducerii societății către directorul general, este limitată din punct de vedere temporal, mandatul putând fi încredințat pentru o durata de 4 luni, cu posibilitatea de prelungire pânp la maximum 6 luni.
Având în vedere obiectivul prioritar care vizează integrarea societății în cadrul acționarului unic Hidroelectrica SA, pe calea fuziunii prin absorbție, este necesară și utilă concretizarea și detalierea pe cale convențională a raporturilor juridice între societate și directorul general.
Astfel, Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm SA a decis numirea în calitate de director general al societății, pentru o perioadă de 4 (patru) luni a lui Andrei- Dominic Gerea.
 
CA-ul societății a stabilit și remunerația directorului general, format dintr-o indemnizație fix lunar brută , determinată ca fiind de 5 (cinci) ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar din ramura în care își desfășoară activitatea societatea, comunicat de Institutul Național de Statistică, aplicabil la data adoptării prezentei decizii.
Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm SA l-a mandatat de asemenea pe Iulian Tudor, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, să semneze, pentru și în numele societății, contractul de mandat încheiat cu directorul general.
Andrei Dominic Gerea a fost deputat de Argeș în Parlamentul României din 2004 până în 2020, fost membru ALDE, ulterior afliliat PNL, fost ministru al economiei în cadrul guvernului Victor Ponta (2) și ministru-delegat pentru energie și IMM în guvernul Victor Ponta.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:


Hidroelectrica achiziționează Parcul Eolian Crucea și STEAG Energie Romania
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PUZ în consultare publică. Energo Windprod SRL dorește extinderea parcului eolian Vulturu Nord din județul Constanța

14 Apr 2021 433

Ce se construiește Emanuel Muntmark construiește încă un parc eolian la Vulturu, județul Constanța

07 Apr 2021 545

Ce se construiește Emanuel Muntmark, prin Energo Windprod SRL, dorește extinderea parcului eolian ce urmează să fie construit la Vulturu

26 Mar 2021 954

Se extinde parcul eolian Comana - Pecineaga din județul Constanța. Proiectul lansat în consultare publică!

05 Feb 2021 485

Firma unde este asociat Emanuel Muntmark extinde Parcul Eolian Comana-Pecineaga

13 Jan 2021 1425

Alma Monsson SRL va instala un parc fotovoltaic la Gălbiori, după ce au desființat parcul eolian din localitatea constănțeană

28 Aug 2020 931

Emanuel Muntmark este asociat în afacere PUZ-ul privind extinderea parcului eolian Crucea Est din județul Constanța, în dezbatere publică (documente)

13 Jun 2020 689

Parcul eolian de la Gălbiori, desfiinţat de Monsson Alma SRL

01 May 2020 15323

A fost emis avizul de mediu Wep Technology Investment va pune bazele unui parc eolian la Pecineaga

04 Feb 2020 1569

Parc eolian la Pecineaga. Investitorul este un agent economic din Sibiu

30 Oct 2019 1659

Patru accidente de muncă, produse la sfârșitul lunii mai în județul Constanța. Ce spune inspectoratul de muncă

02 Jun 2019 1265

CEZ vrea să-şi vândă activele din România şi din alte zone. Care este strategia. CEZ are în judeţul Constanţa cel mai parc eolian

28 May 2019 1602

NEVERSEA, primul festival de muzică din lume alimentat aproape integral cu energie verde

20 May 2019 2192

Parc eolian, în atenţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa

13 Sep 2018 1771

Ministerul Energiei confirmă proiectul eolian de 1,4 miliarde de euro pe care olandezii de la NERO îl dezvoltă în judeţele Constanţa şi Buzău (document)

05 Apr 2018 3163