Alegeri locale

Mircea Banias este dezamăgit – „A fost o greșeală de desemnare a candidatului”

În această după-amiază, a avut loc o conferință de presă susținută de președintele filialei județene ALDE Constanța, senatorul Mircea Banias.
 
„Pentru ALDE e primul scrutin la care participă de la înființare. În 19 luni am reușit un scor pese pragul electoral și am speranța ca la alegerile din toamnă scorul va fi unul și mai bun. Majoritatea organizațiilor ALDE au reușit să aibă reprezentanți în consiliile județene la nivel național. Noi am fost perfecți ca un partid liberal. PNL s-a îndepărtat de la principiile liberalismului prin modul în care se manifestă în România și credem că oamenii au înțeles că adevăratul partid liberal e ALDE. Avem câteva obiective pe termen scurt și lung, unul dintre ele este să avem rezultate cât mai bune la alegerile din toamnă. Am constatat și că în localități unde ALDE nu a avut o locomotivă, adică un candidat la primărie, ALDE a obținut scoruri bune și la consiliul local și la cel județean. Vreau să îl felicit pe Viorel Ionescu, primarul nostru de la Hârșova. Vreme de patru ani cât a fost consilier a reușit să convingă oamenii de capacitățile sale și i-a determinat să îi acorde votul lui. Din socoteala noastră avem 28 de consilieri localișsi alți trei  consiliri județeni. În Constanța în continuare exiată un bazin electoral care votează cu drepata. Faptul că dreapata a fost divizată a fost un avantaj pentru candidatul de stânga. E un handicap la fel de mare ca aceste alegeri s-au făcut într-un singur tur de scrutin. Urmează chiar în acest manadat să propunem revenirea la alegerile din două tururi. Cât despre rezultatul din muncipiul Constanța, sunt dezamăgit. A fost o greșeală a partidului desemnarea candidatului care ne-a costat intrarea în consiliul local. Doar câreva zecimi de procent au lipist ca ALDE să fie reprezentată în Consiliul Local. Ca orice altă entitate și un partid are viață internă și sperăm ca fiecare să învețe din aceste greșeli. Îi cer (n.r. lui Gigi Chiru) să vină să explice de ce a obținut acest scor. S-a tot vorbit că după alegerile locale majoritatea parlamentarilor formată din PSD, UNPR și ALDE se va coaliza pentru depunera unei moțiuni de cenzură. Eu personal nu cred că este o mișcare tocmai potrivită, așa cum nu cred c a fost potrivită nici destituirea lui Victor Ponta din funcția de premier. Însă referitor la algerile din toamnă obievtivul nostru este să scoatem senatori și parlamentari ALDE în toate județele. În aproape toate județele din țară se pit face majorități PSD- ALDE. Referitor la alianțele care se fac între ALDE și alte formațiuni pentru crearea de majorități în CL am dat libertatea tuturor organizațiilor loacle să facă alianțe cu cine consideră oportun, deși eu personal cred că cel mai bine e să ne aliem cu PSD-ul”, a declarat Mircea Banias în cadrul conferinței.
 
În ceea ce privește la alianța în Consiliul Județean, acesta spune că au fost disuții de principiu cu PSD.
 
Referitor la persoana pe care Banias o vede ca vicepreședinte la CJC, acesta spune că îl vede pe Daniel Learciu în această calitate dar și pe fratele său care crede că are expertiza necesară. De asemenea președintelui ALDE Mircea Banias a spus că speră să obțină mai multe funcții de viceprimar la Ghindărești, la Hârșova, Ion Corvin și la Cernavodă.
 
„Sunt disponibil să vorbesc și cu cei de la PNL dar nu am avut semnale din partea domnului Dragomir”, a mai spus Banias. 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatorul Vergil Chițac, depistat cu COVID-19, face parte din două comisii. Cine sunt colegii lui

18 Mar 2020 2140

Deputatul de Constanța, Mircea Banias, depistat pozitiv pentru COVID-19

16 Mar 2020 2747

UPDATE! Servicii reciproc avantajoase Fraţii Mircea şi Emil Banias aterizează în PNL?!

06 Jan 2020 3006

Mircea Banias și-a pierdut funcția din Comisia Parlamentară. Alți șase membri, sancționați de liderul PRO România

05 Nov 2019 1450

În statutul partidului nu există noţiunea de „excludere“ A votat cabinetul Orban. Deputatul Banias îşi pierde toate funcţiile din Pro România

05 Nov 2019 1402

Președintele PRO România Constanța cere reînființarea Serviciului Maritim

31 Oct 2019 1118

Banias şi-a recâştigat mandatul de ales. Preşedintele ALDE Constanţa - „Nu mai avem consilieri judeţeni. Acei oameni se reprezintă pe ei sau pe patronii lor!“

18 Sep 2019 1647

Doi ani de procese. Fratele deputatului Banias se întoarce în Consiliul Judeţean Constanţa

17 Sep 2019 1822

Achitări în Dosarul „Portul”! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizie definitivă după 8 ani

15 Jul 2019 4172

Mircea Banias, președinte Pro România Constanța - ”Este o bucurie moderată și avem speranță că avem de la ce să plecăm„

26 May 2019 737

PRO România se extinde. Astăzi a fost înființat PRO Romania Lumina, județul Constanța

10 May 2019 1151

Pro România Constanţa începe campania pentru europarlamentare. Mircea Dobre şi Mircea Banias, în conferinţă de presă (galerie foto)

01 Mar 2019 1866

Deputatul Mircea Dobre, ales trezorier al Pro România. Mircea Banias coordonează departamentul de transporturi

08 Nov 2018 1365

Cine sunt noii administratori ai societăţii Euro Shipping Services SRL

22 Aug 2018 1227

Pro România, filială la Constanţa în cabinetul parlamentar a lui Mircea Banias. Care este obiectivul noii formațiuni politice

20 Feb 2018 2233