Ministrul afacerilor interne, întrevedere cu procurorul general interimar al SUA. Ce subiecte au fost analizate

Ministrul afacerilor interne a avut o întâlnire cu procurorul general interimar al Statelor Unite ale Americii, Matthew Whitaker, în contextul summitul-ui UE -SUA. 

Potrivit unui comunicat al MAI, în perioada 8-9 noiembrie a.c. ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, s-a aflat în Statele Unite ale Americii, unde a participat la Reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne.

Reuniunea din Washington, găzduită de procurorul general interimar al Statelor Unite ale Americii, Matthew Whitaker, a evidențiat reperele cooperării în domeniul securității și al afacerilor interne dintre SUA și Uniunea Europeană.

România a participat ca observator, din perspectiva preluării președinției Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019, având ca obiectiv principal prezentarea priorităților în domeniul securității si afacerilor interne.

Una dintre temele discutate a vizat securitatea cibernetică, respectiv prevenirea și combaterea conținutului terorist on-line și combaterea radicalizării pe internet. 

"Sunt total de acord că, în prezent, câmpul de luptă împotriva radicalizării este spațiul virtual, așa cum remarca și comisarul european Dimitris Avramopoulos, iar România va prioritiza acest domeniu în timpul președinției Consiliului Justiție și Afaceri Interne. Evident că asta presupune identificarea unui echilibru între procedurile de blocare a conținutului on-line privind propaganda teroristă și libertatea de exprimare, însă radicalizarea nu trebuie sa fie încurajată sau protejată" a susținut, cu prilejul reuniunii, ministrul de interne român.


La reuniunea ministerială SUA-UE au mai participat ministrul Securității naționale/Departament of Homeland Security - Kirstjen Nielsen, directorul EUROPOL, Catherine De Bolle, președintele EUROJUST, Ladislav Hamran, ministrul federal de interne austriac, Herbert Kickl, ministrul federal austriac al justiției, Joseph Moser și reprezentanți ai Comisiei Europene.

Următoarea reuniune de nivel înalt UE-SUA, în domeniul Justiție și Afaceri Interne, va avea loc la începutul anului viitor la București.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 110

IGSU Recomandările pompierilor, în prag de sărbători

26 Apr 2024 144

IPJ Sibiu „Săptămâna Verde”, polițiștii sibieni s-au întâlnit cu preșcolarii, dar și cu elevii mai mari

26 Apr 2024 122

Ministerul Afacerilor Interne Mobilizare pentru protejarea cetățenilor în week-end-ul de Florii

26 Apr 2024 179

Anunț important pentru locuitorii și turiștii din Constanța. Autobuzele etajate vor circula în minivacanța de Paște și 1 Mai

26 Apr 2024 203

Societatea Termoficare Constanța, închisă pe data de 2 mai. Iată anunțul făcut de reprezentanți

26 Apr 2024 217

LIVE VIDEO+TEXT Ședință ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța! Mai multe proiecte, pe ordinea de zi (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 361

Firme Constanța Acţionarii Brise Grains SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi se află și aprobarea situaţiilor financiare anuale

26 Apr 2024 258

DSVSA Constanța a atribuit cinci contracte privind concesionarea serviciilor veterinare din CSV Saraiu, Crucea, Fântânele, Hârșova și Mihai Viteazu (DOCUMENTE)

26 Apr 2024 230

MAEUngaria - Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t)

26 Apr 2024 160

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

26 Apr 2024 144

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 258

ATIMMT și OMD Mamaia Constanța Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, la Pavilionul Expozițional Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 278

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 626

MAE Atenționare de călătorie pentru Ungaria - Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t)

26 Apr 2024 242