Noul film al lui Cristian Mungiu ajunge şi la Constanţa

După o premieră de gală cu peste 1000 de invitaţi, la Cinema Patria din Bucureşti, „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, îşi începe traseul prin ţară, urmând să ajungă, în următoarele săptămâni, în peste 40 de oraşe. Începând de vineri, 26 octombrie, filmul premiat la Cannes şi propus de România la Oscarul pentru Cel mai bun film străin poate fi văzut şi de spectatorii din Constanţa, la multiplexurile Cinema City(Maritimo Shopping Center) şi Cityplex (Tomis Mall).
În prima săptămână, filmul va putea fi văzut și de spectatorii din Iaşi, Cluj, Arad, Craiova, Timişoara, Bacău, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Brașov, Brăila sau Tulcea.
În luna noiembrie, pelicula propusă de România la Oscarul pentru Cel mai bun film străin va putea fi vizionată  și la Sibiu, Piatra Neamț, Oradea, Deva, Botoșani, Alba Iulia, Bistrița, Râmnicu Vâlcea și în alte localități. Filmul va ajunge și în orașe care nu mai dispun de cinematograf precum Alexandria, Slobozia, Miercurea Ciuc sauLugoj, iar proiecțiile vor fi organizate în case de cultură, teatre sau alte spații pentru spectacole.
„După dealuri” este scris și regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu. Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.
Filmul premiat la Cannes pentru scenariu și interpretare – dublu trofeu care premiază prestațiile actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur - îşi continuă între timp traseul prin marile festivaluri ale lumii. Notorietatea îi este confirmată  de proiecțiile sold out – cu câteva zile înainte de rulare - de la Haifa, Hamburg, BFI London Film Festival sau New York Film Festival. Recent, „După dealuri” a câștigat Marele Premiu al secțiunii Filmmakers of Tomorrow - FEDEORA, la Festivalul Internațional de Film de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federația Criticilor de Film din Europa și Zona Mediteraneană. „După dealuri” a fost desemnat Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Vukovar (Croația) şi la Herceg Novi (Muntenegru).


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mangalia, executată silit. Ce spune primarul Cristian Radu despre un teren scos la licitație de un executor judecătoresc (DOCUMENT)

07 May 2024 409

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 aprilie 2024

07 May 2024 486

Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin părăsesc de azi DNA Constanța! Iată unde își vor continua activitatea cei doi magistrați

06 May 2024 1072

Decizie CNSC Atribuirea acordului cadru pentru serviciile de pază la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a fost contestată

06 May 2024 338

Primăria Murfatlar, din județul Constanța, a bătut palma cu Riva Systems SRL, din Iași! Este vizat iluminatul public

03 May 2024 1076

Decizia nu este definitivă Candidatura reprezentantului AUR de la Mangalia, atacată de primarul Cristian Radu și consilierul Menabit Ozghiun

03 May 2024 552

În județul Constanța Sportiva Ana Andreea Beatrice va deveni cetățean de onoare al Mangaliei

03 May 2024 413

Firme Constanța Schimbări importante în cadrul Poiana Basmelor SRL

02 May 2024 400

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 477

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 811

Firme Constanța Obiectul secundar de activitate al Daily Meals SRL, extins

01 May 2024 386

Alpha Builders Group SA va edifica două blocuri turn de 12 etaje în Mamaia. Dezbaterea publică, organizată de APM Constanța pe 22 mai

01 May 2024 669

Lista candidaților din partea SOS România pentru Consiliul Județean Constanța

01 May 2024 615

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 aprilie 2024

01 May 2024 517

Culturism și Fitness CS Farul Constanța, șase medalii la Campionatul Balcanic (DOCUMENT)

01 May 2024 576