Stiri calde

Ministrul afacerilor interne, întrevedere cu procurorul general interimar al SUA. Ce subiecte au fost analizate

Ministrul afacerilor interne a avut o întâlnire cu procurorul general interimar al Statelor Unite ale Americii, Matthew Whitaker, în contextul summitul-ui UE -SUA. 

Potrivit unui comunicat al MAI, în perioada 8-9 noiembrie a.c. ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, s-a aflat în Statele Unite ale Americii, unde a participat la Reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne.

Reuniunea din Washington, găzduită de procurorul general interimar al Statelor Unite ale Americii, Matthew Whitaker, a evidențiat reperele cooperării în domeniul securității și al afacerilor interne dintre SUA și Uniunea Europeană.

România a participat ca observator, din perspectiva preluării președinției Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019, având ca obiectiv principal prezentarea priorităților în domeniul securității si afacerilor interne.

Una dintre temele discutate a vizat securitatea cibernetică, respectiv prevenirea și combaterea conținutului terorist on-line și combaterea radicalizării pe internet. 

"Sunt total de acord că, în prezent, câmpul de luptă împotriva radicalizării este spațiul virtual, așa cum remarca și comisarul european Dimitris Avramopoulos, iar România va prioritiza acest domeniu în timpul președinției Consiliului Justiție și Afaceri Interne. Evident că asta presupune identificarea unui echilibru între procedurile de blocare a conținutului on-line privind propaganda teroristă și libertatea de exprimare, însă radicalizarea nu trebuie sa fie încurajată sau protejată" a susținut, cu prilejul reuniunii, ministrul de interne român.


La reuniunea ministerială SUA-UE au mai participat ministrul Securității naționale/Departament of Homeland Security - Kirstjen Nielsen, directorul EUROPOL, Catherine De Bolle, președintele EUROJUST, Ladislav Hamran, ministrul federal de interne austriac, Herbert Kickl, ministrul federal austriac al justiției, Joseph Moser și reprezentanți ai Comisiei Europene.

Următoarea reuniune de nivel înalt UE-SUA, în domeniul Justiție și Afaceri Interne, va avea loc la începutul anului viitor la București.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cea mai mare competiţie de triatlon din sud-estul Europei H3RO by TriChallenge aduce la Mamaia peste 1.200 de sportivi din 30 de ţări

21 Aug 2019 242

Doi bărbaţi acuzaţi că au tranşat un bărbat într-o cadă rămân în spatele gratiilor

21 Aug 2019 196

Se vând bunurile mobile din patrimoniul Argos Industrial Construcţii SRL. Detalii despre licitaţii

21 Aug 2019 203

Mai mulţi pensionari vor putea beneficia de medicamente compensate aproape în întregime (document)

21 Aug 2019 199

Dosarul care a cutremurat Poliţia Română, finalizat la Constanţa. Un „rutierist“ merge la închisoare pentru şase ani

21 Aug 2019 304

Bisericile ar putea fi scutite să îşi declare impozitul de profit. Iată în ce condiţii! (document)

21 Aug 2019 216

După ce au băgat în faliment Cafe d'Art, actualul Madame Margo Adara Tramundana şi asociata ei se apucă de gătit pentru evenimente

21 Aug 2019 373

Imagine virală! „Aparatul nu vă merge! Să nu îndrăzniţi să-mi daţi amendă. Aveţi şase lei pentru parcare!“

21 Aug 2019 504

Grădiniţa privată „Santa Maria del Mar“ din Constanţa, acreditată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Legături cu Grădiniţa „Micul Regat“ (galerie foto)

21 Aug 2019 422

Ședință la Guvernul României. Proiectele incluse pe ordinea de zi

20 Aug 2019 323

Incendiu de vegetație pe strada Micșunelelor din Constanța (galerie foto)

20 Aug 2019 328

Decebal Făgădău se întâlneşte cu consilierii locali. Se va discuta reluarea votului privind termia

20 Aug 2019 475

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, în doliu! A murit comandorul (r) Dumitru Lică

20 Aug 2019 768

Biletele de acces la meciul FC Viitorul - FC Voluntari se vor putea achiziţiona de miercuri

20 Aug 2019 498

Dramatic! Minori zac pe o stradă din Costineşti, aşteptând bani de la turişti. Un copil, lovit de maşină. Ce spun autorităţile (video)

20 Aug 2019 808