Stiri calde

Ministrul apărării naționale, împreună cu ambasadorul SUA, în vizită la Deveselu

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leş a efectuat, în zilele de 16 și 17 iulie, o vizită de documentare în unităţi militare din Craiova şi la Deveselu.
Vizita a debutat marţi, 16 iulie, la sediul comandamentului Brigăzii Multinaționale Sud-Est şi a continuat la Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja”, din Craiova.

În cadrul unui briefing, ministrul Leș a fost informat, de către echipa de conducere a comandamentului brigăzii, despre noile proiecte de infrastructură – o clădire nouă pentru sediul unității, o sală de sport ultramodernă și o parcare supraterană, și despre misiunile pe care brigada la îndeplinește în cadrul Alianței Nord-Atlantice și Armatei României.

Ministrul apărării naționale a apreciat întreaga activitate a personalului unității. „Element central a Prezenţei Înaintate Adaptate a NATO pe flancul estic, dar şi contributor semnificativ la Prezenţa Înaintată Adaptată, Brigada Multinaţională de Sud-Est devine, de la an la an, un reper important în comunitatea NATO”, a spus ministrul apărării naționale.  

La Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja”, ministrului Leș i-au fost prezentate  proiectele de infrastructură ce urmează a fi realizate pentru îmbunățirea și dezvoltarea de noi capabilități medicale în garnizoana Craiova și stadiul procesului de achiziție de aparatură și dispozitive medicale. În timpul întâlnirii cu personalul instituției medicale, Gabriel Leș s-a arătat încântat de faptul că tot mai mulți cetățeni din zonă au încredere în spitalul militar și vin să se trateze în această unitate medicală de elită.

Miercuri, 17 iulie, în cea de-a doua zi a vizitei, ministrul Leș s-a deplasat  la „Avioane Craiova”, unde a avut o întâlnire cu reprezentanții conducerii fabricii. Ministrul a făcut cunoscut că la nivelul M.Ap.N. se lucrează la documentația necesară demărării programului de modernizare a aeronavelor IAR 99 Șoim. Agenda zilei de astăzi a cuprins și discuții la sediul Centrului de Cercetări și Încercări în Zbor Craiova, aflat în subordinea M.Ap.N.

Ministrul apărării naționale, împreună cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-a întâlnit cu personalul român și american al Bazei 99 Deveselu și a fost informat despre lucrările viitoare de infrastructură și achiziții de echipamente necesare îmbunătățirii spațiilor administrative, logistice și celor destinate instruirii.  

Ministrul Leș a apreciat contribuţia esențială a Bazei Militare 99 Deveselu la Scutul Antirachetă al NATO și colaborarea excelentă între militarii români și americani, care „are un scop comun, deosebit de important pentru apărarea teritoriului României şi al aliaţilor săi din NATO: buna funcţionare a sistemului antirachetă amplasat aici”.

În partea a doua a zilei, ministrul apărării naționale a avut o întrevedere cu reprezentanți ai conducerilor unităților din garnizoana Caracal, cărora le-a mulțumit pentru modul în care militarii și-au îndeplinit misiunile în țară și teatrele de operații și a reiterat faptul că, pentru conducerea M.Ap.N., resursa umană este cea mai importantă valoarea a Armatei României.

În context, Gabriel Leș a spus că există toate premisele pentru ca unele dintre proiectele majore de înzestrare demarate deja să fie finalizate în perioada imediat următoare, astfel încât militarii să își îndeplinească misiunile cu tehnică performantă.

„Este al treilea an în care M.Ap.N. are alocate două procente din PIB. Armata trebuie să aibă în dotare cele mai performante echipamente pentru a-și îndeplini obiectivele și misiunile asumate în cadrul NATO și al parteneriatului strategic cu SUA”, a concluzionat ministrul apărării naționale.

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cel mai avansat sistem anti-rachetă din România, a fost retras de SUA

08 Sep 2019 2089

Lucrări planificate de actualizare a sistemului Aegis Ashore de la Deveselu. Cum se va desfășura apărarea împotriva rachetelor balistice

11 Apr 2019 453

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş - „Nu se pune problema desfiinţării scutului de la Deveselu”

15 Feb 2019 521

MAE, precizări cu privire la acuzațiile Rusiei la adresa României - „Sistemul anti-rachetă NATO nu are nici o capabilitate ofensivă”

08 Feb 2019 692

Ministrul Mihai Fifor, la ceremonia de comemorare a atentatelor de la 11 septembrie, la Deveselu

11 Sep 2018 739

Angajaţi ai Bazei militare de la Deveselu implicați într-un scandal. Suspecții sunt cetățeni americani

02 Apr 2018 1449

Amenințările Coreei de Nord. NATO vrea să facă modificări la scutul de la Deveselu

13 Oct 2017 673

Cod Galben de ceaţă în mai multe zone din ţară. Situaţia drumurilor

29 Jan 2017 972

Schimbare de comandă la Deveselu. Cine este noul comandant

30 Nov 2016 1155

Ministrul Apărării Naționale s-a întâlnit cu actualul și viitorul comandant al Unităţii SUA de Sprijin Naval de la Deveselu

24 Nov 2016 1103

Participarea ministrului apărării naționale la Conferinţa multinaţională în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice 2016

31 Oct 2016 809

SUA şi România semnează un pact de cooperare în domeniul Apărării în regiunea Mării Negre

28 Sep 2016 845

NATO Scutul antirachetă de la Deveselu nu este îndreptat împotriva Rusiei

24 Sep 2016 1304

Noi amenințări din partea Rusiei privind scutul antirachetă de la Deveselu

23 Sep 2016 1139

EurActiv SUA își mută armele nucleare din Turcia la Deveselu. MAE neagă ferm informația!

18 Aug 2016 1583