Mâncați condimentat? Aveți mai multe avantaje...

Un studiu al unei echipe de cercetători chinezi pe marginea obiceiurilor alimentare ale aproximativ o jumătate de milion de persoane a scos la iveală faptul că cei care consumă regulat hrană condimentată sunt protejați împotriva unei serii de boli și li se reduce riscul decesului prematur, relatează passionsante.be.
 
Vastul grup de persoane a fost monitorizat timp de câțiva ani, rezultând că acele persoane care mănâncă aproape zilnic mâncare condimentată trăiesc în medie mai mult decât cei care nu mănâncă aproape niciodată condimentat, relatează Agerpres. Riscul de deces prematur scade cu 14% la acele persoane care mănâncă mâncare condimentată. Efectul este și mai accentuat atunci când nu se consumă alcool, ci se preferă apa sau ceaiul, spun cercetătorii chinezi.
 
Potrivit acestora, capsaicina din ardei ar avea proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante, asigurând astfel o anumită protecție împotriva bolilor respiratorii și cardiovasculare, precum și a cancerului. Studiul are însă limite evidente: nu au fost luate în calcul celelalte obiceiuri alimentare și modul de viață al persoanelor. Însă se poate spune că un consum regulat de mâncare condimentată ar putea fi semnul unui comportament general mai sănătos și că asocierea cu longevitatea s-ar putea explica în acest fel.
 
Autorii studiului apreciază însă că mâncarea condimentată în sine ar juca un rol semnificativ în prelungirea duratei vieții, încheie passionsante.be.


sursa foto: culinar.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cheltuieli de sărbători Românii vor cheltui cu 12% mai puţin decât anul trecut. Iată pe ce

19 Dec 2023 941

Centrulnatura.ro Suntem ceea ce mâncam

19 Aug 2021 1225

16 noiembrie – Ziua Fast-food-ului

16 Nov 2020 2455

Ciocolata, de mare ajutor în detoxifierea organismului

13 Nov 2020 3307

Centrul natura Alimente - suntem ceea ce mâncam

13 May 2014 2462