Stiri calde

Noul punct de trecere a frontierei Lipniţa-Kainargea, inaugurat de prim-ministrul României (galerie foto)

Astăzi a avut loc inaugurarea oficială a punctului de trecere a frontierei Lipniţa-Kainargea, deschis în regim de trafic internaţional. La eveniment au fost prezenţi prim-ministrul Guvernului României, Mihai Tudose şi ministrului afacerilor interne, Carmen Dan.

Lucrările de amenajare şi modernizare desfăşurate au avut în vedere ca acesta să întrunească condiţiile pentru a fi deschis în regim de trafic internaţional conform prevederilor Schengen. Astfel, punctul de trecere beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control,  spaţii interioare, echipamente tehnice şi IT. Personalul care îşi desfăşoară activitatea în supravegherea şi controlul trecerii frontierei este asigurat prin redistribuire de la structurile Poliţiei de Frontieră.

Noul punct de frontieră se alatură celor 9 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional la graniţa României cu Bulgaria, operaţionalizarea lor urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători între România şi Bulgaria.

Punctul de Trecere a Frontierei Lipnita-Kainardja funcţionează în subordinea Gărzii de Coastă şi este deschis pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone, iar programul de funcționare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi al produselor supuse controlului fitosanitar.

Deschiderea acestui punct de trecere se înscrie în sfera consolidării relaţiilor bilaterale dintre cele două state, răspunzând deziteratelor acestora de promovare şi susţinere a intereselor comune, fiind  în concordanţă cu prevederile Regulamentului (EC) nr. 399/2016 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 martie 2006 privind crearea unui Cod Comunitar asupra regulilor ce stau la baza liberei circulaţii a persoanelor peste frontiere (Codul Frontierelor Schengen).


Noul punct de frontieră constituie o măsură favorabilă pentru dezvoltarea economiei productive şi comerciale, pentru promovarea turismului, pentru facilitarea accesului la infrastructura de transport în zona transfrontalieră, cât şi a mobilităţii bunurilor şi persoanelor.

Sursă foto: Poliţia de Frontieră

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițiștii de frontieră, pregătiți pentru minivacanța de Rusalii

14 Jun 2019 422

Sirieni, depistați în timp ce încercau să intre ilegal în România, ascunși într-un microbuz

09 Jun 2019 601

Județul Constanța Peste 150.000 de persoane au trecut granița în Bulgaria, în minivacanța de Paști și 1 Mai

02 May 2019 334

Anunț CNAIR. Traficul rutier se închide la P.T.F. Ruse pe sensul de ieșire din țară către Bulgaria

19 Apr 2019 352

Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii în două autocamioane care transportau colete, în regim de curierat, din Bulgaria în România

21 Mar 2019 498

Județul Constanța Cetățean indian, depistat de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să treacă fraudulos frontiera

11 Mar 2019 622

Anunţ important de la Garda de Coastă cu privire la vignetele electronice emise pentru Bulgaria

05 Feb 2019 909

Un nou punct de frontieră în judeţul Constanţa. PTF Dobromir – Krushari, inaugurat astăzi

17 Dec 2018 694

Descoperire impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră în mașina unei femei care se întorcea din Bulgaria

12 Dec 2018 640

Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit poliţiştii asupra pasagerilor unui autoturism

03 Oct 2018 502

Cetăţeni albanezi reţinuţi la frontieră. Suspecţii depistaţi în zona Ostrov, judeţul Constanţa. Unde intenţionau să ajungă aceştia

30 Sep 2018 619

Mamă şi bebeluş de origine turcă, depistaţi în timp ce încercau să iasă din ţară

03 Sep 2018 872

Județul Constanța. Cetățeni albanezi reținuți la frontiera cu Bulgaria. Au încercat să intre ilegal în România

29 Aug 2018 664

Constanța. Cetățean albanez prins în timp ce încerca să intre ilegal în România. Ce măsuri au luat polițiștii de frontieră

27 Aug 2018 471

Un cetățean iranian, oprit la frontiera cu Bulgaria

22 Aug 2018 434