Stiri calde

„Investeşte în Oameni!” Proiect de integrare a şomerilor pe piaţa muncii, lansat la Constanţa

Hotelul IBIS, a fost, vineri, gazda unei conferinţe de lansare a proiectului: STIL ACTIV - Soluţii Simple pentru Integarea pe piaţa muncii a şomerilor, şomerilor de lungă durată şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă din judeţul Constanţa.

În cadrul proiectului se doreşte integrarea pe piaţa europeană a muncii a 270 de persoane făra loc de muncă prin oferirea în cadrul proiectului a unui pachet complex de servicii suport pentru crearea competenţelor personale şi profesionale necesare unei vieti active pe piaţa muncii. Persoanele participante vor avea parte, pe lângă consiliere şi suport în aplicarea la joburi, de instruire a grupului ţintă în cadrul a şase programe integrate de formare, menite să crească accesul în spaţiul naţional şi/sau European al pieţei muncii: îngrijitor bătrâni la domiciliu, technician maseur, lucrător comercial, scafandru, web designer şi grafician calculator. Instruirile vor fi coroborate cu trei module de dezvoltare care vizează creşterea competenţelor de comunicare, limba engleză şi a cunostinţelor antreprenoriale.

Finanţarea acestui proiect a fost aprobată din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial- Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în Oameni!”, Axa prioritară 5 - Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.1, care se referă concret la dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare, sub egida căruia se încadreaza proiectul.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lansarea oficială a revistei CUVINTE

26 Feb 2015 1649

Proiect de integrare a şomerilor pe piaţa muncii din județul ConstanțaRezultatele primului an de implementare al proiectului STIL ACTIV

26 Jan 2015 1362

Patru alimente care oferă mai multă energie

13 Jul 2014 964

Proiectul „STIL ACTIV- Soluții Simple pentru Integarea pe piața muncii a șomerilor, șomerilor de lungă durată și persoanelor în căutarea unui loc de muncă din județul Constanța”

10 Jun 2014 946

Dacă eşti pasionat de fotbal sau îţi place să faci mişcare, înscrie-ţi liceul în Cupa Coca-Cola!

20 Jan 2013 1097

Desfăşurător eveniment "Turul ciclist al Ministerului Afacerilor Externe"

04 May 2012 1325

real,- lanseaza o campanie prin care indeamna consumatorii la un stil de viata sanatos

27 Jan 2010 831

Click! Brianna

22 Oct 2009 738