Stiri calde

Klaus Iohannis prezent la reuniunea informală a Consiliului European de la Salzburg

Preşedintele Klaus Iohannis participă miercuri şi joi la reuniunea informală a Consiliului European de la Salzburg, pe agendă aflându-se teme privind migraţia, securitatea internă a UE, precum şi ultimele evoluţii referitoare la procesul de retragere a Marii Britanii din Uniune, informeză AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, transmis marţi AGERPRES, Klaus Iohannis va pleda pentru continuarea discuţiilor privind Regulamentul Dublin în vederea obţinerii unei soluţii consensuale, care să asigure un echilibru între solidaritatea şi responsabilitatea statelor membre, cu păstrarea caracterului voluntar al oricărei forme de relocare a persoanelor aflate în nevoie de protecţie internaţională.

De asemenea, în vederea implementării concluziilor Consiliului European din iunie, şeful statului va sublinia că România este deschisă să contribuie constructiv la dezbaterile privind cele două noi concepte - "platformele regionale de debarcare" şi "centrele controlate".

În ceea ce priveşte securitatea internă, cele trei teme prioritare abordate în cadrul reuniunii vor fi protecţia frontierelor externe, securitatea internă a Uniunii Europene şi securitatea în spaţiul cibernetic, precizează sursa citată.

Klaus Iohannis va arăta că România susţine demersurile de consolidare a coordonării dintre statele membre şi instituţiile europene pentru o gestionare eficientă a numeroaselor provocări de securitate cu care se confruntă UE.

De asemenea, precizează sursa citată, Iohannis va evidenţia că România acordă o atenţie deosebită securităţii cibernetice, atât din perspectiva caracterului său global, care necesită consolidarea cooperării în interiorul Uniunii şi cu partenerii internaţionali, dar şi din perspectiva nevoii de creare a unui ecosistem european cibernetic fiabil, sigur şi deschis.

Cu privire la discuţiile despre Brexit, sursa amintită arată că acestea au scopul de a evalua stadiul negocierilor şi modalitatea de organizare a fazei finale a acestora.

În acest context, preşedintele Iohannis va reitera importanţa menţinerii unei voci unitare şi coerente a Uniunii Europene în procesul de negociere cu partea britanică pentru obţinerea unui acord de retragere echitabil pentru toate părţile.

Klaus Iohannis va arăta că, pentru România, este prioritară protejarea drepturilor şi a intereselor cetăţenilor săi care locuiesc în Regatul Unit.

Totodată, şeful statului român va pleda pentru o relaţie cât mai strânsă între UE şi Marea Britanie după Brexit.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis a sesizat CCR asupra modificărilor Legii administrației publice locale

20 Mar 2019 218

Noi decrete, semnate de președintele Klaus Iohannis

20 Mar 2019 416

Klaus Iohannis intenționează să organizeze referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare

19 Mar 2019 477

Trei generali din Serviciul de Informaţii Externe au fost trecuţi în rezervă. Ce se arată în documentele oficiale despre aceştia

19 Mar 2019 1551

Decret semnat de Klaus Iohannis. Ce lege a fost promulgată

18 Mar 2019 307

Klaus Iohannis a primit-o la Palatul Cotroceni pe ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Croației, Marija Pejčinović Burić

15 Mar 2019 311

Eugen Teodorovici „Mă bucur că domnul preşedinte a promulgat bugetul. E adevărat, cu o mare întârziere, nejustificată”

15 Mar 2019 265

Protestatarii #şîeu susținuți de președintele României. Ce a declarat Klaus Iohannis

15 Mar 2019 287

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019

15 Mar 2019 358

Motivarea instanței care a suspendat decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis de prelungire a mandatul şefului Armatei

14 Mar 2019 355

Mai mulți magistrați au solicitat pensionarea. Președintele Iohannis a semnat decretele

14 Mar 2019 364

Parlamentul a respins cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat. Opoziţia reclamă comportamentul dictatorial al PSD-ALDE

14 Mar 2019 465

Legea Educaţiei Naţionale a fost modificată şi publicată în Monitorul Oficial

14 Mar 2019 633

Parlamentul a respins cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat pe 2019, trimisă de preşedintele Klaus Iohannis

13 Mar 2019 394

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au respins cererea de reexaminare a preşedintelui la proiectul legii bugetului

13 Mar 2019 385