Stiri calde

UPDATE 2 IPS Teodosie audiat la Judecătoria Constanța (galerie foto+video)

Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ajuns în urmă cu puțin timp la Judecătoria Constanța unde va fi audiat în dosarul în care un preot ar fi fost șantajat cu presupuse imagini pornografice. Ședința de judecată este secretă. 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul Irinel Marius Mocanu, din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, „la data de 30.03.2012, persoana vătămată (n.r. preot din Arhiepiscopia Tomisului) a sesizat organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Investigaţii Criminale cu privire la faptul că persoane necunoscute au ameninţat-o cu divulgarea unor imagini compromiţătoare, solicitându-i-se ca, în schimbul nepublicării acestor imagini, să le remită suma de 15.000 de euro“.
 
Tot în actul de sesizare a instanţei se mai arată că, „la începutul lunii martie 2012, la solicitarea unei persoane de sex feminin, care s-a recomandat (…), persoana vătămată (n.r. preot din Arhiepiscopia Tomisului) s-a deplasat la adresa situată în municipiul Constanţa, strada (…), unde a procedat la efectuarea unui serviciu religios constând în sfinţirea locuinţei. După aproximativ 3-4 zile, la solicitarea numitei (…), persoana vătămată s-a deplasat din nou la adresa menţionată anterior, unde, după ce au consumat băuturi alcoolice, au întreţinut relaţii sexuale. Ulterior, în data de 29.03.2012, persoana vătămată (…) s-a deplasat la adresa numitei (…), unde i-a întâlnit pe inculpaţii (…), care, după ce i-au prezentat un fragment dintr-o filmare în care persoana vătămată apărea într-o ipostază intimă cu numita (…), i-au solicitat acesteia ca, în schimbul nepublicării respectivelor imagini compromiţătoare, să le remită suma de 15.000 de euro, în vederea păstrării secretului“.
 
Mai departe, femeia i-ar fi spus preotului că soţul său este plecat în voiaj.
 
„După ce au purtat o serie de discuţii legate de viaţa personală, la un moment dat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al avansurilor făcute persoanei vătămate, (…) a fost condus de gazda sa în dormitorul locuinţei, unde s-au consumat relaţii sexuale între cei doi“, se mai arată în rechizitoriul dosarului.
 
De menţionat că, odată cu trimiterea în judecată a celor doi bărbaţi, procurorul Irinel Marius Mocanu a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în vederea identificării femeii.

UPDATE 2, ora 13.39

Şedinţa de judecată s-a încheiat. La ieşirea din Judecătoria Constanţa, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului nu a dorit să facă nicio declaraţie. 

UPDATE ora 12:20
Ședința a fost declarată secretă. La acaestă oră, în spatele ușilor închise are loc audierea martorilor din acest dosar. Printre cei audiați se numără și IPS Teodosie. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul „Nazarcea“, în care este implicat ÎPS Teodosie, pe masa judecătorilor de la ÎCCJ

08 Jul 2019 1073

Lucrările celei de-a V-a ediții a Conferinței Internaționale Religie-Cunoaștere-Societate, desfășurate la Constanța (galerie foto)

04 Jul 2019 516

Simpozion internațional, la mănăstirea Dervent. Cinstirea sfinților dobrogeni Epictet și Astion

04 Jul 2019 550

Decizie de ultimă oră! IPS Teodosie, achitat în dosarul unde este acuzat că ar fi obţinut fonduri europene ilegal

06 Jun 2019 2501

ÎPS Teodosie, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Constanţa. Ce s-a decis

05 Jun 2019 2505

IPS Teodosie îl va vizita pe Radu Mazăre la închisoare

03 Jun 2019 3505

Întâlnire, la Constanţa, între ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi ÎPS Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi

02 Jun 2019 1071

Ce au decis magistraţii Curţii de Apel Constanţa cu privire la procesul lui ÎPS Teodosie

30 May 2019 1246

Noutăţi în procesul lui ÎPS Teodosie. Ce au decis magistraţii

29 May 2019 2684

ÎPS Teodosie, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel. Procurorii au cerut pedeapsa maximă. Ce s-a decis

23 May 2019 1137

ÎPS Teodosie chemat la Curtea de Apel Constanţa

22 May 2019 1183

LIVE TEXT. Sărbătorim „Ziua Constanței”. Programul integral al activităților programate cu această ocazie (galerie foto)

21 May 2019 1706

Programul evenimentelor pregătite pentru Ziua Constanței

18 May 2019 3844

Arhiepiscopia Tomisului Unde va sluji IPS Teodosie în acest weekend

10 May 2019 547

ÎPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului a participat la slujba de sfințire a Capelei de la Secţia exterioară Valul lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă

08 May 2019 573