Stiri calde

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa serbează astăzi 28 de ani de activitate

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa (LSUMC) serbează astăzi, 6 februarie 2018, 28 de ani de activitate.

Membrii organizaţiei, studenţii şi cadrele didactice ale Universităţii vor fi prezenţi în Aula „Gavrilă Rican" a Universităţii Maritime din Constanţa, la sediul de pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 104, începând cu ora 16:00 pentru Gala Aniversară, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale constănţene, parteneri şi colaboratori. De asemenea, se vor reuni la eveniment membrii de onoare ai organizaţiei, foşti membri, prieteni ai LSUMC din ţară, dar şi lideri ai studentilor şi reprezentanţi ai organizaţiilor studenţeşti, precum şi ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenteşti din România (ANOSR).

"Încă din 1990, an în care am luat fiintă, am fost singura organizaţie studenţească din Universitatea Maritimă din Constanţa (pe atunci, Institutul de Marină Civilă), universitate care a existat datoritd studentilor pentru studenti am avut de la bun inceput ca principal scop susţinerea şi reprezentarea drepturilor studenţilor pe plan educaţional, social, cultural şi economic. Obiectivul nostru a rămas acelaşi în toată această perioadă, anume promovarea şi apărarea drepturilor şi intereselor studenţilor Universităţii Maritime din Constanţa, implicarea la nivel naţional în luarea deciziilor în învăţământul superior, precum şi acţionarea pentru apărarea libertăţilor democratice şi drepturilor omului.", potrivit comunicatului transmis de LSUMC.

Celebrarea Zilei Lupilor de Mare se va continua cu petrecerea aniversară a LSUMC, dedicată tuturor studenţilor UMC şi invitaţilor, în club Doors, cu începere de la ora 21:00.

 

„Contextul nostru unic printre organizaţiile studenteşti din ţară, find singura organizaţie studenţească ce a contribuit la înfiinţarea unei instituţii de învăţământ superior, face posibil să celebrăm, ca aproape de fiecare dată, acest eveniment alături de Universitatea Maritimă, un eveniment special atât pentru noi, cât şi pentru dascălii noştrii, un eveniment pe care noi am considerat mandatoriu să îl serbăm.
 
Celebrăm cu entuziasm, acel moment care nouă ne oferă un sentiment de mândrie; acel moment, când în febra îmbrăţişării democraţiei, a fost dat un exemplu al puterii glasului studenţilor. Acei studenţi dezinvolţi, saturaţi de politicile Academiei Navale, care cu foarte mult curaj au ocupat clădirea hotelului partidului şi împreună cu profesorii care s-au alăturat, au dat viaţă Institutului de Marină Civilă, cel mai important pas în crearea drumului pe care astăzi se afla Universitatea Maritimă din Constanţa. Astfel, timp de 28 de ani, destinele LSUMC şi ale Universităţii au fost înfrăţite, fapt fructificat prin numeroase colaborari şi proiecte, asemeni evenimentului aniversar din acest an." — a declarat Elena Ionaşcu, preşedintele LSUMC.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Maritimă Constanța a încheiat un contract de servicii de formare profesională în domeniul Dynamic positioning (document)

19 Jul 2019 524

Post vacant la Universitatea Maritimă din Constanţa

05 Jul 2019 734

Accident rutier grav în Constanţa. Pe una dintre cele mai aglomerate străzi. Două auto implicate. O victimă

27 Jun 2019 3678

Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar Faza naţională la minihandbal mixt se dispută la Constanţa

12 Jun 2019 796

Universitatea Maritimă din Constanţa angajează administrator financiar. Când este programat concursul

11 Jun 2019 823

Primăria Constanța promovează mediul academic Iată oferta Universității Maritime Constanța!

10 Jun 2019 629

Universitatea Maritimă din Constanța angajează consilier juridic. Când este programat concursul

06 Jun 2019 461

UMC caută referent pentru Compartimentul de Relaţii Publice şi Marketing Educaţional

22 May 2019 583

Patru seminare, organizate de Banca Națională a României la Constanța. Detalii

08 May 2019 513

Concurs de simulare a proceselor de mediu „S.O.S. Natura”, la Universitatea Maritimă din Constanța

09 Apr 2019 481

Ce societate va furniza energie electrică pentru Universitatea Maritimă din Constanța. Ce valoare are contractul (document)

04 Apr 2019 674

Post vacant la Universitatea Maritimă din Constanţa. Ce condiții trebuie îndeplinite și când este programat concursul

22 Mar 2019 876

#citeşteDobrogea Universitarul Dumitru Dinu - „Garabet Kumbetlian a fost unul dintre profesorii care au iniţiat conducerea de doctorate în UMC“ (document)

18 Mar 2019 875

#citeşteDobrogea Prof. Nicolae Buzbuchi - „Garabet Kumbetlian a fost printre fondatorii UMC şi unul dintre reperele noastre profesionale şi morale“ (document)

12 Mar 2019 1286

Universitatea Maritimă din Constanţa cumpără căşti cu bluetooth (document)

04 Feb 2019 407