19 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați cu ajutorul dronelor


 
  • Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma activităților informativ-operative specifice, utilizând echipamente de supraveghere cu termoviziune, inclusiv drone (UAV), au reținut, în zona de frontieră, în proximitatea localităților Esechioi și Făurei, nouăsprezece  cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Bulgaria în România, potrivit Poliției de Frontieră.

În data de 20.01.2024, în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, urmare a informațiilor furnizate de către autoritatea de frontieră a R Bulgaria.

„Astfel, utilizând mijloace de supraveghere terestre și aeriene, precum drone (UAV) echipate cu sisteme optoelectronice cu vedere pe timp de noapte, au detectat în pădurea din apropierea localității Făurei, zece persoane, care se deplasau dinspre frontiera cu R. Bulgaria. Supravegherea acestora a continuat, pentru identificarea călăuzei care ar fi facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat. Întrucât nu au fost observate persoane în proximitatea frontierei, polițiștii de frontieră au procedat la somarea și reținerea acestora, stabilind faptul că, sunt persoane care nu dețin documente de identitate și care nu vorbesc limba română”, transmit polițiștii.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că aceștia sunt cetățeni sirieni și irakieni, care au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Având în vedere temperatura scăzută, aproximativ -14 grade, o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viața acestor persoane.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, mai spun polițiștii de frontieră.
O situație similară a avut loc în data de 14.01.2024, în jurul orei 08.30, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, în baza unor informații, au reținut, în zona Esechioi, nouă persoane care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau limba română.
„Persoanele au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră, pentru efectuarea de verificări suplimentare, iar în urma cercetărilor a rezultat faptul că, persoanele sunt cetățeni sirieni care au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Toate persoanele care au trecut ilegal frontiera de stat au fost preluate de către autoritatea de frontieră a R Bulgaria, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria”, informează Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi pentru identificarea și implicarea fiecărei persoane în săvârșirea infracțiunii.

„Cooperarea autorităților de frontieră din România și Bulgaria, precum și utilizarea de echipamente de supraveghere terestre și aeriene cu sisteme optoelectronice, cu vedere pe timp de noapte, au asigurat combaterea imigrației ilegale, precum și salvarea persoanelor care au trecut ilegal frontiera, întrucât o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viața acestora”, specifică sursa.

 
Citește și
Percheziţii în mai multe judeţe din vestul ţării pentru trafic de migranţi
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a semnat contractul de modernizare a Sistemului Integrat de Supraveghere a Frontierei Maritime – SCOMAR

14 Jun 2024 587

Județul Constanța Autoturism de lux, căutat de autoritățile din Italia, descoperit de poliţiştii de frontieră, la Negru Vodă (FOTO)

31 May 2024 484

România 30 de zile de arest pentru un șofer bulgar, prins de polițiștii de frontieră cu 40 kg de droguri, la Calafat

24 May 2024 455

Județul Constanța Polițiștii de frontieră de la Vama Veche au confiscat marfă de peste 250.000 lei

22 May 2024 593

Știri România Rezultatele privind acțiunile desfășurate de Poliția de Frontieră în perioada sărbătorilor de 1 Mai și Paști

07 May 2024 467

România Mai mulți cetățeni străini și minori depistați cu nereguli pe aeroporturi în ultima săptămână

06 May 2024 555

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 743

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1766

Poliția de Frontieră Polițiștii de frontieră au verificat peste 20.000 de persoane în aplicația eDAC în această săptămână

07 Apr 2024 569

Traficul la frontieră, în ultimele 24 de ore

16 Feb 2024 572

Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore. Aproape 8.000 cetățeni ucraineni au intrat în țară

28 Jan 2024 649

Fapte ilegale, amenzi usturătoare și intrări interzise! Date oficiale de la Poliția de Frontieră

27 Jan 2024 625

Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore

25 Jan 2024 600

Peste 260.000 de euro și 20.000 de dolari, descoperiți de polițiștii de frontieră, ascunși într-un autocar turcesc (FOTO)

24 Jan 2024 1078

Garda de Coastă Alți 14 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră, în zona localității Cetate, din județul Constanța

24 Jan 2024 712